Slušate: Mojih 50

Pesma: Bijelo dugme - Napile se ulice

Mojih 50
Naxi Radio
 • Poslednjih 5 pesama
  1. Parni Valjak - Moja je pjesma lagana
  2. Bijelo dugme - Napile se ulice
  3. Bajaga - Dobro jutro
  4. Jadranka Stojaković - Sto te nema
  5. Galija - Da li si spavala
 • Beograd Uzivo
 • Virtualni sajam
 • Propuštene emisije
  Ostale emisije
  1. 21. Oktobar - 1 - Dodir noći
  2. 21. Oktobar - 2 - Dodir noći
  3. 21. Oktobar - 3 - Dodir noći
  4. Lane Gutović - Ponedeljak - Mojih 50
  5. 18. Oktobar - 1 - Dodir noći
 • Preporučujemo
  Slatko od grožđa Slatko od grožđa

  Pripremite slatko po tradicionalnom receptu.

  Domaći ajvar Domaći ajvar

  Sezona pripreme ajvara je uveliko otpočela. Ukoliko ste planirali da se i sami oprobate

 • Parni valjak koncert
 • Pozoriste na Terazijama
 • Kursna lista
  Kupovni Srednji Prodajni
  EUR 116.82 117.65 118.47
  CHF 106.12 106.87 107.62
  USD 104.73 105.46 106.20
 • Povezani članci
 • U jednom mestu u Kihotu: Španski glumci nastupaju u Beogradu

  Institut Servantes i Ambasada Španije u okviru programa Bitef Polifonije ljubiteljima savremenog pozorišta predstaviće slobodnu verziju pozorišne predstave U jednom mestu u Kihotu koju će izvesti Nacionalna pozorišna kompanija za klasično pozorište i trupa Ron Lala iz Španije u nedelju, 20. septembra u 17 časova u Narodnom pozorištu na sceni Raša Plaović.
  16-09-2015 | 11:23 | Autor/Izvor: Naxi media

  Foto: Naxi media, Željka Dimić


  Ulaznice se mogu nabaviti 16. i 17. septembra u Pozorištu na Terazijama od 15 do 19 časova i 18, 19. i 20. septembra na blagajni Narodnog pozorišta.

  Predstava je titlovana na srpski jezik, a razgovor sa publikom nakon predstave biće konsekutivno prevođen.

  U godini u kojoj se obeležava važan književni jubilej – 400 godina od objavljivanja drugog dela Don Kihota (1615-2015), "U jednom mestu u Kihotu" stiže i u srpsku prestonicu u okviru 49. Bitef festivala.

  "U jednom mestu u Kihotu" – kamerna verzija, nudi gledaocima priliku da se upoznaju sa kreativnim procesom rada na ovoj predstavi u koprodukciji Nacionalne pozorišne kompanije za klasično pozorište i trupe Ron Lala. Reč je o susretu s publikom u formi probe, bez tehničkih, scenografskih i kostimografskih elemenata predstave. Glumci i reditelj Jaja Kaseresa izvešće nekoliko scena, odlomaka i pesama iz predstave i razgovaraće o brojnim temama: postavljanju komada na scenu, muzike koja ide uživo, o problemima scenske adaptacije klasičnih dramskih tekstova. Publika će imati mogućnost da postavi pitanja glumcima i reditelju. Ovo je prilika za neobavezan i zabavan susret sa dešavanjima iza scene, sa istraživačkim i stvaralačkim procesom pozorišne tru­pe koja je pobrala ogroman uspeh na međunarodnom planu.

  Umetnici, inspirisani Servantesovim delom poigrali su se i rečima, pa su tako od reči kojima započinje prvo poglavlje Don Kihota ("U jednom mestu u Manči, čijeg imena ne želim da se setim...") osmislili i naziv svoje priče: "U jednom mestu u Kihotu". Postoji mišljenje da "svaka generacija Španaca ima svoju verziju shvatanja Don Kihota", a režiser Jajo Kaseres i autor muzike Ron Lala predstaviće kamernu verziju ove predstave, kroz susret sa publikom u formi probe.

 • Pročitajte i...
  pozoriste-naxi-portal Spektakularni početak Bitefa

  Pedeset treće izdanje pozorišnog festivala Bitef održaće se u Beogradu, u periodu između 17. i 26. septembra. Ove godine, tematski fokus je pozorište koje se bavi raspadom zajednice na svim nivoima (od političke do partnerske) i mogućnošću njene obnove. U glavnom programu festivala, biće izvedeno dvanaest predstava iz devet zemalja Evrope, Afrike i Južne Amerike.

  pozoriste-naxi-portal Dve predstave JDP-a u Tivtu

  U takmičarskom programu 14. Festivala mediteranskog teatra Purgatorije u Tivtu biće izvedene dve predstave Jugoslovensko dramskog pozorišta.

  film-naxi Bioskop pod zvezdama: Ciklus filmova na španskom jeziku

  Bioskop pod zvezdama je filmski ciklus koji Institut Servantes u Beogradu organizuje u bašti Kulturnog centra GRAD, jednog od najaktivnijih prostora nezavisne kulturne scene našeg grada, a koji sa programom kreće 4. avgusta.

  pozoriste-naxi-portal Domaće predstave na 53. Bitef-u

  Pedeset treće izdanje jednog od vodećih evropskih pozorišnih festivala Bitefa, održaće se u Bеоgradu od 17. do 26. septembra 2019. godine. U glavnom programu, učestvovaće dvanaest ostvarenja iz Nemačke, Švajcarske, Belgije, Srbije, Hrvatske, Nigerije, Francuske, Brazila i Slovenije. Domaće pozorište biće zastupljeno sa dve predstave, u okviru strategije promovisanja najrelevantnijih ostvarenja srpskog pozorišta koje prati bitefovske tendencije, stranim gostima i publici festivala. Ispostavlja se da su takve predstave ove godine nastale u produkciji institucionalnih pozorišta.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: