Tres Leches
Ukusan kolač koji će vam se sigurno dopasti ukoliko ste ljubitelj Koha.
27-07-2018
|12:32
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
Biskvit:
- 7 jaja
- 100 gr šećera
- 200 gr brašna
- pola praška za pecivo
- prstohvat soli
Preliv:
- 1 konzerva kondezovanog mleka
- 1 konzerva obranog mleka
- 700 ml. običnog mleka
Priprema: Odvojiti belanca od žumanaca. Belancima dodati prstohvat soli i mutiti u čvrst sneg. Pred kraj postepeno dodavati šećer uz neprestano mešanje. Izmućenim belancima dodati jedno po jedno žumance i mešati kašikom. Pomešati brašno i prašak za pecivo, prosuti preko jaja, pa lagano izmešati, dok se sve ne sjedini. Tepsiju oblozite papirom za pečenje. U obloženu tepsiju istresiti testo i peći na 180 C oko 30 minuta. Dok se biskvit peče, pripremiti preliv. Pomešati sva tri mleka, umutiti i držati ih na sobnoj temperaturi. Kada je biskvit gotov, prohladiti, pa vratiti u tepsiju u kojoj se pekao ali kontra, odnosno meksi deo da bude na dnu tepsije. Preliti pripremljenim mlekom i prekriti biskvit. Pustiti da odstoji pola sata, kako bi lepo upio tečnost. Kad je biskvit odstaji, premazati ga karamelom.