-
Poslednjih 5 pesama
- Aerodrom - Stavi pravu stvar
- Moby Dick - Ljubomoran
- Frajle - Ich Liebe Dich
- Colonia - Lady Blue
- Nevena Božović - Cujem Da Dolazis U Grad
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoGvakamole sos
Ovaj sos se izuzetno lako pravi a savršeno ide uz pivo, čips, tortilje i gazirane sokove. Poslužite ga pre glavnog jela uz grickalice ili ga jednostavno pripremite kao posni doručak.
Smoothie sa jagodama i avokadomEvo jedne sjajne ideje za ukusnu užinu koju ovih dana možete konzumirati dok šetate prirodom. Svakako ovaj napitak je izuzetno hranljiv, pa možete da ga konzumirate i za doručak.
-
ZdravljeNova studija otkriva da svakodnevna konzumacija jagoda može da ublaži depresiju
Istraživači sa Univerziteta u Sinsinatiju tvrde da bi svakodnevna konzumacija jagoda kod ljudi srednjih godina mogla da pomogne u smanjenju rizika od demencije, ali i da ublaži depresiju.
Patite od migrene? Izbegavajte ovu hranu i pićaU zavisnosti od vaših jedinstvenih pokretača, moguće je da vaša ishrana može da doprinese vašim glavoboljama. Različite vrste hrane su povezane sa tupim, oštrim bolom, mučninom i problemima sa vidom zbog migrene.
-
PutovanjaIzletnički vodič za Prvi Maj; Beograd i okolina Beograda
Ako živite u Beogradu, a nemate nikakav plan za praznik koji se bliži, ovaj vodič sigurno može da vam pomogne pri izboru savršene lokacije. S druge strane Beograd, ali i okolina Beograda mogu dosta toga da ponude ako dolazite iz drugog kraja zemlje.
Produženi vikend: Četiri mesta koja bi trebalo da posetite u SrbijiU potrazi za avanturom često biramo destinacije van naše zemlje, dok mnoga mesta koja su nam blizu ostaju nedovoljno istražena... Savršen odmor moguće je organizovati samo ako se malo udaljite od grada ili posetite deo države u koji nikad niste kročili.
-
PreporučujemoVratite nakitu sjaj: Srebro se najlakše čisti baš ovako
Mnogi od nas nakit nose svakodnevno, a čini se da je zaista mali procenat onih koji nakit redovno čiste I održavaju.
Zavese će uz ovaj trik mirisati i mesec danaPostoji jednostavan trik koji će doprineti da vaš dom odiše prijatnim mirisima jako dugo.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.93 CHF 119.14 119.98 120.82 USD 108.60 109.37 110.13
-
Tradicionalne ćulbastije
Jelo koje potiče sa juga Srbije ponovo je aktuelno. Ako još uvek niste pripremali ćulbastije obavezno sačuvajte ovaj recept.
09-10-2023 | 15:12 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, vaaseenaa
Sastojci:
500 g mlevenog mesa
400 g krompira
4 čena belog luka
2 glavice crnog luka
1 jaje
2 kašike brašna
so, biber
Za preliv:
50 g putera
3 kašike brašna
500 ml pilećeg bujona
200 g kačkavalja
1 kašičica soli
2 kašike paradajz pireaPriprema:
U mleveno meso dodajte sitno naseckan beli i crni luk, narendani krompr, celo jaje i sve žačinite po ukusu. Sjedinite smesu, pa od nje pravite ćufte i stavljajte na tanjir. Na dno posude koja ide u rernu sipajte polovinu izrendanog kačkavalja, poređajte ćuftice, pa ih prelijte sosom koji ćete napraviti tako što ćete puteru zagrejanom na blagoj vatri dodati brašno, pa uliti bujon, dve kašike paradajz pirea i so i kuvati dok se ne zgusne.
Kad sos bude skuvan, prelijte ga preko mesa, pa preko njega poređajte ostatak rendanog kačkavalja. Posudu prekrijte aluminijumskom folijom, pa je stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni i ostavite jelo da se krčka 45 minuta. Pred kraj pečenja foliju skinite da se uhvati korica. -
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: