Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Oliver Mandić - Nije za nju

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Oliver Mandić - Nije za nju
    2. S Vremena Na Vreme - Moj svet
    3. Denis & Denis - Ja sam lazljiva
    4. Bajaga - Tekila Gerila
    5. Bijelo dugme - Lažeš
  • Beograd Uzivo
  • Virtualni sajam
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Čipi - Petak - Mojih 50
    2. 17. oktobar - 1 - Dodir noći
    3. 17. oktobar - 2 - Dodir noći
    4. 17. oktobar - 3 - Dodir noći
    5. Čipi - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Makaroni sa sirom Makaroni sa sirom

    Ukoliko vam je ponestalo ideja za brz obrok u pomoć pristižu makaroni kao nepogrešiv izbor.

    Kesten kuglice Kesten kuglice

    Ukusne kuglice koje se brzo pripremaju, a daće posebnu aromu vašoj jesenjoj trpezi.

  • Parni valjak koncert
  • Pozoriste na Terazijama
  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.79 117.61 118.44
    CHF 106.32 107.07 107.82
    USD 104.99 105.73 106.47
  • Povezani članci
  • Torta od pomorandže

    Isprobajte egzotičnu varijantu čiz kejka.




    03-09-2015 | 10:10 | Autor/Izvor: Naxi media-stvarukusa

    Foto: Bigstockphoto - davinci


    Sastojci:

    Za podlogu:
    - 20 kekseva
    - kašika hladno ceđenog ulja od suncokreta
    Za fil:
    - 400 g mladog sira
    - 400 g krem-sira
    - 80 g šećera
    - 4 kašike gustina
    - jaje
    - 2 belanceta
    - čašica punomasnog jogurta ili pavlake
    - rendana kora pomorandže
    - 2 kašike soka od pomorandže
    Za ukrašavanje:
    - 2 kašike marmelade od pomorandže

    Priprema: Rernu zagrejte na 160 stepeni. Dno kalupa za tortu (precnika 24 cm) obložite papirom za pečenje, a kalup spolja čvrsto obložite alufolijom. Keks izmrvite, dobro promešajte sa uljem i čvrsto utisnite na dno kalupa. Mladi sir umutite da postane kremast, pa dodajte krem-sir, šećer i gustin. Kratko promešajte i dodajte jaje, belanca, jogurt, sok i koru pomorandže. Promešajte da se svi sastojci dobro povežu, ali ne predugo. Smesu sipajte na podlogu od keksa, pa kalup stavite na okrugli pleh i nalijte toliko vrele vode da bude u nivou smese. Stavite u rernu i pecite 50-60 minuta: torta treba da bude pečena uz ivicu, a u sredini da ostane poput pihtija. Isključite rernu. Uz ivicu kalupa prođite tankim nožem da torta ne bi prianjala i popucala u sredini prilikom hlađenja. Ostavite je jedan sat u rerni sa odškrinutim vratima. Zatim je izvadite i stavite u frižider na 2 sata. Neposredno pre posluživanja na tihoj vatri zagrejte marmeladu i sok od pomorandže da se marmelada istopi. Premažite tortu i ukrasite po želji. (Izvor: stvarukusa)

  • Pročitajte i...
    Pita od bundeve Pita od bundeve

    Jesen ne može proći bez ove poslastice.

    Domaći koh Domaći koh

    U susret vikendu, napravite kolač za celu porodicu.

    Brza čokoladna torta Brza čokoladna torta

    Lako se priprema, a zadovoljiće ukus pravih ljubitelja čokolade.

    Brzi kolač sa višnjama Brzi kolač sa višnjama

    Kolač za čiju pripremu nećete utrošiti mnogo vremena, ali ćete uživati u njegovom neodoljivom ukusu.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: