Slušate: Dan sa Danijelom Milošević

Pesma: Viktorija - Barakuda

Dan sa Danijelom Milošević
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Viktorija - Barakuda
    2. Gibonni - Ovo mi je skola
    3. Valentino - Samo sklopi okice
    4. Željko Joksimović - Dama
    5. Sara Jo - Zauvek
  • Beograd Uzivo
  • Odeon travel
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Vesna Čipčić - Sreda - Mojih 50
    2. 20. avgust - 1 - Dodir noći
    3. 20. avgust - 2 - Dodir noći
    4. 20. avgust - 3 - Dodir noći
    5. Vesna Čipčić - Utorak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Mafini sa višnjama Mafini sa višnjama

    Neodoljivi mafini za celu porodicu.

    Meksička salata Meksička salata

    Povrtna salata koja će zadovoljiti ljubitelje pikantnijih ukusa.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 117.01 117.84 118.66
    CHF 107.45 108.21 108.96
    USD 105.56 106.30 107.05
  • Povezani članci
  • Torta od pomorandže

    Isprobajte egzotičnu varijantu čiz kejka.




    03-09-2015 | 10:10 | Autor/Izvor: Naxi media-stvarukusa

    Foto: Bigstockphoto - davinci


    Sastojci:

    Za podlogu:
    - 20 kekseva
    - kašika hladno ceđenog ulja od suncokreta
    Za fil:
    - 400 g mladog sira
    - 400 g krem-sira
    - 80 g šećera
    - 4 kašike gustina
    - jaje
    - 2 belanceta
    - čašica punomasnog jogurta ili pavlake
    - rendana kora pomorandže
    - 2 kašike soka od pomorandže
    Za ukrašavanje:
    - 2 kašike marmelade od pomorandže

    Priprema: Rernu zagrejte na 160 stepeni. Dno kalupa za tortu (precnika 24 cm) obložite papirom za pečenje, a kalup spolja čvrsto obložite alufolijom. Keks izmrvite, dobro promešajte sa uljem i čvrsto utisnite na dno kalupa. Mladi sir umutite da postane kremast, pa dodajte krem-sir, šećer i gustin. Kratko promešajte i dodajte jaje, belanca, jogurt, sok i koru pomorandže. Promešajte da se svi sastojci dobro povežu, ali ne predugo. Smesu sipajte na podlogu od keksa, pa kalup stavite na okrugli pleh i nalijte toliko vrele vode da bude u nivou smese. Stavite u rernu i pecite 50-60 minuta: torta treba da bude pečena uz ivicu, a u sredini da ostane poput pihtija. Isključite rernu. Uz ivicu kalupa prođite tankim nožem da torta ne bi prianjala i popucala u sredini prilikom hlađenja. Ostavite je jedan sat u rerni sa odškrinutim vratima. Zatim je izvadite i stavite u frižider na 2 sata. Neposredno pre posluživanja na tihoj vatri zagrejte marmeladu i sok od pomorandže da se marmelada istopi. Premažite tortu i ukrasite po želji. (Izvor: stvarukusa)

  • Pročitajte i...
    Pržene banane s medom Pržene banane s medom

    Desert koji se lako priprema, a koji uz kuglu sladoleda od vanile postaje neodoljiv spoj.

    Žuti kolač sa višnjama Žuti kolač sa višnjama

    Ukoliko tokom vikenda planirate kraći izlet ili vikend putovanje, evo sjajnog predloga za užinu.

    Banana split Banana split

    Ukusan letnji desert koji ne zateva pečenje ni dugotrajnu pripremu.

    Mus od bele čokolade i malina Mus od bele čokolade i malina

    Ukusan desert koji se lako priprema.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: