Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Parni Valjak - Nakon svih godina

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Parni Valjak - Nakon svih godina
    2. Gibonni - Ja Cu Budan Sanjati
    3. Vlado Georgiev - Reci mi da znam
    4. Merlin - Otkrit ću ti tajnu
    5. Željko Joksimović - Devojka
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Bilja Krstić - Petak - Mojih 50
    2. 11. septembar - 1 - Dodir noći
    3. 11. septembar - 2 - Dodir noći
    4. 11. septembar - 3 - Dodir noći
    5. Bilja Krstić - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Fenomenalna čokoladna torta Fenomenalna čokoladna torta

    Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...

    Pasta sa kukuruzom i slaninom Pasta sa kukuruzom i slaninom

    Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli pastu, a mnogi od nas je imaju na meniju skoro svake nedlje. Različite kombinacije ukusa mogu da razbiju monotoniju, a nije isključeno ni da vam baš ova kombinacija postane favorit.

  • Zdravlje
    Grašak kao izvor zdravlja: Bogatstvo proteina i vlakana Grašak kao izvor zdravlja: Bogatstvo proteina i vlakana

    Grašak je dugo bio potcenjen i često smatran „neukusnim“, ali ova moćna mahunarka poslednjih godina sve više postaje omiljeni deo nutritivnih obroka.

    12 znakova da vam nedostaje gvožđe! 12 znakova da vam nedostaje gvožđe!

    Gvožđe je ključni mineral za održavanje organizma aktivnim.

  • Putovanja
    Španija kreće stopama Francuske: Uvode se nova pravila za pušače Španija kreće stopama Francuske: Uvode se nova pravila za pušače

    Na plažama, autobuskim stajalištima i terasama barova verovatno više neće biti dozvoljeno pušenje.

    Forbes proglasio najlepša sela na svetu - prvih osam nalazi se u Evropi Forbes proglasio najlepša sela na svetu - prvih osam nalazi se u Evropi

    Kada je reč o slikovitim mestima i bajkovitim gradićima, Evropa nema premca. To potvrđuje i nova Forbes lista 50 najlepših sela na svetu, na kojoj prvih osam mesta pripada evropskim destinacijama.

  • Preporučujemo
    Očistite zagorelo posuđe uz pomoć jednostavnih trikova? Očistite zagorelo posuđe uz pomoć jednostavnih trikova?

    Zagorelo posuđe može da predstavlja pravi izazov za čišćenje, a često se poseže za grubim priborom poput žičanih četki ili agresivnim hemijskim sredstvima. Ipak, postoje jednostavni i prirodni načini da ga očistite, bez oštećivanja posuđa – pritom su ekološki prihvatljivi i veoma efikasni.

    Kako da operemo patike u veš mašini, a da ih ne oštetimo? Kako da operemo patike u veš mašini, a da ih ne oštetimo?

    Patike su obuća koju često nosimo u različitim uslovima – tokom šetnje, vežbanja, pa čak i po kiši ili blatu – zbog čega se brzo zaprljaju. Ako planirate da operete patike u veš mašini, važno je da preduzmete nekoliko koraka kako biste ih zaštitili od oštećenja.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.35 117.17 117.99
    CHF 124.48 125.36 126.24
    USD 99.22 99.92 100.62
  • Povezani članci
  • Tart od višanja

    Uživajte u ovom ukusnom desertu i osvežavajućoj slatko kiseloj kombinaciji.




    24-11-2015 | 14:25 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-oysy

     

    Sastojci:

    za koru:

    - 300 g brašna
    - 1/2 ravne kašičice soli
    - 150 g hladnog putera
    - 100 g prah šećera
    - 1 malo jaje
    za krem
    - 250 ml mleka
    - 2 žumanca
    - 40 g gustina (ili jedna kesica puding praha od vanile, ako vam je lakše)
    - 3 kesice vanilin šećera
    - 100 g šećera
    - 50 g omekšalog putera
    za voćni sloj
    - 300 g očišćenih višanja (jedno pakovanje Frikom smrznutih višanja)
    - 100 g šećera
    - 5 g želatina (pola kesice)

    Priprema: Prvo pripremiti višnje. 300 g zamrznutih ili svežih očišćenih višanja pomešati sa 100 g šećera. Ako su sveže i jedre malo ih varjačom zgnjeckati. Zagrejati do vrenja, i ostaviti da puštaju sok. Pripremiti testo. U posudi za mešenje pomešati brašno i so, dodati hladan puter isečen na kockice, pa prstima utrljati brašno u puter, da kockice nestanu i cela smesa postane mrvičasta. Dodati prah šećer i jaje blago razmućeno viljuškom, formirati kompaktno testo bez mnogo mešenja, prvo varjačom, pa rukama. Testo oblikovati u kuglu, staviti u kesu i spljoštiti, da se dobije deblji disk. Ostaviti u frižideru jedan sat.

    Pripremiti fil. U jednoj šerpi žicom razmutiti 2 žumanca, 50 ml mleka i gustin. U drugoj zagrejati 200 ml mleka sa 100 g šećera i 3 kesice vanilin šećera, do vrenja. Sipati preko smese u prvoj šerpi, vratiti na tihu vatru, kuvati uz neprestano mešanje žicom dok ne počne stezanje, pa još minut ili dva. Površinu fila obložiti plastičnom folijom, da se ne bi stvorila korica. Ostaviti da se ohladi. Dovršiti koru. Ohlađeno testo iz frižidera prebaciti na komad papira za pečenje i razvaljati u krug prečnika dovoljnog da pokrije dno i ivice kalupa od 25 cm. Uz pomoć papira preneti testo na pleh, utisnuti ga lepo uz ivice i polako skinuti papir. Eventualne viškove koji prelaze ivice kalupa odseći nožem. Testo izbockati viljuškom, i peći oko 20-25 minuta na 180°C.

    Dovršiti fil. Smesu koja se ohladila na sobnu temperaturu, ili je tek malo mlaka, prvo razmutiti mikserom, pa dodati omekšali puter i zajedno dobro umutiti, da se sve fino sjedini i krem postane gladak. Pečenu koru prebaciti na tacnu. Nafilovati koru, poravnati fil koliko god je moguće. Želatin (5 g) sipati u manje lonče, preliti sa dve supene kašike hladne vode i ostaviti par minuta da nabubri. Zatim ga zagrevati na tihoj vatri da postane tečan i da se sva zrnca želatina istope. Uliti otopljen želatin u višnje, koje su do sada već dobro pustile sok.

  • Pročitajte i...
    Fenomenalna čokoladna torta Fenomenalna čokoladna torta

    Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...

    Torta od čokolade i lešnika Torta od čokolade i lešnika

    Postoji nešto posebno u spoju lešnika i čokolade—topao, bogat ukus koji nikad ne dosadi. Ta kombinacija je klasična, a opet svaki put iznova oduševi, naročito kada se nađe u obliku sočne torte.

    torta Savršena čokoladna torta

    Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli savršeno kremastu, čokoladnu tortu koja se jednostavno topi u ustima. Ovakvoj jednoj poslastici nije neophodan poseban opis, dovoljno je samo da se uputite u kuhinju, pratite recept i konačno uživate u ovoj čokoladnoj rapsodiji...

    Kokos kuglice sa malinama Kokos kuglice sa malinama

    Recept je toliko jednostavan, pa ove kuglice uvek možete pripremati sa decom i prijateljima...

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: