-
Poslednjih 5 pesama
- Hari Mata Hari - Strah me da te volim
- Dejan Cukić - Dolazi tiho
- Sergej Ćetković - Sati dani godine
- Crvena jabuka - Za sve ove godine
- Parni Valjak - Dodji
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Mekane kiflice sa kremom
Da li postoji neko ko ne voli kiflice sa kremom? Ako ih ranije niste pripremali, imajte na umu da je ovaj recept veoma jednostavan i da je teško da pogrešite sa njim.
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
-
Zdravlje
Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?
Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.
Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?
Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...
-
Putovanja
Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu
U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
-
Preporučujemo
Najlakši način da očistite peglu
Ako koristite peglu na paru, neophodno je da vodite računa, jer neadekvatna upotreba i izbegavanje čišćenja mogu da dovedu do pojave kamenca, buđi i oštećenja ploče.
Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!
Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.70 125.58 126.46 USD 98.64 99.34 100.03
-
Štrudla sa jabukama i sladoledom
Sigurni smo da ćete reći da je ovo jedna od najukusnijih štrudli koje ste ikada jeli...
15-08-2017 | 10:00 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto- maksheb
Sastojci:
- 1 paket kora savijača (potrebno je 9 kora)
- 1 1/2 kg zrelih jabuka
- 2 vrećice vanilin šećera
- 4 kašike ruma
Premaz za kore
- 2 jaja
- 2 čaše šećera
- 2 vrećice vanilin šećera
- 2 čaše jogurta
- 1 čaša kisele pavlake
- 1 1/2 čaša ulja
- 1 1/2 čaša griza
- 2 vrećice vanilin šećera
- 1 vrećica praška za pecivo
- sok pola limunaPriprema: Jaja i šećere miksajte 10-tak minuta pa u njih dodajte jogurt, pavlaku, ulje, limunov sok i na kraju griz i prašak za pecivo. Smesu ostavite u frižideru 1 h. Jabuke oljuštite, izrežite na polovine, na četvrtine, i na kraju na tanke fetice. Pospite ih vanilin šećerom i rumom pa lagano izmešajte. Nakon što je smesa za premaz ohlađena u frižideru 1 sat, prvu koru premažite smesom, na nju stavite drugu koru koju takođe premažete smesom, a zatim ide treća kora koju malo obilnije premažete smesom i posložite izrezane jabuke. Zarolajte štrudlu i složite u namašćen pleh… Najbolje onaj od rerne jer dosta narastaju pri pečenju. Isto napravite i sa ostalim korama. Pecite ih na 180 stepeni, 45-50 min dok ne po rumene.
Pospite šećerom u prahu ili kokosovim brašnom. -
Pročitajte i...
Mekane kiflice sa kremom
Da li postoji neko ko ne voli kiflice sa kremom? Ako ih ranije niste pripremali, imajte na umu da je ovaj recept veoma jednostavan i da je teško da pogrešite sa njim.
Fenomenalna čokoladna torta
Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...
Torta od čokolade i lešnika
Postoji nešto posebno u spoju lešnika i čokolade—topao, bogat ukus koji nikad ne dosadi. Ta kombinacija je klasična, a opet svaki put iznova oduševi, naročito kada se nađe u obliku sočne torte.
Savršena čokoladna torta
Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli savršeno kremastu, čokoladnu tortu koja se jednostavno topi u ustima. Ovakvoj jednoj poslastici nije neophodan poseban opis, dovoljno je samo da se uputite u kuhinju, pratite recept i konačno uživate u ovoj čokoladnoj rapsodiji...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: