Štanglice od limuna

Uživajte u osvežavajućem ukusu štanglica sa aromom limuna.

20-04-2016

|

14:17

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

Za koru:
- 250 g margarina
- 180 g šećera
- 5 jaja
- 280 g brašna
- 1 limun, sok i rendana korica
- malo sode bikarbone
Za fil:
- 7 dl kisele pavlake
- 100 g šećera
- 1 jaje
- 1 limun, sok i rendana korica
- 3 kašike gustina
- žuta boja za kolače

Priprema: Limun potopiti u vodu s malo sode bikarbone, pa ostaviti da prenoći. Umutiti margarin sa šećerom, pa dodavati jedno po jedno jaje uz neprekidno mućenje. Umešati brašno, sok i rendanu koru limuna i sve lepo sjediniti. Izliti smesu u pravougaoni pleh obložen papirom za pečenje i peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 20 min. Za fil, žicom izmutiti jaje. Dodati sok i rendanu koru limuna, gustin, šećer i kiselu pavlaku. Odvojiti manji deo (oko 150 ml) smese i umešati žutu boju za kolače. Izvaditi polupečenu koru iz rerne, preliti pripremljenim filom, a žutim delom fila išarati odozgo. Vratiti sve zajedno da se peče još 15-20 min. Ohlađen kolač seći na šnite.