Šta raditi sa jajima preostalim od Uskrsa?

Posle uskršnjih praznika, uglavnom nam ostane po nekoliko jaja koja nismo stigli da pojedemo. Evo nekoliko kreativnih ideja šta da uradite sa preostalim jajima.

04-05-2016

|

12:47

|

Autor / Izvor: Naxi media



1. Isecite jaja na pola. Izvadite žumanca i u maloj činiji ih pomešajte sa majonezom, senfom i malo bibera (sami procenite koja vam je količina potrebna tako da dobijete glatku smesu). Napunite belanca ovom smesom i odozgo ukrasite paprikom, peršunom i komadićima pržene slanine.


2. Jaja možete da iskoristite i za italijanske pica-sendviče. Uzmite tost hlebčiće ili kriške običnog hleba i blago ih poprskajte maslinovim uljem, a zatim stavite paradajz, mocarela-sir, kuvana jaja isečena na kriške i sve zajedno pospite origanom i zapecite u rerni.


3. Sendviče možete da napravite i od integralnog hleba. Za to vam je potrban namaz koji ćete napraviti od rendanih jaja, majoneza i sitno seckanog krastavca, a preko toga možete da stavite komad dimljenog lososa.


4. Dečiji sendviči - pomešajte tunjevinu sa seckanim kuvanim jajima i krastavcem i tako ćete dobiti odličan namaz za lagani sendvič.


5. Ukusan namaz možete da napravite i tako što pomešate kašiku senfa, majoneza i sitno seckanog peršuna. Tom smesom namažite hleb, a onda dodajte jaja isečena na kriške i komad salate, odozgo stavite još jedan komad hleba.