Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Zdravko Čolić - Pusti pusti modu

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Zdravko Čolić - Pusti pusti modu
    2. Moby Dick - Pričaj mi o ljubavi
    3. Tony Cetinski - Nebo iznad nas
    4. Crvena jabuka - Ti znaš
    5. Trio passage - Posle devet godina
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Sergej Ćetković - Petak - Mojih 50
    2. 28. maj - 1 - Dodir noći
    3. 28. maj - 2 - Dodir noći
    4. 28. maj - 3 - Dodir noći
    5. Sergej Ćetković - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Čokoladni mus sa lešnikom Čokoladni mus sa lešnikom

    Desert za prave ljubitelje čokolade.

    Rolnice od patlidžana sa sirom Rolnice od patlidžana sa sirom

    Ukusan obrok u vikendu pred nama.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.76 117.59 118.41
    CHF 109.20 109.97 110.74
    USD 105.19 105.94 106.68
  • Povezani članci
  • Snikers torta

    Torta kojoj pravi sladokusci neće odoleti.




    01-10-2014 | 15:32 | Autor/Izvor: Naxi media-Minjinakuhinjica

    Foto: bigstockphoto/Yastremska

    Sastojci:

    - 12 belanaca
    - 300 gr šećera
    - 450 gr mlevenog kikirikija
    I fil:
    - 1 kg šećera
    - 1 l mleka
    - 70 gr margarina
    - 200 gr krupno mlevenog kikirikija
    II fil:
    - 12 žumanaca
    - 14 kašika šećera
    - 250 gr margarina
    - 150 gr čokolade (100 gr mlečne i 50 gr za kuvanje)
    I još treba:
    - 300 ml slatke pavlake
    - 300 gr čokolade
    - 60 gr margarina
    - 100 gr krupno mlevenog kikirikija za ukrašavanje
    Priprema: I fil: Staviti mleko i šećer da se kuvaju. Kada provri, smanjiti temperaturu i kuvati na tihoj vatri oko 2 h. Povremeno promešati( pri kraju mešati konstantno ). Kada mleko uvri i ostane od njega malo više od pola, skloniti sa rigle i u njega umešati margarin i mleveni kikiriki.
    Kore: Umutiti 4 belanca sa postepenim dodavanjem šećera u gust šam. Dodati 150 gr mlevenog kikirikija i kašikom promešati. Peći u plehu (23 x 33) obloženom papirom za pečenje na 180 °C oko 20 minuta. Ovako napraviti još dve kore.
    II fil: Žumanca i šećer izmiksati da smesa posvetli, zatim staviti na tihu vatru (ili na pari) da se kuva. Kada dobije potrebnu gustinu, skloniti sa vatre i dodati izlomljenu čokoladu. Promešati da se čokolada istopi i sve sjedini. U ohlađen fil dodati umućeni margarin.
    Filovanje kora: Koru poprskati sa mlekom, zatim premazati sa polovinom I fila, preko njega polovinu II fila. Staviti drugu koru,poprskati mlekom, zatim prefilovati kao i prvu koru. Staviti treću koru i poprskati je mlekom.
    Slatku pavlaku zagrejati do ključanja, zatim preliti izlomljenu čokoladu. Ostaviti minut-dva, zatim promešati da se čokolada istopi. Ostaviti da se skroz ohladi, a onda mikserom umutiti i dodati umućeni margarin. Premazati tortu sa svih strana. Ukrasiti tortu(bočne strane) sa krupno mlevenim kikirikijem. (Izvor: Minjinakuhinjica)



  • Pročitajte i...
    Kuglice od smokava i kajsija Kuglice od smokava i kajsija

    Ukoliko želite da napravite pauzu od čokolade, kuglice od smokava i kajsija su izvrstan izbor za vas.

    Lava kolač Lava kolač

    Ukusan kolač koji će obožavati istinski ljubitelji čokolade.

    Oblande Oblande

    Ukusan kolač koji se lako i brzo priprema.

    Tulumbe Tulumbe

    Napravite tulumbe u domaćoj radinosti i uživajte u ovom slatkom zalogaju.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: