Slušate: Dan sa Danijelom Milošević

Pesma: Riblja čorba - Gde si u ovom glupom hotelu

Dan sa Danijelom Milošević
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Riblja čorba - Gde si u ovom glupom hotelu
    2. Denis & Denis - Ja sam lazljiva
    3. Željko Samardžić - Ljubavnik
    4. Boris Novković - Prodala Me Ti
    5. Oliver Mandić - Samo nebo zna
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Severina - Ponedeljak - Mojih 50
    2. 15. novembar - 1 - Dodir noći
    3. 15. novembar - 2 - Dodir noći
    4. 15. novembar - 3 - Dodir noći
    5. Sanja Doležal - Petak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Karađorđeva šnicla Karađorđeva šnicla

    Ručak za prave gurmane.

    Čokoladni trouglići Čokoladni trouglići

    Recept koji će oduševiti sve ljubitelje čokoladnih poslastica.

  • Delta city
  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.66 117.48 118.31
    CHF 106.37 107.12 107.87
    USD 105.27 106.01 106.75
  • Povezani članci
  • Snikers torta

    Torta kojoj pravi sladokusci neće odoleti.




    01-10-2014 | 15:32 | Autor/Izvor: Naxi media-Minjinakuhinjica

    Foto: bigstockphoto/Yastremska

    Sastojci:

    - 12 belanaca
    - 300 gr šećera
    - 450 gr mlevenog kikirikija
    I fil:
    - 1 kg šećera
    - 1 l mleka
    - 70 gr margarina
    - 200 gr krupno mlevenog kikirikija
    II fil:
    - 12 žumanaca
    - 14 kašika šećera
    - 250 gr margarina
    - 150 gr čokolade (100 gr mlečne i 50 gr za kuvanje)
    I još treba:
    - 300 ml slatke pavlake
    - 300 gr čokolade
    - 60 gr margarina
    - 100 gr krupno mlevenog kikirikija za ukrašavanje
    Priprema: I fil: Staviti mleko i šećer da se kuvaju. Kada provri, smanjiti temperaturu i kuvati na tihoj vatri oko 2 h. Povremeno promešati( pri kraju mešati konstantno ). Kada mleko uvri i ostane od njega malo više od pola, skloniti sa rigle i u njega umešati margarin i mleveni kikiriki.
    Kore: Umutiti 4 belanca sa postepenim dodavanjem šećera u gust šam. Dodati 150 gr mlevenog kikirikija i kašikom promešati. Peći u plehu (23 x 33) obloženom papirom za pečenje na 180 °C oko 20 minuta. Ovako napraviti još dve kore.
    II fil: Žumanca i šećer izmiksati da smesa posvetli, zatim staviti na tihu vatru (ili na pari) da se kuva. Kada dobije potrebnu gustinu, skloniti sa vatre i dodati izlomljenu čokoladu. Promešati da se čokolada istopi i sve sjedini. U ohlađen fil dodati umućeni margarin.
    Filovanje kora: Koru poprskati sa mlekom, zatim premazati sa polovinom I fila, preko njega polovinu II fila. Staviti drugu koru,poprskati mlekom, zatim prefilovati kao i prvu koru. Staviti treću koru i poprskati je mlekom.
    Slatku pavlaku zagrejati do ključanja, zatim preliti izlomljenu čokoladu. Ostaviti minut-dva, zatim promešati da se čokolada istopi. Ostaviti da se skroz ohladi, a onda mikserom umutiti i dodati umućeni margarin. Premazati tortu sa svih strana. Ukrasiti tortu(bočne strane) sa krupno mlevenim kikirikijem. (Izvor: Minjinakuhinjica)



  • Pročitajte i...
    Karađorđeva šnicla Karađorđeva šnicla

    Ručak za prave gurmane.

    Sutlijaš sa karamel prelivom Sutlijaš sa karamel prelivom

    Brzi desert koji se lako priprema.

    Slatko od grožđa Slatko od grožđa

    Pripremite slatko po tradicionalnom receptu.

    Kesten kuglice Kesten kuglice

    Ukusne kuglice koje se brzo pripremaju, a daće posebnu aromu vašoj jesenjoj trpezi.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: