Slušate: Popodne sa Milošem Lazićem

Pesma: Flamingosi - Obala

Popodne sa Milošem Lazićem
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Flamingosi - Obala
    2. Galija - Pismo
    3. Laki Pingvini - Ne, nisam tvoj heroj
    4. Frajle I Vanna - Ako Je Vrijedilo Ista
    5. YU Grupa - Odlazim
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 22. maj - 1 - Dodir noći
    2. 22. maj - 2 - Dodir noći
    3. 22. maj - 3 - Dodir noći
    4. Sara Jo - Petak - Mojih 50
    5. 21. maj - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Čokoladni mus sa lešnikom Čokoladni mus sa lešnikom

    Desert za prave ljubitelje čokolade.

    Rolnice od patlidžana sa sirom Rolnice od patlidžana sa sirom

    Ukusan obrok u vikendu pred nama.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.77 117.59 118.41
    CHF 110.24 111.02 111.79
    USD 107.18 107.94 108.69
  • Povezani članci
  • Sladoled od limuna, limete i Matcha čaja

    Produžite leto uz ovu osvežavajuću kremastu poslasticu.




    25-03-2016 | 15:39 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto- Dusan Zidar

     

    Sastojci:

    - 500 ml mleka
    - 2 jaja - samo žumance
    - 200 g šećera
    - 2 vanilin šećera
    - 1 limun - sok i korica
    - 1 limeta - sok i korica
    - 100 ml Matcha čaja
    - 1 kašika Matcha čaja - prah
    - 300 ml slatke pavlake

    Priprema: Skuvati 100 ml Matcha čaja i ostaviti da se ohladi. Na srednju vatru staviti posudu sa vodom koja će uzavreti. U posudu umutiti mikserom žumance , šećer i vanilin šećer i dodati u uzavrelu vodu. Kada smesa postane penasta pomalo dodavati mleko i mešati dok se sve dobro ne sjedini. Nakon dodavanja mleka posudu staviti direktno na laganu vatru, zagrevati i stalno mešati do tačke vrenja. Ostaviti da se ohladi do sobne temperature. Zatim u smesu umešati limunov i limetin sok, koricu limuna i limete, skuvani čaj i kašiku čaja. Sve dobro umešati da se ravnomerno rasporedi i sjedini. Slatku pavlaku izmutiti mikserom i pomalo dodavati u smesu, ručno, nakon svakog dodavanja dobro umešati. Kada se sve sjedini sladoled je gotov i spreman za zamrzavanje. Zamrznuti i svakih 30-45 munuta promešati kako se ne bi stvarali kristalići i kako bi sladoled bio kompaktan i kremast. Nakon 3-4 sata može se servirati.

  • Pročitajte i...
    Čokoladni mus Čokoladni mus sa lešnikom

    Desert za prave ljubitelje čokolade.

    Kuglice od smokava i kajsija Kuglice od smokava i kajsija

    Ukoliko želite da napravite pauzu od čokolade, kuglice od smokava i kajsija su izvrstan izbor za vas.

    Lava kolač Lava kolač

    Ukusan kolač koji će obožavati istinski ljubitelji čokolade.

    Oblande Oblande

    Ukusan kolač koji se lako i brzo priprema.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: