Slušate: Jutro uz Svetu Stefanovića

Pesma: Aleksandra Radović - Anuliran

Jutro uz Svetu Stefanovića
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Aleksandra Radović - Anuliran
    2. Doris Dragović - To
    3. Alisa - U senci divljeg kestena
    4. Jelena Tomašević - Okeani
    5. Bijelo dugme - Ako ima Boga
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Aleksandar Dunić - Sreda - Mojih 50
    2. 16. septembar - 1 - Dodir noći
    3. 16. septembar - 2 - Dodir noći
    4. 16. septembar - 3 - Dodir noći
    5. Aleksandar Dunić - Utorak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Teleći gulaš sa paprikom Teleći gulaš sa paprikom

    Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...

    Keks od grčkog jogurta Keks od grčkog jogurta

    Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...

  • Zdravlje
    Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava? Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?

    Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...

    Tajna dugovečnosti: Hrana koja potencijalno može da nam produži život! Tajna dugovečnosti: Hrana koja potencijalno može da nam produži život!

    Stručnjak za dugovečnost Dan Buetner već 20 godina proučava šest svetskih Plavih zona, uključujući oblasti u Grčkoj, Kostariki i Japanu, gde stanovnici imaju čak deset puta veću verovatnoću da dožive stotu godinu nego prosečan Amerikanac.

  • Putovanja
    Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu

    U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?

    Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad

    Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.

  • Preporučujemo
    Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću! Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!

    Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...

    Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati! Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati!

    Iako se čini da je kuvanje testenine najjednostavniji kulinarski zadatak, verovatno vam se bar jednom dogodilo da bude prekuvana, bezukusna ili potpuno neukusna. Uz ovih pet proverenih saveta, takve greške možete lako da izbegnete, a samo je važno da pratite svaki korak.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.36 117.18 118.00
    CHF 124.70 125.58 126.46
    USD 98.64 99.34 100.03
  • Povezani članci
  • Sladoled od limuna, limete i Matcha čaja

    Produžite leto uz ovu osvežavajuću kremastu poslasticu.




    25-03-2016 | 15:39 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto- Dusan Zidar

     

    Sastojci:

    - 500 ml mleka
    - 2 jaja - samo žumance
    - 200 g šećera
    - 2 vanilin šećera
    - 1 limun - sok i korica
    - 1 limeta - sok i korica
    - 100 ml Matcha čaja
    - 1 kašika Matcha čaja - prah
    - 300 ml slatke pavlake

    Priprema: Skuvati 100 ml Matcha čaja i ostaviti da se ohladi. Na srednju vatru staviti posudu sa vodom koja će uzavreti. U posudu umutiti mikserom žumance , šećer i vanilin šećer i dodati u uzavrelu vodu. Kada smesa postane penasta pomalo dodavati mleko i mešati dok se sve dobro ne sjedini. Nakon dodavanja mleka posudu staviti direktno na laganu vatru, zagrevati i stalno mešati do tačke vrenja. Ostaviti da se ohladi do sobne temperature. Zatim u smesu umešati limunov i limetin sok, koricu limuna i limete, skuvani čaj i kašiku čaja. Sve dobro umešati da se ravnomerno rasporedi i sjedini. Slatku pavlaku izmutiti mikserom i pomalo dodavati u smesu, ručno, nakon svakog dodavanja dobro umešati. Kada se sve sjedini sladoled je gotov i spreman za zamrzavanje. Zamrznuti i svakih 30-45 munuta promešati kako se ne bi stvarali kristalići i kako bi sladoled bio kompaktan i kremast. Nakon 3-4 sata može se servirati.

  • Pročitajte i...
    Mafini Fantastični lešnik mafini!

    Ljubiteljima mafina posebno će se dopasti fantastična kombinacija lešnika i čokalade. Ako imate dovoljno vremena probajte da pripremite ovaj slatkiš već danas.

    Domaći sladoled od nektarina Domaći sladoled od nektarina

    Ako niste imali priliku da probate sladoled od nektarina pravo je pitanje šta čekate? Isprobajte recept koji ne uključuje veštačke arome i verujte nam na reč da će vas ukus ovog fenomenalnog deserta oduševiti.

    Fantastične badem kuglice Fantastične badem kuglice

    Ako volite slatkiše, ali želite da uvedete zdravije navike u ishranu, odlučite se za prirodne, sirove i jednostavne deserte. Oni su jednako ukusni kao industrijski slatkiši, ali bez viška šećera.

    Ukusna torta sa kupinama Ukusna torta sa kupinama

    Stiže nam proleće i pravo je vreme da zimske čokoladne torte zamenimo laganijim voćnim tortama. Kako još nije sezona kupina, imajte na umu da će zamrznute podjednako biti ukusne.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: