Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Oliver Mandić - Bobane

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Oliver Mandić - Bobane
    2. Kaliopi - Vucica
    3. Moby Dick - Nema nas više
    4. Parni Valjak - Ona je tako prokleto mlada
    5. Zdravko Čolić - Sto ti dadoh
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Aleksandra Kovač - Sreda - Mojih 50
    2. 18. februar - 1 - Dodir noći
    3. 18. februar - 2 - Dodir noći
    4. 18. februar - 3 - Dodir noći
    5. Aleksandra Kovač - Utorak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Juneći gulaš Juneći gulaš

    Ovo jelo poreklom je iz Mađarske, ali se jednako odomaćilo i u srpskoj kuhinji.

    Slatka testenina Slatka testenina

    Desert koji je lako priprema, a koji će vas osvojiti na prvi zalogaj.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.73 117.55 118.38
    CHF 109.98 110.75 111.53
    USD 108.14 108.91 109.67
  • Povezani članci
  • Sladoled od limuna, limete i Matcha čaja

    Produžite leto uz ovu osvežavajuću kremastu poslasticu.




    25-03-2016 | 15:39 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto- Dusan Zidar

     

    Sastojci:

    - 500 ml mleka
    - 2 jaja - samo žumance
    - 200 g šećera
    - 2 vanilin šećera
    - 1 limun - sok i korica
    - 1 limeta - sok i korica
    - 100 ml Matcha čaja
    - 1 kašika Matcha čaja - prah
    - 300 ml slatke pavlake

    Priprema: Skuvati 100 ml Matcha čaja i ostaviti da se ohladi. Na srednju vatru staviti posudu sa vodom koja će uzavreti. U posudu umutiti mikserom žumance , šećer i vanilin šećer i dodati u uzavrelu vodu. Kada smesa postane penasta pomalo dodavati mleko i mešati dok se sve dobro ne sjedini. Nakon dodavanja mleka posudu staviti direktno na laganu vatru, zagrevati i stalno mešati do tačke vrenja. Ostaviti da se ohladi do sobne temperature. Zatim u smesu umešati limunov i limetin sok, koricu limuna i limete, skuvani čaj i kašiku čaja. Sve dobro umešati da se ravnomerno rasporedi i sjedini. Slatku pavlaku izmutiti mikserom i pomalo dodavati u smesu, ručno, nakon svakog dodavanja dobro umešati. Kada se sve sjedini sladoled je gotov i spreman za zamrzavanje. Zamrznuti i svakih 30-45 munuta promešati kako se ne bi stvarali kristalići i kako bi sladoled bio kompaktan i kremast. Nakon 3-4 sata može se servirati.

  • Pročitajte i...
    Žito sa šlagom Žito sa šlagom

    Ukusan desert, koji će voleti cela porodica.

    Punjene urme Punjene urme

    Ukusan slatki zalogaj koji se brzo priprema.

    Nugat mafini Nugat mafini

    Ukusni mafini koji se lako pripremaju, a predstavljaju sjajan slatki zalogaj.

    Kesten pire sa šlagom Kesten pire sa šlagom

    Jedan od slatkiša bez kojih jesen nije ista.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: