Sarmice od blitve sa povrćem
Sarmice od blitve ispunjene povrćem sjajan su predlog za ručak.
08-12-2015
|15:27
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- junetina mlevena 500 g,
- crni luk 200 g,
- blitva 3 veze,
- pirinač 100 g,
- slatka paprika mlevena 10 g,
- vrganj 100 g,
- bukovača 100 g,
- lisičarka 100 g,
- maslac,
- so, biber,
- belo vino 200 ml,
- sirće, ulje
Priprema: U šerpici udinstati crni luk, junetinu, i dodati pirinač skuvan, pred kraj začiniti i dodati mlevenu papriku. Masa je pripremljena, treba je ostaviti da se malo prohladi. Blitvu obariti na kratko u posoljenoj vodi. Nafilujemo blitvu, i motamo u vidu valjka. Sa druge strane vrganj i lisičarku potopiti u ključalu vodu, zatim iseći na manje komade, udinstati na malsacu, dodati belo vino, i malo vinskog sirćeta i so. Blago začiniti, dodati peršun i servirati sa sarmicama koje smo zapekli u rerni na 200 stepeni C 10 minuta.