Sarmice od blitve sa povrćem

Sarmice od blitve ispunjene povrćem sjajan su predlog za ručak.

08-12-2015

|

15:27

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- junetina mlevena 500 g,
- crni luk 200 g,
- blitva 3 veze,
- pirinač 100 g,
- slatka paprika mlevena 10 g,
- vrganj 100 g,
- bukovača 100 g,
- lisičarka 100 g,
- maslac,
- so, biber,
 - belo vino 200 ml,
 - sirće, ulje

Priprema: U šerpici udinstati crni luk, junetinu, i dodati pirinač skuvan, pred kraj začiniti i dodati mlevenu papriku. Masa je pripremljena, treba je ostaviti da se malo prohladi. Blitvu obariti na kratko u posoljenoj vodi. Nafilujemo blitvu, i motamo u vidu valjka. Sa druge strane vrganj i lisičarku potopiti u ključalu vodu, zatim iseći na manje komade, udinstati na malsacu, dodati belo vino, i malo vinskog sirćeta i so. Blago začiniti, dodati peršun i servirati sa sarmicama koje smo zapekli u rerni na 200 stepeni C 10 minuta.