Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Bebi Dol - Brazil

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Bebi Dol - Brazil
    2. Oliver Mandić - Pomagajte drugovi
    3. Massimo i Neno - Zar vise nema nas
    4. Vlado Georgiev - Do svitanja
    5. EKV - Srce
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Sergej Ćetković - Petak - Mojih 50
    2. 28. maj - 1 - Dodir noći
    3. 28. maj - 2 - Dodir noći
    4. 28. maj - 3 - Dodir noći
    5. Sergej Ćetković - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Čokoladni mus sa lešnikom Čokoladni mus sa lešnikom

    Desert za prave ljubitelje čokolade.

    Rolnice od patlidžana sa sirom Rolnice od patlidžana sa sirom

    Ukusan obrok u vikendu pred nama.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.76 117.59 118.41
    CHF 109.20 109.97 110.74
    USD 105.19 105.94 106.68
  • Povezani članci
  • Sarma od listova blitve i pirinča

    Ova posna sarma idealan je predlog za današnji ručak.




    29-11-2016 | 13:28 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-snyfer

     

    Sastojci:

    - 20 - 30 listova blitve (može i vinove loze)
    - 200 g pirinča
    - šargarepa (možete dodati i šečurke, tikvice, soju)
    - 1 velika glavica crnog luka
    - 1 veza svežeg peršuna i beli luk po ukusu
    - 1 manja šolja ulja
    - so, biber, aleva paprika, vegeta
    - voda

    Priprema: Listove blitve operite i prelijte vrelom vodom. Ostavite malo da odstoji. Sa listova odstranite korenast deo da bi list lakše savili. Listove izvadite i procedite, te stavite sa strane. U vodu u kojoj je bila blitva stavite 2 kašike začina od povrća i promešajte. U šerpu sipajte ulje i zagrejte. Iseckajte crni luk i propržite malo na ulju. Dodajte pirinač i rendanu šargarepu i mešajte minut dva. Dodajte kašičicu aleve paprike, biber i na samom kraju. Sada sipajte vodu u kojoj ste držali blitvu i koju ste zasolili vegetom. Polako sipajte vodu u pirinač i mešajte da pirinač malo nabubri. Sipajte ne više od dve čaše. Sklonite sa ringle i dodajte sitno seckan svež peršun, beli luk i origano, dobro promešajte i ostavite minut dva da se prohladi. Kreativni kuvari dodaju i kukuruz šećerac ili pečurke u pirinač, da bi dobili raznovrsnije ukuse posnih sarmi, ali to je sve ostavljeno na volju vama. Uzmite listove blitve i počnite da ih filujete mešavinom pirinča i povrća, praveći posne sarme na taj način. Posne sarme ređajte u posudu za pečenje. Na kraju ih prelijte preostalom vodom, da voda dođe do ivice sarmi. Poklopiti posudu i staviti u rerni na 200 stepeni. Peći oko sat vremena.

  • Pročitajte i...
    Rolnice od patlidžana sa sirom Rolnice od patlidžana sa sirom

    Ukusan obrok u vikendu pred nama.

    Zapečeni krompir sa slaninom Zapečeni krompir sa slaninom

    Ukusan način da pripremite krompir.

    Salata od lososa i avokada Salata od lososa i avokada

    Ukusna obrok salata koja se lako priprema.

    Krem čorba od spanaća Krem čorba od spanaća

    Ova čorbica će vas okrepiti - bogata je vitaminima i veoma ukusna.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: