Slušate: Mojih 50

Pesma: Galija - Još uvek sanjam

Mojih 50
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Galija - Još uvek sanjam
    2. Arsen Dedić - O, mladosti
    3. Bijelo dugme - Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo
    4. Divlje jagode - Krivo je more
    5. Boris Novković - Ko sam bez tebe
  • Beograd Uzivo
  • Virtualni sajam
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 16. oktobar - 1 - Dodir noći
    2. 16. oktobar - 2 - Dodir noći
    3. 16. oktobar - 3 - Dodir noći
    4. Čipi - Sreda - Mojih 50
    5. 15. oktobar - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Kesten kuglice Kesten kuglice

    Ukusne kuglice koje se brzo pripremaju, a daće posebnu aromu vašoj jesenjoj trpezi.

    Pohovane kuglice od pirinča Pohovane kuglice od pirinča

    Priprema ovog jela nije nimalo komplikovana, a može biti sjajna zamena za klasične krokete.

  • Kids Fest
  • Pozoriste na Terazijama
  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.73 117.56 118.38
    CHF 106.04 106.79 107.54
    USD 105.37 106.12 106.86
  • Povezani članci
  • Sarma od listova blitve i pirinča

    Ova posna sarma idealan je predlog za današnji ručak.




    29-11-2016 | 13:28 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-snyfer

     

    Sastojci:

    - 20 - 30 listova blitve (može i vinove loze)
    - 200 g pirinča
    - šargarepa (možete dodati i šečurke, tikvice, soju)
    - 1 velika glavica crnog luka
    - 1 veza svežeg peršuna i beli luk po ukusu
    - 1 manja šolja ulja
    - so, biber, aleva paprika, vegeta
    - voda

    Priprema: Listove blitve operite i prelijte vrelom vodom. Ostavite malo da odstoji. Sa listova odstranite korenast deo da bi list lakše savili. Listove izvadite i procedite, te stavite sa strane. U vodu u kojoj je bila blitva stavite 2 kašike začina od povrća i promešajte. U šerpu sipajte ulje i zagrejte. Iseckajte crni luk i propržite malo na ulju. Dodajte pirinač i rendanu šargarepu i mešajte minut dva. Dodajte kašičicu aleve paprike, biber i na samom kraju. Sada sipajte vodu u kojoj ste držali blitvu i koju ste zasolili vegetom. Polako sipajte vodu u pirinač i mešajte da pirinač malo nabubri. Sipajte ne više od dve čaše. Sklonite sa ringle i dodajte sitno seckan svež peršun, beli luk i origano, dobro promešajte i ostavite minut dva da se prohladi. Kreativni kuvari dodaju i kukuruz šećerac ili pečurke u pirinač, da bi dobili raznovrsnije ukuse posnih sarmi, ali to je sve ostavljeno na volju vama. Uzmite listove blitve i počnite da ih filujete mešavinom pirinča i povrća, praveći posne sarme na taj način. Posne sarme ređajte u posudu za pečenje. Na kraju ih prelijte preostalom vodom, da voda dođe do ivice sarmi. Poklopiti posudu i staviti u rerni na 200 stepeni. Peći oko sat vremena.

  • Pročitajte i...
    Pohovane kuglice od pirinča Pohovane kuglice od pirinča

    Priprema ovog jela nije nimalo komplikovana, a može biti sjajna zamena za klasične krokete.

    Lovačke šnicle Domaće lovačke šnicle

    Ukoliko volite da meso bude softano, ne propustite priliku da uživate u ukusnim lovačkim šniclama. Kao stvoren obrok za jesen.

    Rolovana džigerica Rolovana džigerica

    Obrok za prave gurmane.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: