Roštilj: Neodvojiv deo prvomajskih praznika

Prvomajski praznici, po nepisanom pravilu, podrazumevaju boravak u prirodi, druženje i roštiljanje. Ukliko ste veća započeli pripreme za vašu prvomajsku destinaciju, evo par saveta kako da vaš roštilj dovedete do savršenstva.

26-04-2017

|

10:48

|

Autor / Izvor: Naxi media

Park, planina, jezero, reka, more...gde god se nalazili najpre proverite da li je dozvoljeno roštiljanje, a onda se upustite u vašu avaturu.

Evo nekoliko koraka na koje bi trebalo obratiti pažnju.

Odabir mesa - rolovano, mešano, pljeskavice, ćevapi...odlučite se za omiljeno i pripremite ga na vreme. Meso nije poželjno zamrzavati, a ukoliko se odlučite za marinadu, trebalo bi znati da meso u njoj može odstojati tri sata pred pečenje. Marinirano meso bi trebalo držati u frižideru.

Osnovne kombinacije sastojaka za marinadu: