
Rolat od jagoda
Jagode polako pristižu na domaće pijace. Pravo je vreme da se počastite nekim desertom napravljenim od ovog voća.
16-05-2019
|15:40
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
Za koru:
- 4 jaja
- 4 kašike šećera
- 4 kašike brašna
Za fil:
- 300 ml mleka
- 3 kašike gustina
- 4 kašike šećera u prahu
- 100 g margarina
- 150 g jagoda
- 100 gr bele čokolade
- 50 gr pečenog badema
Priprema: Za koru umutiti belanca u čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera. Dodavati jedan po jedno žumance uz neprestano mućenje, a potom i brašno. Smesu ravnomerno naneti u pleh za pečenje obložen papirom za pečenje. Peći na 180 C oko 15-ak minuta. Kada se ispeče, izvaditi i ostaviti da se ohladi. Razmutiti gustin sa malo hladnog mleka, a ostatak mleka staviti da provri, pa dodati razmućen gustin i mešati dok se fil ne zgusne. Ostaviti fil da se ohladi. Posebno umutiti margarin i šećer u prahu, dodati prohlađenom filu i umutiti. Namazati koru polovinom fila, rasporediti isečene jagode, sve uviti u rolat. Otopiti belu čokoladu i premeazati rolat i narendati listiće badema.