Rižoto sa pečurkama

Rižoto sa povrćem je hranljiv i zdrav obrok. Savršen za početak radn nedelje!

22-04-2019

|

13:39

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

- 250 g pirinča,
- 400 g šampinjona
- 20 g belog luka,
- 80 g putera,
- 40 g praziluka,
- 200 gr kukuruza šećerca
- 50 gr sušenog paradajza
- 1 dl belog vina, so, biber, kari

Priprema: Odvojeno skuvati pirinač i šećerac i ostaviti ih strane. U zagrejanom tiganju stavite puter i iseckani beli luk. Promešati, pa dodajte iseckan praziluk, pečurke i malo belog vina. Kad se pečurke udinstaju, dodati pirinač i šećerac, naliti po potrebi malo vode. Naseckari sušeni paradajz, dodati začine i sve dobro promešati.