Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Galija - Skadarska

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Galija - Skadarska
    2. Film - Ljubav je zakon
    3. Film - Doći ću ti u snovima
    4. Goca Tržan - Haljina
    5. Goca Tržan - Stoperka
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Nikola Demonja - Petak - Mojih 50
    2. 16. januar - 1 - Dodir noći
    3. 16. januar - 2 - Dodir noći
    4. 16. januar - 3 - Dodir noći
    5. Nikola Demonja - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Domaća božićna česnica Domaća božićna česnica

    Ova vrsta obrednog hleba vezuje se za obeležavanje Božića, a mesi se na Badnje veče ili na Božićno jutro. Posebnost ovog hleba nije samo u pripremi, već i simboličnom značenju koje nosi. Ne zaboravite da, prema starom običaju, u česnicu stavite novčić, a onoga koji u česnici pronađe novčić, očekuje prosperitetna godina.

    Neodoljivi novogodišnji slatkiši Neodoljivi novogodišnji slatkiši

    Ukoliko uživate u prazničnoj atmosferi, a uz to ste ljubitelj poslastica, u narednom videu možete videti neke od ideja na koje sve načine možete napraviti neodoljive praznične poslastice.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.73 117.56 118.38
    CHF 108.58 109.35 110.11
    USD 104.83 105.57 106.30
  • Povezani članci
  • Reforma torta

    Napravite neodoljivu reforma tortu i uživajte u njenom ukusu.




    25-01-2017 | 13:50 | Autor/Izvor: Naxi media-domacirecepti

    Foto: Bigstockphoto- podsolnukh

     

    Sastojci:

    Za koru:
    - 4 belanaca,
    - 5 kašika šećera,
    - 100 gr mlevenih oraha
    - 1 kašika brašna
    Sastojci za fil:
    - 16 žumanaca,
    - 200 gr šećera
    - 200 gr šećera u prahu
    - 250 gr margarina
    - 150 gr štangle čokolade

    Priprema: Umutiti belanca, dodati šećer, pa umutiti jak šne. Na kraju umešati varjačom brašno i orahe. Peći ovako 4 kore, na 180 stepeni u plehu 30 x 22 cm, svaku oko 12 – 13 minuta, zavisno od rerne, negde je i 15, treba odgore da porumeni. U šerpi u kojoj ćete kuvati fil ulupati žumanca sa šećerom, pa staviti šerpu u šerpu, a u donju sipati sa dva prsta vode i staviti da se kuva ( to je kuvanje na pari ). Kada voda u donjoj šerpi provri, malo samo smanjiti, da baš voda ne iskače iz šerpe, pa nastaviti kuvanje još 15 minuta. Skloniti sa vatre, dodati izlomljenu čokoladu i ostaviti fil da se hladi. Ulupati penasto margarin sa šećerom u prahu ( dve grudve na viljuškama od miksera nisu umućen margarin, mora dobro da se razbije ), pa mu dodati ohladjen krem i umutiti. Ovim kremom nafilovati tortu a dekoraciju uraditi po želji. Ostaviti tortu bar nekoliko sati da odstoji pa je poslužiti. (Izvor:domacirecepti)

  • Pročitajte i...
    Neodoljivi novogodišnji slatkiši Neodoljivi novogodišnji slatkiši

    Ukoliko uživate u prazničnoj atmosferi, a uz to ste ljubitelj poslastica, u narednom videu možete videti neke od ideja na koje sve načine možete napraviti neodoljive praznične poslastice.

    Punjene urme Punjene urme

    Ukusan slatki zalogaj koji se brzo priprema.

    Nugat mafini Nugat mafini

    Ukusni mafini koji se lako pripremaju, a predstavljaju sjajan slatki zalogaj.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: