Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Kaliopi - Rodjeni

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Kaliopi - Rodjeni
    2. Frajle I Vanna - Ako Je Vrijedilo Ista
    3. Tutti Frutti Band - Stvari lagane
    4. Zdravko Čolić - Zar se nismo shvatili
    5. Crvena jabuka - Sa tvojih usana
  • Beograd Uzivo
  • Odeon travel
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Žera - Petak - Mojih 50
    2. 15. avgust - 1 - Dodir noći
    3. 15. avgust - 2 - Dodir noći
    4. 15. avgust - 3 - Mojih 50
    5. Žera - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Meksička salata Meksička salata

    Povrtna salata koja će zadovoljiti ljubitelje pikantnijih ukusa.

    Pržene banane s medom Pržene banane s medom

    Desert koji se lako priprema, a koji uz kuglu sladoleda od vanile postaje neodoljiv spoj.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.92 117.74 118.57
    CHF 107.55 108.31 109.07
    USD 105.31 106.05 106.80
  • Povezani članci
  • Profiterole sa čokoladom

    Napravite ovu izvrsnu poslasticu brzo i lako.




    08-02-2016 | 14:52 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-margouillat photo

     


    Sastojci:

    Za testo:
    - 300 ml vode,
    - 100 g putera,
    - 120 g oštrog brašna,
    - 4 jajeta
    Za fil:
    - 4 jajeta,
    - 0,5 l mleka,
    - 125 g putera,
    - 4 kašike šećera,
    - 100 g šećera u prahu
    Za preliv:
    - 150 g crne čokolade,
    - 100 ml slatke pavlake

    Priprema: Stavite u vodu puter i zagrevajte da proključa. Čim provri, sklonite s vatre i odmah ubacite brašno, stalno muteći mikserom i povremeno vraćajte na ringlu. Kad se masa malo prohladi, dodajte jedno po jedno jaje, muteći tako da se svako jaje sjedini s kuvanim testom. Papir za pečenje podmažite puterom, provucite ga kroz hladnu vodu, te višak vode otresite i stavite papir u pleh. Kašičicom ili špricem stavljajte na papir loptice od testa na razmaku 3–4 cm. Stavite u rernu zagrejanu na 220 stepeni, pa smanjite na 200 i pecite oko 40 minuta ne otvarajući rernu. Da bi profiterole ostale hrskave, čim ih izvadite, svaku izbušite iglom kako bi iz njih izašla para. Vratite ih u vruću, isključenu rernu dok ne pripremite fil. Umutite penasto jaja sa šećerom i prelijte ih vrelim mlekom sve vreme muteći. Skuvajte fil na pari i ostavite da se hladi. Puter umutite sa šećerom u prahu i stalno muteći u njega dodajte kašiku po kašiku fila. Ušpricajte fil u profiterole i prelijte ih otopljenom čokoladom koju ste pomešali s pavlakom.

  • Pročitajte i...
    Pržene banane s medom Pržene banane s medom

    Desert koji se lako priprema, a koji uz kuglu sladoleda od vanile postaje neodoljiv spoj.

    Osvežavajući detox napitak Osvežavajući detox napitak

    Tokom toplih dana jako je važno unositi dosta tečnosti, a ovaj sok odličan je antioksidant i izbor za početak radnog dana.

    Žuti kolač sa višnjama Žuti kolač sa višnjama

    Ukoliko tokom vikenda planirate kraći izlet ili vikend putovanje, evo sjajnog predloga za užinu.

    Čokolešnik kuglice Čokolešnik kuglice

    Poslastica koja se priprema vrlo brzo, a koja može postati vaš omiljeni slatki zalogaj.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: