Slušate: Mojih 50

Pesma: Oliver Dragojević - Priča se

Mojih 50
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Oliver Dragojević - Priča se
    2. Merlin - Da šutiš
    3. Jacques Houdek - Duzna Si
    4. Petar Grašo - Moje Zlato
    5. Letu Stuke - Mjesto Za Dvoje
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 10. decembar - 1 - Dodir noći
    2. 10. decembar - 2 - Dodir noći
    3. 10. decembar - 3 - Dodir noći
    4. Sara Milutinović - Utorak - Mojih 50
    5. 9. decembar - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Pizza rolat Pizza rolat

    Ukusan rolat koji će voleti cela porodica.

    Nugat mafini Nugat mafini

    Ukusni mafini koji se lako pripremaju, a predstavljaju sjajan slatki zalogaj.

  • Delta city
  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.69 117.51 118.33
    CHF 106.81 107.56 108.32
    USD 105.23 105.97 106.71
  • Povezani članci
  • Profiterole sa čokoladom

    Napravite ovu izvrsnu poslasticu brzo i lako.




    08-02-2016 | 14:52 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-margouillat photo

     


    Sastojci:

    Za testo:
    - 300 ml vode,
    - 100 g putera,
    - 120 g oštrog brašna,
    - 4 jajeta
    Za fil:
    - 4 jajeta,
    - 0,5 l mleka,
    - 125 g putera,
    - 4 kašike šećera,
    - 100 g šećera u prahu
    Za preliv:
    - 150 g crne čokolade,
    - 100 ml slatke pavlake

    Priprema: Stavite u vodu puter i zagrevajte da proključa. Čim provri, sklonite s vatre i odmah ubacite brašno, stalno muteći mikserom i povremeno vraćajte na ringlu. Kad se masa malo prohladi, dodajte jedno po jedno jaje, muteći tako da se svako jaje sjedini s kuvanim testom. Papir za pečenje podmažite puterom, provucite ga kroz hladnu vodu, te višak vode otresite i stavite papir u pleh. Kašičicom ili špricem stavljajte na papir loptice od testa na razmaku 3–4 cm. Stavite u rernu zagrejanu na 220 stepeni, pa smanjite na 200 i pecite oko 40 minuta ne otvarajući rernu. Da bi profiterole ostale hrskave, čim ih izvadite, svaku izbušite iglom kako bi iz njih izašla para. Vratite ih u vruću, isključenu rernu dok ne pripremite fil. Umutite penasto jaja sa šećerom i prelijte ih vrelim mlekom sve vreme muteći. Skuvajte fil na pari i ostavite da se hladi. Puter umutite sa šećerom u prahu i stalno muteći u njega dodajte kašiku po kašiku fila. Ušpricajte fil u profiterole i prelijte ih otopljenom čokoladom koju ste pomešali s pavlakom.

  • Pročitajte i...
    Nugat mafini Nugat mafini

    Ukusni mafini koji se lako pripremaju, a predstavljaju sjajan slatki zalogaj.

    Kesten pire sa šlagom Kesten pire sa šlagom

    Jedan od slatkiša bez kojih jesen nije ista.

    Karađorđeva šnicla Karađorđeva šnicla

    Ručak za prave gurmane.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: