 
                    
                
                                
            Posna Švarcvald torta
Napravite posnu verziju popularne torte.
28-10-2016
|10:04
|Autor / Izvor: Naxi media
 
                                                            
Sastojci:
 - 3 čaše vode
 - 2 čaše šećera
 - 1 kašičicu soda bikarbone
 - 20 punih kašika brašna
 - 4 kašike kakaoa
 - 2 štangle rendane čokolade
 - 1 kašiku krupno mlevenog keksa
 - 8 kašika ulja
 - 6 kašika džema od kajsije
Priprema: Pomesati 3 čaše vode, 2 čaše šećera, 1 kašičicu soda bikarbone, 20 punih kašika brašna, 4 kašike kakaoa, 2 štangle rendane čokolade, 1 kašiku krupno mlevenog keksa, 8 kašika ulja, 6 kašika džema od kajsije. Podeliti smesu na 4 dela i ispeći 4 kore na papiru za pečenje u plehu 25×35 cm. Fil 1: Na tihoj vatri otopiti 0,5 l slatke pavlake posne, 300 g čokolade i ohladiti. Umutiti 250 g margarina sa 200 g prah šećera i sve sjediniti. Fil 2: Potrebna je jedna puna tegla višanja koje su dan ranije naprskane sa 10 kapi ekstrakta ruma. Fil 3: Umutiti 0,5 l slatke pavlake. Filovati- kora, čoko fil, višnje, fil od sl. pavlake...    
                                                                                                                                                                            
                                                                                
                                                                                                
                                                    
 
                 
                 
             
     
                 
             
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                    
                 
                    
                 
                     
                 
                 
                     
                                             
                        
                     
                        
                    