Posna Švarcvald torta

Napravite posnu verziju popularne torte.

28-10-2016

|

10:04

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

- 3 čaše vode
- 2 čaše šećera
- 1 kašičicu soda bikarbone
- 20 punih kašika brašna
- 4 kašike kakaoa
- 2 štangle rendane čokolade
- 1 kašiku krupno mlevenog keksa
- 8 kašika ulja
- 6 kašika džema od kajsije


Priprema: Pomesati 3 čaše vode, 2 čaše šećera, 1 kašičicu soda bikarbone, 20 punih kašika brašna, 4 kašike kakaoa, 2 štangle rendane čokolade, 1 kašiku krupno mlevenog keksa, 8 kašika ulja, 6 kašika džema od kajsije. Podeliti smesu na 4 dela i ispeći 4 kore na papiru za pečenje u plehu 25×35 cm. Fil 1: Na tihoj vatri otopiti 0,5 l slatke pavlake posne, 300 g čokolade i ohladiti. Umutiti 250 g margarina sa 200 g prah šećera i sve sjediniti. Fil 2: Potrebna je jedna puna tegla višanja koje su dan ranije naprskane sa 10 kapi ekstrakta ruma. Fil 3: Umutiti 0,5 l slatke pavlake. Filovati- kora, čoko fil, višnje, fil od sl. pavlake...