Pohovane banane

Pohovane banane ubrajaju se među najomiljenije deserte kineske kuhinje.

21-03-2016

|

14:34

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 4 banane
- 1 jaje
- 1 kašika ulja
- malo šećera
- 0,5 dl kisele vode
- 0,5 dl mleka
- 3 kašike brašna
- malo cimeta
- ulje za prženje banana

Priprema: Umutiti jaje sa malo šećera, pa dodati: ulje, brašno, vodu, mleko i cimet. Masa treba da bude glatka i malo gušća od mase za palačinke, kako bi se lepo uhvatila za banane. Banane se oljušte i iseku na pola po dužini i to malo ukoso. U dubljem tiganju zagrejati ulje, banane umočiti u masu za pohovanje, zatim ispržiti u ulju dok ne dobiju zlatno žutu boju. Servirati po dve polovine na tanjir, preliti ih toplom čokoladom. Možete ih ukrasiti i kuglama šlaga, sladoleda, voćem i čokoladnim mrvicama.