Slušate: Popodne sa Milošem Lazićem

Pesma: Film - Srce na cesti

Popodne sa Milošem Lazićem
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Film - Srce na cesti
    2. Jelena Tomašević - Dobro Jutro Ljubavi
    3. Crvena jabuka - Zovu nas ulice
    4. Gibonni - Posoljeni Zrak
    5. Aleksandra Radović - Bivši dragi
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 20. januar - 1 - Dodir noći
    2. 20. januar - 2 - Dodir noći
    3. 20. januar - 3 - Dodir noći
    4. Miona Marković - Ponedeljak - Mojih 50
    5. 17. januar - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Domaća božićna česnica Domaća božićna česnica

    Ova vrsta obrednog hleba vezuje se za obeležavanje Božića, a mesi se na Badnje veče ili na Božićno jutro. Posebnost ovog hleba nije samo u pripremi, već i simboličnom značenju koje nosi. Ne zaboravite da, prema starom običaju, u česnicu stavite novčić, a onoga koji u česnici pronađe novčić, očekuje prosperitetna godina.

    Neodoljivi novogodišnji slatkiši Neodoljivi novogodišnji slatkiši

    Ukoliko uživate u prazničnoj atmosferi, a uz to ste ljubitelj poslastica, u narednom videu možete videti neke od ideja na koje sve načine možete napraviti neodoljive praznične poslastice.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.74 117.57 118.39
    CHF 108.67 109.43 110.20
    USD 105.20 105.94 106.69
  • Povezani članci
  • Pita sa jabukama

    Pripremite ukusnu pitu sa jabukama!




    01-10-2014 | 10:14 | Autor/Izvor: Naxi media-stvarukusa

    Foto: bigstockphoto/ margouillat photo


    Sastojci:

    - 125 g maslaca
    - 100 g šećera
    - jaje
    - 250 g brašna
    - 1-2 pune kašike kisele pavlake
    - na vrh noža praška za pecivo
    - Podloga:
    - 700 g jabuka
    - 200 g šećera
    - kesica vanilin-šećera
    - cimet
    - sok od 1 limuna
    Priprema: Maslac umutite penasto, postepeno dodajte šećer, sve vreme muteći, pa umešajte jaje i pavlaku, i na kraju varjačom sve sjedinite u jednoličnu smesu s brašnom i praškom za pecivo. Testo treba samo da se odvaja od posude. Oblikujte kuglu, umotajte je u prozirnu foliju i stavite u frižider dok ne spremite ostalo.
    Jabuke oljuštite i isecite na tanke kriške. U tepsiju u kojoj ćete peći pitu uspite šećer i ravnomerno ga rasporedite po dnu, po njemu rasporedite jabuke, njih pospite cimetom, vanilin-šećerom i poprskajte sokom od limuna. Stavite na ugrejanu ringlu i zagrevajte dok se šećer ne istopi i karamelizuje. Sklonite s vatre i malo prohladite.
    Izvadite testo iz frižidera, razvucite ga na dimenzije tepsije, njime pokrijte jabuke, a krajeve malo stisnite uz ivice tepsije. Pitu pecite na 180 stepeni oko 20-25 minuta. Izvadite iz rerne i par minuta držite prekriveno kuhinjskom krpom, onda pitu prevrnite na tanjir za služenje.Napomena: Pitu secite kao tortu i svako parče poslužite ukrašeno šećerom u prahu. (Izvor: stvarukusa)

  • Pročitajte i...
    Neodoljivi novogodišnji slatkiši Neodoljivi novogodišnji slatkiši

    Ukoliko uživate u prazničnoj atmosferi, a uz to ste ljubitelj poslastica, u narednom videu možete videti neke od ideja na koje sve načine možete napraviti neodoljive praznične poslastice.

    Punjene urme Punjene urme

    Ukusan slatki zalogaj koji se brzo priprema.

    Nugat mafini Nugat mafini

    Ukusni mafini koji se lako pripremaju, a predstavljaju sjajan slatki zalogaj.

    Karađorđeva šnicla Karađorđeva šnicla

    Ručak za prave gurmane.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: