Pikantni pileći paprikaš

Ukoliko ste ljubitelj pikantnijeg ukusa, ovog vikenda počastite se domaćim paprikašom.

19-04-2019

|

14:45

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

- 1 pile
- 1 kg krompira
- 1 dl ulja
- 1 šargarepa
- 1 paradajz
- 2 glavice crnog luka
- 1 paprika
- peršunov list, mleveni beli biber, so, bosiljak
- ljuta sudžuk paprika


Priprema: Očišćeno pile iseći na komade i oprati. Na zagrejanom ulju ili masti propržiti sitno iseckan crni luk, dodati na isečene šargarepu, papriku, meso, posoliti po ukusu, sipati pola čaše vode i dinstati uz povremeno dolivanje vode. Kada je meso upola kuvano dodati malo sudžuk paprike, očišćen i na kocke isečen krompir, naliti pola litra vode i sve zajedno kuvati dok ne bude gotovo. Kuvan paprikaš skinuti sa vatre, umešati začine daodatne začine.