-
Poslednjih 5 pesama
- Riblja čorba - Ja je gledam kako spava
- Marija - Pozuri, Pozuri
- Piloti - Neverna si
- Denis & Denis - Program tvog kompjutera
- Massimo i Neno - Zar vise nema nas
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
-
Zdravlje
Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?
Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...
Tajna dugovečnosti: Hrana koja potencijalno može da nam produži život!
Stručnjak za dugovečnost Dan Buetner već 20 godina proučava šest svetskih Plavih zona, uključujući oblasti u Grčkoj, Kostariki i Japanu, gde stanovnici imaju čak deset puta veću verovatnoću da dožive stotu godinu nego prosečan Amerikanac.
-
Putovanja
Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu
U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
-
Preporučujemo
Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!
Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...
Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati!
Iako se čini da je kuvanje testenine najjednostavniji kulinarski zadatak, verovatno vam se bar jednom dogodilo da bude prekuvana, bezukusna ili potpuno neukusna. Uz ovih pet proverenih saveta, takve greške možete lako da izbegnete, a samo je važno da pratite svaki korak.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.67 125.55 126.43 USD 98.15 98.84 99.53
-
Ovo povrće možete gajiti na terasi
Ukoliko ste poželeli da se i sami pozabavite hortikulturom, počnite od gajenja porvća u vašem domu. Ne samo da ćete uživati, načiti nešto novo. već ćete biti sigurni da jedete zdrav komad hrane.
19-05-2016 | 15:24 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-ChiccoDodiFC
Nisu potrebne plantaže ili prostrane bašte da biste mogli da gajite povrće. Neka vaša terasa, ili jedan deo nje postane "vaša mala plantaža iz snova" u kojoj ćete gajiti povrće.
Naravno, zbog prostora morate se na vreme informisati o veličini biljke i uslovima u kojima se mora gajiti. Ipak, na terasi se lako mogu gajiti tikvica, paradajz, grašak, beli i crni luk, zelena salata, blitva, peršun, bosiljak, žalfija, ruzmarin.
Sve one, naravno zahtevaju određenu negu, ali je praksa pokazala da se gorenevedene biljke lako mogu održavati na terasi.
Najpre odvojite deo za biljke. One se u kućnoj varijanti najčešće čuvaju u saksiji, a potrebno je da saksije postavite na mesto koje će im po potrebi, omogućiti i sunce i hlad. Primera radi, ruzmarinu u saksiji odgovara sunčano mesto, zaštićeno od promaje ili vetra, ali može da uspeva i u hladovini. Njemu je potrebno najmanje 6-8h sunčeve svetlosti u toku dana. Zbog toga, potrebno je saksiju u kojoj se nalazi rotirati u svim pravcima da bi sve grančice dobile dovoljno svetlosti. Pre nego što nastupi zima i hladno vreme, ruzmarin unesite u dom, dok tokom proleća i leta može bez problema biti na terasi.Čeri paradajz je veoma lako gajiti na terasi. U zavisnosti od vrste, čeri paradajz može biti visok od 10 cm do oko 100 cm, a boja ploda se može kretati od jarko crvene do potpuno žute. I njega je moguće saditi u saksiji, pa je jedna od preporučljivh biljaka za vašu bašticu unutar doma. Čeri paradajz vrlo je otporan i ne traži posebnu negu, ali potrebni su mu svetio, toplota i redovno zalivanje i prihranjivanje. Pored redovnog zalivanja, ne zaboravite da se čeri paradajz oprašuje kako bi se odbranio od štetočina, a svakao mu kada naraste stabljika dajte oslonac u vidu štapa koji će ga držati i sprečiti lomljenje biljke.
-
Pročitajte i...
Prirodna rešenja za uklanjanje ogrebotina sa drvenih površina!
Ogrebotine na drvenom nameštaju mogu da budu prava muka, ali to ne znači da morate da se oprostite od omiljenog stola, ormara ili komode. Srećom, postoje jednostavni i povoljni trikovi koje možete primeniti uz sastojke koje već imate u svojoj kuhinji.
Fenomenalni trikovi za PRVOMAJSKI roštilj
Danas će najveći broj nas pripremati roštilj u prirodi, pa nije na odmet da podelimo trikove koji će vam pomoći da klasičan roštilj pretvorite u pravu gozbu.
Na koliko stepeni bi trebalo da peremo veš kako bismo se rešili bakterija?
Ovo je pitanje koje nas muči i često smo razapeti između želje da ne oštetimo veš na visokim temperaturama i želje da se u potpunosti otarasimo bakterija. Posebnu pažnju obratite na pranje donjeg veša, ali i majica ukoliko želite da budete sigurni da je sve čisto.
Uklonite fleke od dezodoransa pomoću sirćeta
Upotrebom dezodoransa mogu nastati vidljive fleke na odeći u pazdušnoj regiji. Kako biste uklonili ovakvu vrstu mrlja, možete upotrebiti belo sirće.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: