Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Gibonni - Mirakul

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Gibonni - Mirakul
    2. Gibonni - Onako, Od Oka
    3. Dino Dvornik - Zasto pravis slona od mene
    4. Dino Dvornik - Ljubav se zove imenom tvojim
    5. Elektricni Orgazam - Da si tako jaka
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Nikola Demonja - Petak - Mojih 50
    2. 16. januar - 1 - Dodir noći
    3. 16. januar - 2 - Dodir noći
    4. 16. januar - 3 - Dodir noći
    5. Nikola Demonja - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Domaća božićna česnica Domaća božićna česnica

    Ova vrsta obrednog hleba vezuje se za obeležavanje Božića, a mesi se na Badnje veče ili na Božićno jutro. Posebnost ovog hleba nije samo u pripremi, već i simboličnom značenju koje nosi. Ne zaboravite da, prema starom običaju, u česnicu stavite novčić, a onoga koji u česnici pronađe novčić, očekuje prosperitetna godina.

    Neodoljivi novogodišnji slatkiši Neodoljivi novogodišnji slatkiši

    Ukoliko uživate u prazničnoj atmosferi, a uz to ste ljubitelj poslastica, u narednom videu možete videti neke od ideja na koje sve načine možete napraviti neodoljive praznične poslastice.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.73 117.56 118.38
    CHF 108.58 109.35 110.11
    USD 104.83 105.57 106.30
  • Povezani članci
  • Neodoljivi ekleri

    Ekleri su francuski desert, ali u njima uživa cela planeta! Proverite zbog čega.




    25-09-2018 | 10:00 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock-beats

     

    Sastojci:

    - 400 ml vode
    - 100 ml ulja
    - 300gr brašna
    - prašak za pecivo
    - 5 jaja
    - 5 žumanaca
    - 10 kašika šećera
    - 8 kašika brašna
    - 1 l mleka
    - 80 gr margarina
    - 2 vanil šećera
    - 150 gr čokolade
    - 100 gr bele čokolade
    - listići pečenog badema

    Priprema: Vodu i ulje sipati u šerpu i staviti da provri. Kada provri, skinuti sa šporeta i dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Sjediniti dobijenu smesu i ohladiti. U smesu dodati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom. Dobijenu smesu sipati u špric, istiskavati 7-8cm na pleh. Peći 180 stepeni 25 minuta u rerni. Od 1 l mleka odvojiti 2 dl, a ostatak ostaviti da provri. Umutiti šumanca sa šećerom, dodati brašno i dobro sjediniti sa 2 dl mleka. Kada mleko provri sipati razmućena žumanca i kuvati neprestano mešajući oko 15 minuta. Ostaviti da se ohladi, pa dodati umućen margarin sa vanil šećerom. Ohlađene eklere raseći na pola i punite filom uz pomoć sprica za torte, i svaki preklopiti. Otopite čokolade, belu i crnu sa uljem i prelijtt svaki i posuti listićima badema.

  • Pročitajte i...
    Neodoljivi novogodišnji slatkiši Neodoljivi novogodišnji slatkiši

    Ukoliko uživate u prazničnoj atmosferi, a uz to ste ljubitelj poslastica, u narednom videu možete videti neke od ideja na koje sve načine možete napraviti neodoljive praznične poslastice.

    Punjene urme Punjene urme

    Ukusan slatki zalogaj koji se brzo priprema.

    Nugat mafini Nugat mafini

    Ukusni mafini koji se lako pripremaju, a predstavljaju sjajan slatki zalogaj.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: