
Musaka od povrća
Umesto mesa, odlučite se za varijantu sa povrćem. Musaka koja će osvežiti vaš dnevni jelovnik.
03-07-2019
|13:43
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
- 200 g patlidžana
- 200 g tikvica
- 200 g paradajza
- 250 g sira
- 2 jaja
- 1 čaša pavlake
- so, biljni začin, crni biber
Priprema: Patlidžan i tikvice oprati i zajedno sa korom narezati na krugove, posoliti i ostaviti sat vremena. Paradajz iseći na krugove. U plehu za pečenje naizmenično ređati patlidžan, paradajz i tikvice, na povće dodati malo sira i tako dok se ne istroši sav materijal. Staviti da se peče u zagrejanoj rerni 30-35 minuta, a pred kraj pečenja dodati fil od umućenih jaja i pavlake i ostaviti da se još malo zapeče.