Slušate: Dodir noći

Pesma: Merlin - Zaspao Je Mesec

Dodir noći
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Merlin - Zaspao Je Mesec
    2. Galija - Možda sam lud
    3. Vlado Georgiev - Tebe Zedan
    4. Novi Fosili - Samo Dobri Drugovi (Znam)
    5. Parni Valjak - Moja je pjesma lagana
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Žarko Kovačević - Ponedeljak - Mojih 50
    2. 27. mart -1 - Dodir noći
    3. 27. mart - 2 - Dodir noći
    4. 27. mart - 3 - Dodir noći
    5. Miodrag Radonjić - Petak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Kuglof sa kandiranim voćem Kuglof sa kandiranim voćem

    Zasladite jutarnju kafu ili čaj uz kuglof sa kandiranim voćem.

    Zapečeni makaroni sa povrćem Zapečeni makaroni sa povrćem

    Obork koji se brzo priprema.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.67 117.50 118.32
    CHF 110.11 110.89 111.66
    USD 105.24 105.98 106.72
  • Povezani članci
  • Mousse od kestena

    Ukoliko volite kesten pire, mus ćete obožavati.




    09-06-2017 | 12:11 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-Marco Mayer


    Sastojci:

    Za krem od kestena:
    – 1 dl slatke pavlake
    – 250 g kesten pirea
    Za krem od bele čokolade:
    – 1,5 dl slatke pavlake
    – 100 g bele čokolade
    – 1 žumance
    – 50 g šećera u prahu
    – 1 vanil-šećer
    Za karamel preliv:
    – 100 g šećera
    – 30 g putera
    – 75 ml slatke pavlake
    – prstohvat morske soli

    Priprema:  Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, pa sjediniti s kesten pireom i dobro izmešati. Krem od bele čokolade: U posudi za kuvanje na pari sjediniti 50 ml slatke pavlake s izlomljenom belom čokoladom i zagrevati uz neprekidno mešanje dok se sastojci ne sjedine. Posebno umutiti žumace sa šećerom u prahu i vanil-šećerom, pa dodati u smesu od bele čokolade. Kuvati na pari neprekidno mešajući dok se šećer ne rastopi. Ostaviti da se ohladi, dodati šlag od preostale slatke pavlake i promešati. Karamel preliv: U manju šerpu sipati šećer i zagrevati na umerenoj temperaturi dok se ne rastopi.
    2. Ubaciti puter i slatku pavlaku, pa nastaviti s kuvanjem dok se sastojci ne sjedine. Ostaviti da se ohladi.
    Finalni postupak: Pripremiti četiri staklene čaše, te u svaku staviti pomalo krema od kestena, preliti s karamel-prelivom i prekriti kremom od bele čokolade. Ostaviti u frižideru da se rashladi.

  • Pročitajte i...
    Kuglof sa kandiranim voćem

    Zasladite jutarnju kafu ili čaj uz kuglof sa kandiranim voćem.

    Nugat sufle Nugat sufle

    Ukusan desert koji se lako priprema, a koji je odličan izbor za istinske ljubitelje čokolade.

    Žito sa šlagom Žito sa šlagom

    Ukusan desert, koji će voleti cela porodica.

    Punjene urme Punjene urme

    Ukusan slatki zalogaj koji se brzo priprema.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: