Medenjaci s đumbirom

Ulepšajte ovo kišno podne uz domaće medenjake i šolju čaja.

23-03-2016

|

12:49

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 100 g maslaca
- 3 kašike smeđeg šećera
- kašika meda
- 7 kašika brašna
- 1/4 kašike mlevenog đumbira
- 1/4 kašike mlevenog cimeta

Priprema: Dobro sjedinite maslac i šećer dok ne postanu kremasti i rukama umešajte začine i brašno. Umesite testo, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku pola sata. Zagrejte pećnicu na 170 stepeni. Razvaljajte testo na 3-5 mm, pa modlicama vadite kolače. Pecite ih 10-15 minuta dok ne porumene. Možete pripremiti i ukrasnu glazuru od šačice šećera u prahu i tri kašike vode.