Slušate: Dan sa Danijelom Milošević

Pesma: Severina - Pogled ispod obrva

Dan sa Danijelom Milošević
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Severina - Pogled ispod obrva
    2. Idoli - Devojko mala
    3. Parni Valjak - Zastave
    4. Vlado Georgiev - Hej ti
    5. Merlin - Zar Je to Sve sto je ostalo
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 11. novembar - 1 - Dodir noći
    2. 11. novembar - 2 - Dodir noći
    3. 11. novembar - 3 - Dodir noći
    4. Sanja Doležal - Ponedeljak - Mojih 50
    5. 8. novembar - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Karađorđeva šnicla Karađorđeva šnicla

    Ručak za prave gurmane.

    Čokoladni trouglići Čokoladni trouglići

    Recept koji će oduševiti sve ljubitelje čokoladnih poslastica.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.65 117.47 118.29
    CHF 106.23 106.97 107.72
    USD 105.71 106.45 107.20
  • Povezani članci
  • Krofne u ponoć

    Ukoliko sutra dočekujete Pravoslavnu Novu godinu u maniru starog običaja, počastite se domaćim krofnama u ponoć.




    12-01-2016 | 14:02 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto/Yastremska


    Sastojci:


    - 500 g brašna,
    - 2 jajeta,
    - sveži kvasac,
    - 100 ml ulja,
    - 300 ml mleka,
    - 2 kašičice soli,
    - 1 kašičica šećera ,
    - narendana korica narandže ili limuna,
    - ulje za prženje,
    - šećer u prahu za posipanje.

    Priprema: Brašno ubacite u dublji sud, pa dodajte jaje, ulje, mleko, so, šećer, vanilin šećer, koricu narandže i izmrvljen kvasac. Sve dobro izmešajte i umesite kompaktno mekše testo. Ako vam je previše retko dodajte još malo brašna ili ako je tvrdo dodajte još malo mleka. Testo treba da se odvaja od zidova posude i da se ne lepi za prste. Prekrijte testo čistom krpom i ostavite oko 45min da nadođe. Kada je testo nadošlo izvadite ga na radnu površinu na koju ste predhodno posuli brašno i podeliti ga na dva dela. Rastanjite jedan deo oklagijom i modlom, ili ako nemate možete i čašom, vadite krugove za krofne. Ponovite postupak i sa drugom polovinom testa, pa ostavite krofne da odstoje jos 15ak minuta na brašnjavoj površini da se ne bi zalepile. U dubljoj šerpi zagrejte veću količinu ulja i polako ubacujte krofne da se prže. Nemojte ih pržiti na najvećoj temperaturi već smanjite na srednje. Dovoljno je po par minuta sa obe strane. Gotove krofne dobro ocedite (kod Kineza možete pronaći jednu vrlo korisnu spravicu sa mrežicom za vađenje i ceđenje krofnica) i stavljajte ih na salvetu da upije višak ulja.

  • Pročitajte i...
    Karađorđeva šnicla Karađorđeva šnicla

    Ručak za prave gurmane.

    Čokoladni trouglići Čokoladni trouglići

    Recept koji će oduševiti sve ljubitelje čokoladnih poslastica.

    Sutlijaš sa karamel prelivom Sutlijaš sa karamel prelivom

    Brzi desert koji se lako priprema.

    Slatko od grožđa Slatko od grožđa

    Pripremite slatko po tradicionalnom receptu.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: