Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Neverne Bebe - Dvoje

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Neverne Bebe - Dvoje
    2. Zdravko Čolić - Pisaću joj pisma duga
    3. Toše Proeski - Jedina
    4. Mirzino Jato - Apsolutno tvoj
    5. Djordje Balašević - Jaroslava (Princezo javi se)
  • Beograd Uzivo
  • Odeon travel
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Vesna Čipčić - Petak - Mojih 50
    2. 22. avgust - 1 - Dodir noći
    3. 22. avgust - 2 - Dodir noći
    4. 22. avgust - 3 - Dodir noći
    5. Vesna Čipčić - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Kroketi od piletine Kroketi od piletine

    Ukoliko volite krokete, obožavaćete ih i u ovoj kombinaciji ukusa.

    Mafini sa višnjama Mafini sa višnjama

    Neodoljivi mafini za celu porodicu.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 117.08 117.90 118.73
    CHF 107.35 108.11 108.86
    USD 105.78 106.52 107.27
  • Povezani članci
  • Krofne u ponoć

    Ukoliko sutra dočekujete Pravoslavnu Novu godinu u maniru starog običaja, počastite se domaćim krofnama u ponoć.




    12-01-2016 | 14:02 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto/Yastremska


    Sastojci:


    - 500 g brašna,
    - 2 jajeta,
    - sveži kvasac,
    - 100 ml ulja,
    - 300 ml mleka,
    - 2 kašičice soli,
    - 1 kašičica šećera ,
    - narendana korica narandže ili limuna,
    - ulje za prženje,
    - šećer u prahu za posipanje.

    Priprema: Brašno ubacite u dublji sud, pa dodajte jaje, ulje, mleko, so, šećer, vanilin šećer, koricu narandže i izmrvljen kvasac. Sve dobro izmešajte i umesite kompaktno mekše testo. Ako vam je previše retko dodajte još malo brašna ili ako je tvrdo dodajte još malo mleka. Testo treba da se odvaja od zidova posude i da se ne lepi za prste. Prekrijte testo čistom krpom i ostavite oko 45min da nadođe. Kada je testo nadošlo izvadite ga na radnu površinu na koju ste predhodno posuli brašno i podeliti ga na dva dela. Rastanjite jedan deo oklagijom i modlom, ili ako nemate možete i čašom, vadite krugove za krofne. Ponovite postupak i sa drugom polovinom testa, pa ostavite krofne da odstoje jos 15ak minuta na brašnjavoj površini da se ne bi zalepile. U dubljoj šerpi zagrejte veću količinu ulja i polako ubacujte krofne da se prže. Nemojte ih pržiti na najvećoj temperaturi već smanjite na srednje. Dovoljno je po par minuta sa obe strane. Gotove krofne dobro ocedite (kod Kineza možete pronaći jednu vrlo korisnu spravicu sa mrežicom za vađenje i ceđenje krofnica) i stavljajte ih na salvetu da upije višak ulja.

  • Pročitajte i...
    Mafini sa višnjama Mafini sa višnjama

    Neodoljivi mafini za celu porodicu.

    Pržene banane s medom Pržene banane s medom

    Desert koji se lako priprema, a koji uz kuglu sladoleda od vanile postaje neodoljiv spoj.

    Osvežavajući detox napitak Osvežavajući detox napitak

    Tokom toplih dana jako je važno unositi dosta tečnosti, a ovaj sok odličan je antioksidant i izbor za početak radnog dana.

    Žuti kolač sa višnjama Žuti kolač sa višnjama

    Ukoliko tokom vikenda planirate kraći izlet ili vikend putovanje, evo sjajnog predloga za užinu.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: