Slušate: Dan sa Danijelom Milošević

Pesma: Riblja čorba - Ljubav ovde više ne stanuje

Dan sa Danijelom Milošević
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Riblja čorba - Ljubav ovde više ne stanuje
    2. Tap 011 - Sto dana u mesecu
    3. Zdravko Čolić - Tebe Cuvam Za Kraj
    4. Oktobar 1864 - Nadji me
    5. Djordje Balašević - Devojka sa čardaš nogama
  • Beograd Uzivo
  • Virtualni sajam
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Čipi - Utorak - Mojih 50
    2. 14. oktobar - 1 - Dodir noći
    3. 14. oktobar - 2 - Dodir noći
    4. 14. oktobar - 3 - Dodir noći
    5. Čipi - Ponedeljak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Pohovane kuglice od pirinča Pohovane kuglice od pirinča

    Priprema ovog jela nije nimalo komplikovana, a može biti sjajna zamena za klasične krokete.

    Pita od bundeve Pita od bundeve

    Jesen ne može proći bez ove poslastice.

  • Kids Fest
  • Pozoriste na Terazijama
  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.69 117.51 118.33
    CHF 106.00 106.75 107.50
    USD 105.75 106.50 107.25
  • Povezani članci
  • Krofne u ponoć

    Ukoliko sutra dočekujete Pravoslavnu Novu godinu u maniru starog običaja, počastite se domaćim krofnama u ponoć.




    12-01-2016 | 14:02 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto/Yastremska


    Sastojci:


    - 500 g brašna,
    - 2 jajeta,
    - sveži kvasac,
    - 100 ml ulja,
    - 300 ml mleka,
    - 2 kašičice soli,
    - 1 kašičica šećera ,
    - narendana korica narandže ili limuna,
    - ulje za prženje,
    - šećer u prahu za posipanje.

    Priprema: Brašno ubacite u dublji sud, pa dodajte jaje, ulje, mleko, so, šećer, vanilin šećer, koricu narandže i izmrvljen kvasac. Sve dobro izmešajte i umesite kompaktno mekše testo. Ako vam je previše retko dodajte još malo brašna ili ako je tvrdo dodajte još malo mleka. Testo treba da se odvaja od zidova posude i da se ne lepi za prste. Prekrijte testo čistom krpom i ostavite oko 45min da nadođe. Kada je testo nadošlo izvadite ga na radnu površinu na koju ste predhodno posuli brašno i podeliti ga na dva dela. Rastanjite jedan deo oklagijom i modlom, ili ako nemate možete i čašom, vadite krugove za krofne. Ponovite postupak i sa drugom polovinom testa, pa ostavite krofne da odstoje jos 15ak minuta na brašnjavoj površini da se ne bi zalepile. U dubljoj šerpi zagrejte veću količinu ulja i polako ubacujte krofne da se prže. Nemojte ih pržiti na najvećoj temperaturi već smanjite na srednje. Dovoljno je po par minuta sa obe strane. Gotove krofne dobro ocedite (kod Kineza možete pronaći jednu vrlo korisnu spravicu sa mrežicom za vađenje i ceđenje krofnica) i stavljajte ih na salvetu da upije višak ulja.

  • Pročitajte i...
    Pita od bundeve Pita od bundeve

    Jesen ne može proći bez ove poslastice.

    Domaći koh Domaći koh

    U susret vikendu, napravite kolač za celu porodicu.

    Brza čokoladna torta Brza čokoladna torta

    Lako se priprema, a zadovoljiće ukus pravih ljubitelja čokolade.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: