Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Merlin - Godinama

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Merlin - Godinama
    2. Nikola Čuturilo - Voli me
    3. Toše Proeski - Bože, brani je od zla
    4. Van Gogh - Andjele Moj Brate
    5. Vlado Georgiev - Šta bi prijatelji moji
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 5. decembar - 1 - Dodir noći
    2. 5. decembar - 2 - Dodir noći
    3. 5. decembar - 3 - Dodir noći
    4. Ivana Dudić - Četvrtak - Mojih 50
    5. 4. decembar - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Pizza rolat Pizza rolat

    Ukusan rolat koji će voleti cela porodica.

    Nugat mafini Nugat mafini

    Ukusni mafini koji se lako pripremaju, a predstavljaju sjajan slatki zalogaj.

  • Delta city
  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.69 117.51 118.33
    CHF 106.31 107.06 107.81
    USD 105.06 105.80 106.54
  • Povezani članci
  • Krofne u ponoć

    Ukoliko sutra dočekujete Pravoslavnu Novu godinu u maniru starog običaja, počastite se domaćim krofnama u ponoć.




    12-01-2016 | 14:02 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto/Yastremska


    Sastojci:


    - 500 g brašna,
    - 2 jajeta,
    - sveži kvasac,
    - 100 ml ulja,
    - 300 ml mleka,
    - 2 kašičice soli,
    - 1 kašičica šećera ,
    - narendana korica narandže ili limuna,
    - ulje za prženje,
    - šećer u prahu za posipanje.

    Priprema: Brašno ubacite u dublji sud, pa dodajte jaje, ulje, mleko, so, šećer, vanilin šećer, koricu narandže i izmrvljen kvasac. Sve dobro izmešajte i umesite kompaktno mekše testo. Ako vam je previše retko dodajte još malo brašna ili ako je tvrdo dodajte još malo mleka. Testo treba da se odvaja od zidova posude i da se ne lepi za prste. Prekrijte testo čistom krpom i ostavite oko 45min da nadođe. Kada je testo nadošlo izvadite ga na radnu površinu na koju ste predhodno posuli brašno i podeliti ga na dva dela. Rastanjite jedan deo oklagijom i modlom, ili ako nemate možete i čašom, vadite krugove za krofne. Ponovite postupak i sa drugom polovinom testa, pa ostavite krofne da odstoje jos 15ak minuta na brašnjavoj površini da se ne bi zalepile. U dubljoj šerpi zagrejte veću količinu ulja i polako ubacujte krofne da se prže. Nemojte ih pržiti na najvećoj temperaturi već smanjite na srednje. Dovoljno je po par minuta sa obe strane. Gotove krofne dobro ocedite (kod Kineza možete pronaći jednu vrlo korisnu spravicu sa mrežicom za vađenje i ceđenje krofnica) i stavljajte ih na salvetu da upije višak ulja.

  • Pročitajte i...
    Nugat mafini Nugat mafini

    Ukusni mafini koji se lako pripremaju, a predstavljaju sjajan slatki zalogaj.

    Kesten pire sa šlagom Kesten pire sa šlagom

    Jedan od slatkiša bez kojih jesen nije ista.

    Karađorđeva šnicla Karađorđeva šnicla

    Ručak za prave gurmane.

    Čokoladni trouglići Čokoladni trouglići

    Recept koji će oduševiti sve ljubitelje čokoladnih poslastica.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: