Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Željko Joksimović - Nije do mene

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Željko Joksimović - Nije do mene
    2. Merlin - Smijehom strah pokrijem
    3. Galija - Dodirni me
    4. Neverne Bebe - Da ima nas
    5. Neki To Vole Vruće - Kakva noć
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Miona Marković - Petak - Mojih 50
    2. 23. januar - 1 - Dodir noći
    3. 23. januar - 2 - Dodir noći
    4. 23. januar - 3 - Dodir noći
    5. Miona Marković - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Žito sa šlagom Žito sa šlagom

    Ukusan desert, koji će voleti cela porodica.

    Domaće pituljice Domaće pituljice

    Domaće pituljice, u zavisnosti od priloga, mogu biti slatki ili slani obrok.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.72 117.54 118.36
    CHF 108.90 109.66 110.43
    USD 105.64 106.39 107.13
  • Povezani članci
  • Krofne u ponoć

    Ukoliko sutra dočekujete Pravoslavnu Novu godinu u maniru starog običaja, počastite se domaćim krofnama u ponoć.




    12-01-2016 | 14:02 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto/Yastremska


    Sastojci:


    - 500 g brašna,
    - 2 jajeta,
    - sveži kvasac,
    - 100 ml ulja,
    - 300 ml mleka,
    - 2 kašičice soli,
    - 1 kašičica šećera ,
    - narendana korica narandže ili limuna,
    - ulje za prženje,
    - šećer u prahu za posipanje.

    Priprema: Brašno ubacite u dublji sud, pa dodajte jaje, ulje, mleko, so, šećer, vanilin šećer, koricu narandže i izmrvljen kvasac. Sve dobro izmešajte i umesite kompaktno mekše testo. Ako vam je previše retko dodajte još malo brašna ili ako je tvrdo dodajte još malo mleka. Testo treba da se odvaja od zidova posude i da se ne lepi za prste. Prekrijte testo čistom krpom i ostavite oko 45min da nadođe. Kada je testo nadošlo izvadite ga na radnu površinu na koju ste predhodno posuli brašno i podeliti ga na dva dela. Rastanjite jedan deo oklagijom i modlom, ili ako nemate možete i čašom, vadite krugove za krofne. Ponovite postupak i sa drugom polovinom testa, pa ostavite krofne da odstoje jos 15ak minuta na brašnjavoj površini da se ne bi zalepile. U dubljoj šerpi zagrejte veću količinu ulja i polako ubacujte krofne da se prže. Nemojte ih pržiti na najvećoj temperaturi već smanjite na srednje. Dovoljno je po par minuta sa obe strane. Gotove krofne dobro ocedite (kod Kineza možete pronaći jednu vrlo korisnu spravicu sa mrežicom za vađenje i ceđenje krofnica) i stavljajte ih na salvetu da upije višak ulja.

  • Pročitajte i...
    Žito sa šlagom Žito sa šlagom

    Ukusan desert, koji će voleti cela porodica.

    Neodoljivi novogodišnji slatkiši Neodoljivi novogodišnji slatkiši

    Ukoliko uživate u prazničnoj atmosferi, a uz to ste ljubitelj poslastica, u narednom videu možete videti neke od ideja na koje sve načine možete napraviti neodoljive praznične poslastice.

    Punjene urme Punjene urme

    Ukusan slatki zalogaj koji se brzo priprema.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: