Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Zdravko Čolić - Živiš u oblacima mala

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Zdravko Čolić - Živiš u oblacima mala
    2. Aleksandra Radović - Bivši dragi
    3. Film - Pjevajmo do zore
    4. Magnifico - Samo Malo
    5. Cacadou Look - Tako Lako
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Sergej Ćetković - Petak - Mojih 50
    2. 28. maj - 1 - Dodir noći
    3. 28. maj - 2 - Dodir noći
    4. 28. maj - 3 - Dodir noći
    5. Sergej Ćetković - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Čokoladni mus sa lešnikom Čokoladni mus sa lešnikom

    Desert za prave ljubitelje čokolade.

    Rolnice od patlidžana sa sirom Rolnice od patlidžana sa sirom

    Ukusan obrok u vikendu pred nama.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.76 117.59 118.41
    CHF 109.20 109.97 110.74
    USD 105.19 105.94 106.68
  • Povezani članci
  • Krofne u ponoć

    Ukoliko sutra dočekujete Pravoslavnu Novu godinu u maniru starog običaja, počastite se domaćim krofnama u ponoć.




    12-01-2016 | 14:02 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto/Yastremska


    Sastojci:


    - 500 g brašna,
    - 2 jajeta,
    - sveži kvasac,
    - 100 ml ulja,
    - 300 ml mleka,
    - 2 kašičice soli,
    - 1 kašičica šećera ,
    - narendana korica narandže ili limuna,
    - ulje za prženje,
    - šećer u prahu za posipanje.

    Priprema: Brašno ubacite u dublji sud, pa dodajte jaje, ulje, mleko, so, šećer, vanilin šećer, koricu narandže i izmrvljen kvasac. Sve dobro izmešajte i umesite kompaktno mekše testo. Ako vam je previše retko dodajte još malo brašna ili ako je tvrdo dodajte još malo mleka. Testo treba da se odvaja od zidova posude i da se ne lepi za prste. Prekrijte testo čistom krpom i ostavite oko 45min da nadođe. Kada je testo nadošlo izvadite ga na radnu površinu na koju ste predhodno posuli brašno i podeliti ga na dva dela. Rastanjite jedan deo oklagijom i modlom, ili ako nemate možete i čašom, vadite krugove za krofne. Ponovite postupak i sa drugom polovinom testa, pa ostavite krofne da odstoje jos 15ak minuta na brašnjavoj površini da se ne bi zalepile. U dubljoj šerpi zagrejte veću količinu ulja i polako ubacujte krofne da se prže. Nemojte ih pržiti na najvećoj temperaturi već smanjite na srednje. Dovoljno je po par minuta sa obe strane. Gotove krofne dobro ocedite (kod Kineza možete pronaći jednu vrlo korisnu spravicu sa mrežicom za vađenje i ceđenje krofnica) i stavljajte ih na salvetu da upije višak ulja.

  • Pročitajte i...
    Kuglice od smokava i kajsija Kuglice od smokava i kajsija

    Ukoliko želite da napravite pauzu od čokolade, kuglice od smokava i kajsija su izvrstan izbor za vas.

    Lava kolač Lava kolač

    Ukusan kolač koji će obožavati istinski ljubitelji čokolade.

    Oblande Oblande

    Ukusan kolač koji se lako i brzo priprema.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: