Slušate: Dodir noći

Pesma: Sergej Ćetković - Pogledi u tami

Dodir noći
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Sergej Ćetković - Pogledi u tami
    2. Saša Kovačević - Kako posle nas
    3. Jelena Tomašević - Kosava
    4. Tutti Frutti Band - Ti me izludjuješ
    5. Željko Samardžić - Oci Tvoje
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Nevena Božović - Petak - Mojih 50
    2. 27. februar - 1 - Dodir noći
    3. 27. februar - 2 - Dodir noći
    4. 27. februar - 3 - Dodir noći
    5. Nevena Božović - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Musli sa voćem Musli sa voćem

    Musli za zdrav početak dana.

    Nugat sufle Nugat sufle

    Ukusan desert koji se lako priprema, a koji je odličan izbor za istinske ljubitelje čokolade.

  • Frajle koncert
  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.72 117.54 118.36
    CHF 109.62 110.40 111.17
    USD 106.02 106.77 107.51
  • Povezani članci
  • Krofne u ponoć

    Ukoliko sutra dočekujete Pravoslavnu Novu godinu u maniru starog običaja, počastite se domaćim krofnama u ponoć.




    12-01-2016 | 14:02 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto/Yastremska


    Sastojci:


    - 500 g brašna,
    - 2 jajeta,
    - sveži kvasac,
    - 100 ml ulja,
    - 300 ml mleka,
    - 2 kašičice soli,
    - 1 kašičica šećera ,
    - narendana korica narandže ili limuna,
    - ulje za prženje,
    - šećer u prahu za posipanje.

    Priprema: Brašno ubacite u dublji sud, pa dodajte jaje, ulje, mleko, so, šećer, vanilin šećer, koricu narandže i izmrvljen kvasac. Sve dobro izmešajte i umesite kompaktno mekše testo. Ako vam je previše retko dodajte još malo brašna ili ako je tvrdo dodajte još malo mleka. Testo treba da se odvaja od zidova posude i da se ne lepi za prste. Prekrijte testo čistom krpom i ostavite oko 45min da nadođe. Kada je testo nadošlo izvadite ga na radnu površinu na koju ste predhodno posuli brašno i podeliti ga na dva dela. Rastanjite jedan deo oklagijom i modlom, ili ako nemate možete i čašom, vadite krugove za krofne. Ponovite postupak i sa drugom polovinom testa, pa ostavite krofne da odstoje jos 15ak minuta na brašnjavoj površini da se ne bi zalepile. U dubljoj šerpi zagrejte veću količinu ulja i polako ubacujte krofne da se prže. Nemojte ih pržiti na najvećoj temperaturi već smanjite na srednje. Dovoljno je po par minuta sa obe strane. Gotove krofne dobro ocedite (kod Kineza možete pronaći jednu vrlo korisnu spravicu sa mrežicom za vađenje i ceđenje krofnica) i stavljajte ih na salvetu da upije višak ulja.

  • Pročitajte i...
    Musli Musli sa voćem

    Musli za zdrav početak dana.

    Nugat sufle Nugat sufle

    Ukusan desert koji se lako priprema, a koji je odličan izbor za istinske ljubitelje čokolade.

    Slatka testenina Slatka testenina

    Desert koji je lako priprema, a koji će vas osvojiti na prvi zalogaj.

    Urmašice Urmašice

    Napravite ukusne urmašice i zasladite se tokom vikenda pred nama.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: