Slušate: Popodne sa Milošem Lazićem

Pesma: Emina Jahovic I Dino Merlin - Med

Popodne sa Milošem Lazićem
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Emina Jahovic I Dino Merlin - Med
    2. Sladjana Milošević - Miki, Miki
    3. Doris Dragović - Neću propast ja
    4. EKV - Par godina za nas
    5. Željko Vasić - Na Pola Metra
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Žarko Kovačević - Utorak - Mojih 50
    2. 30. mart -1 - Dodir noći
    3. 30. mart -2 - Dodir noći
    4. 30. mart - 3 - Dodir noći
    5. Žarko Kovačević - Ponedeljak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Šnenokle Šnenokle

    Napravite domaće šnenokle i obezbedite slatki zalogaj za celu porodicu.

    Domaća krompir čorba Domaća krompir čorba

    Okrepite organizam domaćom čorbom od krompira.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.68 117.50 118.32
    CHF 110.09 110.86 111.64
    USD 105.83 106.58 107.32
  • Povezani članci
  • Krofne u ponoć

    Ukoliko sutra dočekujete Pravoslavnu Novu godinu u maniru starog običaja, počastite se domaćim krofnama u ponoć.




    12-01-2016 | 14:02 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto/Yastremska


    Sastojci:


    - 500 g brašna,
    - 2 jajeta,
    - sveži kvasac,
    - 100 ml ulja,
    - 300 ml mleka,
    - 2 kašičice soli,
    - 1 kašičica šećera ,
    - narendana korica narandže ili limuna,
    - ulje za prženje,
    - šećer u prahu za posipanje.

    Priprema: Brašno ubacite u dublji sud, pa dodajte jaje, ulje, mleko, so, šećer, vanilin šećer, koricu narandže i izmrvljen kvasac. Sve dobro izmešajte i umesite kompaktno mekše testo. Ako vam je previše retko dodajte još malo brašna ili ako je tvrdo dodajte još malo mleka. Testo treba da se odvaja od zidova posude i da se ne lepi za prste. Prekrijte testo čistom krpom i ostavite oko 45min da nadođe. Kada je testo nadošlo izvadite ga na radnu površinu na koju ste predhodno posuli brašno i podeliti ga na dva dela. Rastanjite jedan deo oklagijom i modlom, ili ako nemate možete i čašom, vadite krugove za krofne. Ponovite postupak i sa drugom polovinom testa, pa ostavite krofne da odstoje jos 15ak minuta na brašnjavoj površini da se ne bi zalepile. U dubljoj šerpi zagrejte veću količinu ulja i polako ubacujte krofne da se prže. Nemojte ih pržiti na najvećoj temperaturi već smanjite na srednje. Dovoljno je po par minuta sa obe strane. Gotove krofne dobro ocedite (kod Kineza možete pronaći jednu vrlo korisnu spravicu sa mrežicom za vađenje i ceđenje krofnica) i stavljajte ih na salvetu da upije višak ulja.

  • Pročitajte i...
    Šnenokle

    Napravite domaće šnenokle i obezbedite slatki zalogaj za celu porodicu.

    Kuglof sa kandiranim voćem

    Zasladite jutarnju kafu ili čaj uz kuglof sa kandiranim voćem.

    Musli Musli sa voćem

    Musli za zdrav početak dana.

    Nugat sufle Nugat sufle

    Ukusan desert koji se lako priprema, a koji je odličan izbor za istinske ljubitelje čokolade.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: