Slušate: Popodne sa Milošem Lazićem

Pesma: Bombaj Štampa - Cesto pozelim

Popodne sa Milošem Lazićem
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Bombaj Štampa - Cesto pozelim
    2. Djordje Balašević - Devojka sa čardaš nogama
    3. Boris Rezak - Pokora
    4. Merlin - Kremen
    5. Film - Srce na cesti
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 20. januar - 1 - Dodir noći
    2. 20. januar - 2 - Dodir noći
    3. 20. januar - 3 - Dodir noći
    4. Miona Marković - Ponedeljak - Mojih 50
    5. 17. januar - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Domaća božićna česnica Domaća božićna česnica

    Ova vrsta obrednog hleba vezuje se za obeležavanje Božića, a mesi se na Badnje veče ili na Božićno jutro. Posebnost ovog hleba nije samo u pripremi, već i simboličnom značenju koje nosi. Ne zaboravite da, prema starom običaju, u česnicu stavite novčić, a onoga koji u česnici pronađe novčić, očekuje prosperitetna godina.

    Neodoljivi novogodišnji slatkiši Neodoljivi novogodišnji slatkiši

    Ukoliko uživate u prazničnoj atmosferi, a uz to ste ljubitelj poslastica, u narednom videu možete videti neke od ideja na koje sve načine možete napraviti neodoljive praznične poslastice.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.74 117.57 118.39
    CHF 108.67 109.43 110.20
    USD 105.20 105.94 106.69
  • Povezani članci
  • Kolač od borovnice

    Ljubitelji borovnica, posebno će uživati u ovom kolaču.




    04-10-2016 | 14:13 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-Lilyana Vynogradova

     

    Sastojci:

    - 1, 5 šolja mlevenih krekera
    - 25 g smeđeg šećera
    - 15 g rastopljenog margarina
    - 895 g krem sira
    - 400 g šećera
    - 4 jajeta
    - Strugana kora od 1 limuna
    - 1 kašika ekstrakta vanile
    - 60 ml svežeg soka od limuna
    - 115 g kisele pavlake
    - 3 šolje svežih ili zamrznutih borovnica

    Priprema: Mrvice krekera i smeđi šećer pomešajte sa rastopljenim margarinom dok ne dobijete homogenu smesu. Razvucite je po plehu i pecite u zagrejanoj rerni na 175 stepeni, oko 8 minuta, dok ne dobijete zlatno smeđu boju. Krem sir mutite mikserom sa postepenim dodavanje šećera. Dok mutite dodajte jedno po jedno žumance, koricu od limuna, sok od limuna, kiselu pavlaku i ekstrakt vanile. Posebno umutite belanjak i šećer, pa kada se napravi homogena smesa dodajte je umućenom siru. Tako dobijenu smesu izlijte na već ispečeni biskvit pa pecite još 55 minuta. Nakon tog vremena, isključite i otvorite rernu na 2 cm, da izađe vreo vazduh a kolač ostavite unutra još sat vremena. 1 šoljicu borovnica i šećera kuvajte na srednjoj toploti od 6 do 8 minuta, pa dok je vruća smesa procedite borovnice ostavljajući samo sok. Preostale borovnice pomešajte sa limunovim sokom, dodajte ih u dobijeni sok od borovnice neposredno pred posluženje prelijte kolač i iznesite pred goste.

  • Pročitajte i...
    Punjene urme Punjene urme

    Ukusan slatki zalogaj koji se brzo priprema.

    Nugat mafini Nugat mafini

    Ukusni mafini koji se lako pripremaju, a predstavljaju sjajan slatki zalogaj.

    Kesten pire sa šlagom Kesten pire sa šlagom

    Jedan od slatkiša bez kojih jesen nije ista.

    Čokoladni trouglići Čokoladni trouglići

    Recept koji će oduševiti sve ljubitelje čokoladnih poslastica.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: