
Knedle sa šljivama
Ovo je jednostavan recept za knedle koje se pripremaju sa grizom. Pripremljene sa grizom ostaju mekane i sledećeg dana. Prijatno!
21-09-2015
|11:47
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
- 0.5 l mleka
- 250 g griza
- 125 g prezli
- 1 jaje
- 1 kesica praška za pecivo
- malo vanilin sećera
- malo cimeta
- 20-25 kom šljiva
- oko 250 g brašna
Priprema: Skuvati 0, 5 litre mleka sa grizom. Dobićete gustu masu, skloniti da se ohladi. Na malo ulja propržiti malo prezli, skloniti da se sasvim ohladi.
Kada se griz ohladio, dodati jaje, brašno i prašak za pecivo. Umesiti testo i formirati valjak koji ćemo iseći na jednake komade (širina zavisi od debljine valjka). Od svakog komada formirati knedlu, a u sredinu staviti šljivu. Knedle staviti u kipuću vodu malo posoljenu. Kuvati knedle. Gotove su kada isplivaju na površinu. Kuvati ih još 3-5 minuta. Vaditi ih rupičastom kašikom i stavljati na prezle. Protresti malo da se knedle obaviju prezlama. Stavljati na tanjir, posuti vanilin sećerom i cimetom.