Slušate: Dan sa Danijelom Milošević

Pesma: Oliver Mandić - Pomagajte drugovi

Dan sa Danijelom Milošević
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Oliver Mandić - Pomagajte drugovi
    2. Plavi orkestar - Ljubi se istok i zapad
    3. Vanna - Kao da me nema
    4. Neverne Bebe - Dvoje
    5. Generacija 5 - Dolazim Za 5 Minuta
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 2. april - 1 - Dodir noći
    2. 2. april - 2 - Dodir noći
    3. 2. april - 3 - Dodir noći
    4. Žarko Kovačević - Četvrtak - Mojih 50
    5. 1. april -1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Šnenokle Šnenokle

    Napravite domaće šnenokle i obezbedite slatki zalogaj za celu porodicu.

    Domaća krompir čorba Domaća krompir čorba

    Okrepite organizam domaćom čorbom od krompira.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.69 117.51 118.33
    CHF 110.39 111.17 111.95
    USD 107.59 108.34 109.10
  • Povezani članci
  • Kineska ljuto-kisela supa

    Ukoliko ste ljubitelj kineske kuhinje, ova jače začinjena supa biće idealno rešenje za ručak.




    08-12-2016 | 12:40 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-svry



    Sastojci:
    Meso
     - 100-200g ostaci pecene svinjetine, govedine ili kokice
    Povrće
     - 1 šoljica kineske gljive
     - 1/2 šargerepe
     - 1/2 šolje bambusa
     - 1/2 luka
     - 1/4 paprike
     - 1/2 čili papricica
     - 1 kom mladog luka
    Ostalo
     - 1/2 šoljica tofua
     - 1 jaje
     - 4 kašičice tamnog soja sosa
     - 1-2 kašičice čili smjesa
     - 600ml kokošije ili goveđe supe
     - 1 puna kašika skrobnog brasna
     - 6 kašika sirćeta
     - 2 kašičice smeđeg šećera
     - 1 kašičica belog bibera
     - 1/2 - 1 kašičice soli
     - 2 kašičice susamovog ulja
     - nekoliko kašičica običnog ulja
     - 1 kašičica kačapa
    Za marinadu svezeg mesa
     - 3 kašičice tamnog soja sosa
     - 5 kašičice sirćeta
     - 1 kašičica šecera
     - malo ulja

    Priprema: Naseckati povrće i meso. U manju posudu dodati suve gljive i preliti ih prokuvalom vodom ( oko 200ml). Ostaviti da nabubre oko 10 minuta. Na ulju poprziti luk, šargarepu, bambus ( ili drugo korjenasto povrce), đumbir, blagu čili smesu ( ako koristite) i papriku. Dovoljno je pržiti oko 2-3 minuta. Ako koristite kineski kupus, dodajte sitno naseckani tvrdi deo listova zajedno sa šargarepom i bambusom i paprikom ( dakle tvrdo povrce se prvo malo poprzi). Kasnije se dodaju sitno naseckani listovi, ili ako koristite tikvice one se isto dodaju kasnije da se ne prekuvaju. Gljive ocediti i naseckati na trake ili sitno. Dodati supu, sojin sos, sirće, šećer, naseckani čili, tofu, so, biber, ulje, kečap i sve dobro promesati. Kuvati oko 2 minuta. Pomešati skrobno brašno sa vodom i dodati u supu uz stalno mešanje. Obavezno dodavati pomalo, nemojte sve odjedanput istresti, da ne bi bilo pregusto. Ostaviti da kuva 4-5 minuta uz stalno mešanje. Sada dodati sitno naseckano meso i listove kupusa. Mladi luk možete dodati da malo prokuva  i ostaviti još 2 minuta. Na kraju umutiti jedno jaje sa 1 kašikom vode. Polako dodavati u supu uz stalno mešanje sa viljuškom. Trebalo bi dobiti izuzetno tanke komadiće zakuvanog jajeta, ne sme biti u većim komadima. Probajte da li je dovoljno slano i kiselo. Za ekstra kiselost dodati još malo sirćeta.

  • Pročitajte i...
    Domaća krompir čorba

    Okrepite organizam domaćom čorbom od krompira.

    Zapečeni slatki krompir sa tikvicama Zapečeni slatki krompir sa tikvicama

    Slatki krompir pripremljen na ovakav način, osvojiće vas na prvi zalogaj.

    Domaća pileća krem čorba Domaća pileća krem čorba

    Ukusna domaća čorba, uvek je odličan izbor kao toplo predjelo.

    Karfiol čorba Karfiol čorba

    Ukusna čorba neizostavni je deo toplog predjela.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: