Slušate: Dodir noći

Pesma: Nina Badrić - Ja za ljubav neću moliti

Dodir noći
Naxi Radio
  • Povezani članci
  • Kineska ljuto-kisela supa

    Ukoliko ste ljubitelj kineske kuhinje, ova jače začinjena supa biće idealno rešenje za ručak.




    08-12-2016 | 12:40 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-svry



    Sastojci:
    Meso
     - 100-200g ostaci pecene svinjetine, govedine ili kokice
    Povrće
     - 1 šoljica kineske gljive
     - 1/2 šargerepe
     - 1/2 šolje bambusa
     - 1/2 luka
     - 1/4 paprike
     - 1/2 čili papricica
     - 1 kom mladog luka
    Ostalo
     - 1/2 šoljica tofua
     - 1 jaje
     - 4 kašičice tamnog soja sosa
     - 1-2 kašičice čili smjesa
     - 600ml kokošije ili goveđe supe
     - 1 puna kašika skrobnog brasna
     - 6 kašika sirćeta
     - 2 kašičice smeđeg šećera
     - 1 kašičica belog bibera
     - 1/2 - 1 kašičice soli
     - 2 kašičice susamovog ulja
     - nekoliko kašičica običnog ulja
     - 1 kašičica kačapa
    Za marinadu svezeg mesa
     - 3 kašičice tamnog soja sosa
     - 5 kašičice sirćeta
     - 1 kašičica šecera
     - malo ulja

    Priprema: Naseckati povrće i meso. U manju posudu dodati suve gljive i preliti ih prokuvalom vodom ( oko 200ml). Ostaviti da nabubre oko 10 minuta. Na ulju poprziti luk, šargarepu, bambus ( ili drugo korjenasto povrce), đumbir, blagu čili smesu ( ako koristite) i papriku. Dovoljno je pržiti oko 2-3 minuta. Ako koristite kineski kupus, dodajte sitno naseckani tvrdi deo listova zajedno sa šargarepom i bambusom i paprikom ( dakle tvrdo povrce se prvo malo poprzi). Kasnije se dodaju sitno naseckani listovi, ili ako koristite tikvice one se isto dodaju kasnije da se ne prekuvaju. Gljive ocediti i naseckati na trake ili sitno. Dodati supu, sojin sos, sirće, šećer, naseckani čili, tofu, so, biber, ulje, kečap i sve dobro promesati. Kuvati oko 2 minuta. Pomešati skrobno brašno sa vodom i dodati u supu uz stalno mešanje. Obavezno dodavati pomalo, nemojte sve odjedanput istresti, da ne bi bilo pregusto. Ostaviti da kuva 4-5 minuta uz stalno mešanje. Sada dodati sitno naseckano meso i listove kupusa. Mladi luk možete dodati da malo prokuva  i ostaviti još 2 minuta. Na kraju umutiti jedno jaje sa 1 kašikom vode. Polako dodavati u supu uz stalno mešanje sa viljuškom. Trebalo bi dobiti izuzetno tanke komadiće zakuvanog jajeta, ne sme biti u većim komadima. Probajte da li je dovoljno slano i kiselo. Za ekstra kiselost dodati još malo sirćeta.

  • Pročitajte i...
    Potaž od cvekle Potaž od cvekle

    Napravite potaž u domaćoj radinosti.

    Pire od spanaća Pire od spanaća

    Napravite ukusan pire od spanaća i služite ga kao prilog glavnom jelu.

    Krem čorba od pečuraka Krem čorba od pečuraka

    Ukusna krem čorba od pečuraka, uvek je odličan izbor.

    Domaća povrtna supa Domaća povrtna supa

    Ukusna povrtna supa, odličan je izbor prolećnog jelovnika.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: