-
Poslednjih 5 pesama
- Nina Badrić - Ja za ljubav neću moliti
- Laki Pingvini - Moja devojka
- Željko Joksimović - Michelle
- Frajle - Ich Liebe Dich
- Zdravko Čolić - Ti Mozes Sve, Al Jedno Ne
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoTestenina sa tikvicama i slaninom
Ako nemate danas ideju za pripremu ručka, nemate previše vremena i sve vam je dosadilo, probajte ovaj jednostavni recept koji će vas oduševiti.
Recept za starinski slatki kupusKada stignu hladniji dani svi volimo da pojedemo nešto "na kašiku". Baš zato vam danas donosimo jednostavan recept za slatki kupus sa junetinom, jelo koje mnoge od nas vraća u detinjstvo...
-
ZdravljeSok koji može da vam pomogne u snižavanju krvnog pritiska
Verovatno nikada ne biste pomislili da sok može da vam pomogne u snižavanju povišenog pritiska, ali sada možete da razmotrite ovu opciju.
Ambliopija ili "Lenje oko": Simptomi i na koja stanja sve može da ukaže?Lenje oko ili ambliopija je veoma čest problem sa vidom koji utiče na oči. Međutim, to takođe može biti znak ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su dijabetes, Parkinsonova bolest i srčana oboljenja.
-
PutovanjaPet najboljih evropskih nacionalnih parkova: Da li vam se dopada ovaj izbor?
Travel novinarka britanskog medija The Guardian Rejčel Dikson izdvojila je pet najboljih evropskih nacionalnih parkova, a vi svakako proverite da li vam se njen izbor dopada.
Krakov: Raskošna istorija i neodoljivi šarm gradaOvaj grad, nekadašnja prestonica Poljske, danas je epicentar kulture, obrazovanja i turizma u regionu.
-
PreporučujemoNapravite lopticu od folije i ubacite je u mašinu za pranje sudova
Otkrili smo genijalan trik koji se deli društvenim mrežama, a verovatno vam nikada ne bi pao na pamet.
Ako želite da vam odeća dugo miriše nakon pranja zapamtite ove savetePostoje zanimljivi i vrlo jednostavni trikovi uz pomoć kojih možete da sačuvate svežinu i miris odeće.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.34 117.16 117.98 CHF 118.77 119.60 120.44 USD 108.61 109.38 110.14
-
Kineska ljuto-kisela supa
Ukoliko ste ljubitelj kineske kuhinje, ova jače začinjena supa biće idealno rešenje za ručak.
08-12-2016 | 12:40 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-svry
Sastojci:
Meso
- 100-200g ostaci pecene svinjetine, govedine ili kokice
Povrće
- 1 šoljica kineske gljive
- 1/2 šargerepe
- 1/2 šolje bambusa
- 1/2 luka
- 1/4 paprike
- 1/2 čili papricica
- 1 kom mladog luka
Ostalo
- 1/2 šoljica tofua
- 1 jaje
- 4 kašičice tamnog soja sosa
- 1-2 kašičice čili smjesa
- 600ml kokošije ili goveđe supe
- 1 puna kašika skrobnog brasna
- 6 kašika sirćeta
- 2 kašičice smeđeg šećera
- 1 kašičica belog bibera
- 1/2 - 1 kašičice soli
- 2 kašičice susamovog ulja
- nekoliko kašičica običnog ulja
- 1 kašičica kačapa
Za marinadu svezeg mesa
- 3 kašičice tamnog soja sosa
- 5 kašičice sirćeta
- 1 kašičica šecera
- malo ulja
Priprema: Naseckati povrće i meso. U manju posudu dodati suve gljive i preliti ih prokuvalom vodom ( oko 200ml). Ostaviti da nabubre oko 10 minuta. Na ulju poprziti luk, šargarepu, bambus ( ili drugo korjenasto povrce), đumbir, blagu čili smesu ( ako koristite) i papriku. Dovoljno je pržiti oko 2-3 minuta. Ako koristite kineski kupus, dodajte sitno naseckani tvrdi deo listova zajedno sa šargarepom i bambusom i paprikom ( dakle tvrdo povrce se prvo malo poprzi). Kasnije se dodaju sitno naseckani listovi, ili ako koristite tikvice one se isto dodaju kasnije da se ne prekuvaju. Gljive ocediti i naseckati na trake ili sitno. Dodati supu, sojin sos, sirće, šećer, naseckani čili, tofu, so, biber, ulje, kečap i sve dobro promesati. Kuvati oko 2 minuta. Pomešati skrobno brašno sa vodom i dodati u supu uz stalno mešanje. Obavezno dodavati pomalo, nemojte sve odjedanput istresti, da ne bi bilo pregusto. Ostaviti da kuva 4-5 minuta uz stalno mešanje. Sada dodati sitno naseckano meso i listove kupusa. Mladi luk možete dodati da malo prokuva i ostaviti još 2 minuta. Na kraju umutiti jedno jaje sa 1 kašikom vode. Polako dodavati u supu uz stalno mešanje sa viljuškom. Trebalo bi dobiti izuzetno tanke komadiće zakuvanog jajeta, ne sme biti u većim komadima. Probajte da li je dovoljno slano i kiselo. Za ekstra kiselost dodati još malo sirćeta. -
Pročitajte i...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: