Karfiol čorba

Ukusna čorba neizostavni je deo toplog predjela.

10-09-2019

|

15:02

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- manja glavica karfiola
- kašika putera
- 4 kašike brašna
- 2,5 l bistre supe
- 3 žumanca
- 1 kašika hladne vode
- biber, so


Priprema: Očistite karfiol i stavite u šerpu. Prelijte ga vrućom vodom koju ste prethodno posolili i kuvajte na tihoj vatri pola sata. Ocedite karfiol i sačuvajte šoljicu tečnosti. Zatim rastavite karfiol na cvetiće, stavite ih u zagrejanu činiju za supu i držite na toplom mestu. U šerpi napravite zapršku od putera i brašna. Prelijte supom i vodom od karfiola, pustite da provri i kuvajte tri minuta uz konstantno mešanje. Razmutite žumanca sa kašikom hladne vode, dodajte ¼ šoljice tople čorbe, sipajte postepeno u šerpu i mešajte dok ne provri. Na kraju dodajte biber i so po želji. Možete dodati i krutone.