 
                    
                
                                
            Juneći gulaš sa pečurkama
Ukoliko ste ljubitelj mađarske kuhinje, ovog vikenda počastite se sočnim gulašom.
19-02-2016
|13:56
|Autor / Izvor: Naxi media
 
                                                            
Sastojci:
 - 400 g junetine
 - 250 g šampinjona
 - 2 veće glavice crnog luka
 - 1 kašika putera
 - 1 kašika brašna
 - 2 veće šargarepe
 - nekoliko krompira
 - po ukusu soli, bibera, začina
 - 1/2 kašičice aleve paprike
    
                                                                                                                                                                            
                                                                            
    
                                                                                
                                                                            
Priprema: Luk iseckajte malo krupnije i pržite na puteru dodajte meso isečeno na kocke. Zajedno dinstajte poklopljeno na tihoj vatri. Dodajte šampinjone, prepolovljine zajedno sa drškicama. Zatim, dodajte krompir i šargarepu isečenu na krupnije kocke i sve prodinstajte. Podlijte vodom. Krčkajte na niskoj temperaturi oko sat i po dok meso ne omekša uz povremeno podlivanje vodom. Pred kraj dodajte, brašno, crvenu papriku, so, biber i začine. Kuvajte još 15 minuta. Poslužite gulaš uz hleb.
 
                 
                 
             
     
                 
             
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                    
                 
                    
                 
                     
                 
                 
                     
                                             
                        
                     
                        
                    