Slušate: Popodne sa Milošem Lazićem

Pesma: Vlado Georgiev - Nisam ljubomoran

Popodne sa Milošem Lazićem
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Vlado Georgiev - Nisam ljubomoran
    2. Boris Novković - Tamara
    3. Eva Braun - Odvedi me iz ovog grada
    4. Vanna - Kao da me nema
    5. EKV - Par godina za nas
  • Beograd Uzivo
  • Virtualni sajam
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 15. oktobar - 1 - Dodir noći
    2. 15. oktobar - 2 - Dodir noći
    3. 15. oktobar - 3 - Dodir noći
    4. Čipi - Utorak - Mojih 50
    5. 14. oktobar - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Pohovane kuglice od pirinča Pohovane kuglice od pirinča

    Priprema ovog jela nije nimalo komplikovana, a može biti sjajna zamena za klasične krokete.

    Pita od bundeve Pita od bundeve

    Jesen ne može proći bez ove poslastice.

  • Kids Fest
  • Pozoriste na Terazijama
  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.69 117.51 118.33
    CHF 106.00 106.75 107.50
    USD 105.75 106.50 107.25
  • Povezani članci
  • Hrskave tulumbe

    Tulumbe nam dolaze iz turske kuhinje, a ukoliko i vi volite slatkiše u ovom ćete potpuno uživati.




    15-11-2016 | 12:10 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-Devrim PINAR


    Sastojci:

    za testo
    - 400 ml vode
    - prstohvat soli
    - 2 kašičice šećera
    - 100 ml ulja
    - 250 g mekog brašna
    - 5 jaja
    za sirup
    - 1 kg šećera
    - 600 ml vode
    - 4 koluta limuna (polovina jednog srednjeg limuna)
    za prženje
    - 1 l ulja

    Priprema: Prvo pripremiti sirup. Najbolje dan unapred jer treba da bude skroz hladan. U šerpu sipati šećer i vodu, promešati i staviti da se kuva. Kad provri kuvati 10-12 minuta, ubaciti kolutove limuna, skinuti sa ringle i ostaviti da se hladi do sobne temperature, pa prebaciti u frižider. Pripremiti testo. U šerpu sipati vodu, ulje, so i šećer pa staviti da provri. Izmaći sa ringle i sipati brašno, zatim intenzivno mešati na isključenoj ringli, minut-dva, dok se ne formira sjajna grudva testa. Ostaviti desetak minuta da se prohladi. Viljuškom razmutiti jaja i dodati u testo. Mešati varjačom (ili mikserom, na koji su stavljeni nastavci za testo) dok testo ne postane kompaktno i lepljivo. Ispočetka će testo ličiti na male knedle koje će se postepeno smanjivati i sjediniti u gustu lepljivu smesu. U dublji tiganj ili pliću šerpu prečnika 25 cm sipati litar ulja. Puniti špric za tulumbe i istiskivati ih u dužini oko 10 cm u hladno ulje, pazeći da ostane slobodnog prostora jer će tulumbe tokom prženja narasti. Uključiti ringlu i staviti ih na prženje. Ispočetka će se same okretati, kasnije ih treba povremeno prevrnuti. Temperatura prženja bi bila 4 (na skali od 1 do 6). Kad poprime zlatnu boju i u žljebovima rebaraca, pržene tulumbe vaditi rešetkastom kašikom i stavljati u hladan sirup. Neka se tu brčkaju dok se priprema sledeća tura. Šerpu sa uljem ostaviti bar 10 minuta sa strane, da se ulje malo ohladi, za to vreme isključiti ringlu. Zatim istisnuti novu turu tulumbi i staviti na prženje. Kad je druga tura gotova, prvu turu izvaditi iz sirupa i poređati u pleh, a u sirup spustiti novu turu. Ponoviti dok ima testa. Otprilike će biti 4 ture za prženje, u svakoj turi po desetak komada. Kad su sve tulumbe ispržene, natopljene i poređane u pleh, preliti ih ostatkom sirupa, pokriti pleh i ostaviti u frižideru. Prethodno obavezno maznuti i neku sveže natopljenu, iskustvo je neponovljivo. Spolja krckava korica, iznutra meko i sočno...

  • Pročitajte i...
    Pita od bundeve Pita od bundeve

    Jesen ne može proći bez ove poslastice.

    Domaći koh Domaći koh

    U susret vikendu, napravite kolač za celu porodicu.

    Brza čokoladna torta Brza čokoladna torta

    Lako se priprema, a zadovoljiće ukus pravih ljubitelja čokolade.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: