Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Severina - Pogled ispod obrva

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Severina - Pogled ispod obrva
    2. Riblja čorba - Avionu Slomicu Ti Krila
    3. Tony I Boris - Nek Se Raduje
    4. Neki To Vole Vruće - California
    5. Sergej Ćetković - Nazovi me
  • Beograd Uzivo
  • Odeon travel
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Žera - Petak - Mojih 50
    2. 15. avgust - 1 - Dodir noći
    3. 15. avgust - 2 - Dodir noći
    4. 15. avgust - 3 - Mojih 50
    5. Žera - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Meksička salata Meksička salata

    Povrtna salata koja će zadovoljiti ljubitelje pikantnijih ukusa.

    Pržene banane s medom Pržene banane s medom

    Desert koji se lako priprema, a koji uz kuglu sladoleda od vanile postaje neodoljiv spoj.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.92 117.74 118.57
    CHF 107.55 108.31 109.07
    USD 105.31 106.05 106.80
  • Povezani članci
  • Hrskave tulumbe

    Tulumbe nam dolaze iz turske kuhinje, a ukoliko i vi volite slatkiše u ovom ćete potpuno uživati.




    15-11-2016 | 12:10 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-Devrim PINAR


    Sastojci:

    za testo
    - 400 ml vode
    - prstohvat soli
    - 2 kašičice šećera
    - 100 ml ulja
    - 250 g mekog brašna
    - 5 jaja
    za sirup
    - 1 kg šećera
    - 600 ml vode
    - 4 koluta limuna (polovina jednog srednjeg limuna)
    za prženje
    - 1 l ulja

    Priprema: Prvo pripremiti sirup. Najbolje dan unapred jer treba da bude skroz hladan. U šerpu sipati šećer i vodu, promešati i staviti da se kuva. Kad provri kuvati 10-12 minuta, ubaciti kolutove limuna, skinuti sa ringle i ostaviti da se hladi do sobne temperature, pa prebaciti u frižider. Pripremiti testo. U šerpu sipati vodu, ulje, so i šećer pa staviti da provri. Izmaći sa ringle i sipati brašno, zatim intenzivno mešati na isključenoj ringli, minut-dva, dok se ne formira sjajna grudva testa. Ostaviti desetak minuta da se prohladi. Viljuškom razmutiti jaja i dodati u testo. Mešati varjačom (ili mikserom, na koji su stavljeni nastavci za testo) dok testo ne postane kompaktno i lepljivo. Ispočetka će testo ličiti na male knedle koje će se postepeno smanjivati i sjediniti u gustu lepljivu smesu. U dublji tiganj ili pliću šerpu prečnika 25 cm sipati litar ulja. Puniti špric za tulumbe i istiskivati ih u dužini oko 10 cm u hladno ulje, pazeći da ostane slobodnog prostora jer će tulumbe tokom prženja narasti. Uključiti ringlu i staviti ih na prženje. Ispočetka će se same okretati, kasnije ih treba povremeno prevrnuti. Temperatura prženja bi bila 4 (na skali od 1 do 6). Kad poprime zlatnu boju i u žljebovima rebaraca, pržene tulumbe vaditi rešetkastom kašikom i stavljati u hladan sirup. Neka se tu brčkaju dok se priprema sledeća tura. Šerpu sa uljem ostaviti bar 10 minuta sa strane, da se ulje malo ohladi, za to vreme isključiti ringlu. Zatim istisnuti novu turu tulumbi i staviti na prženje. Kad je druga tura gotova, prvu turu izvaditi iz sirupa i poređati u pleh, a u sirup spustiti novu turu. Ponoviti dok ima testa. Otprilike će biti 4 ture za prženje, u svakoj turi po desetak komada. Kad su sve tulumbe ispržene, natopljene i poređane u pleh, preliti ih ostatkom sirupa, pokriti pleh i ostaviti u frižideru. Prethodno obavezno maznuti i neku sveže natopljenu, iskustvo je neponovljivo. Spolja krckava korica, iznutra meko i sočno...

  • Pročitajte i...
    Pržene banane s medom Pržene banane s medom

    Desert koji se lako priprema, a koji uz kuglu sladoleda od vanile postaje neodoljiv spoj.

    Osvežavajući detox napitak Osvežavajući detox napitak

    Tokom toplih dana jako je važno unositi dosta tečnosti, a ovaj sok odličan je antioksidant i izbor za početak radnog dana.

    Žuti kolač sa višnjama Žuti kolač sa višnjama

    Ukoliko tokom vikenda planirate kraći izlet ili vikend putovanje, evo sjajnog predloga za užinu.

    Čokolešnik kuglice Čokolešnik kuglice

    Poslastica koja se priprema vrlo brzo, a koja može postati vaš omiljeni slatki zalogaj.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: