Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Gibonni - Tajna vještina

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Gibonni - Tajna vještina
    2. Hari Mata Hari - Tvoje je samo to sto das
    3. K2 - Milo Moje
    4. Cacadou Look - Sama
    5. Jelena Tomašević - Da Mi Je Da Mi Se Vrati
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Jana Ilić - Petak - Mojih 50
    2. 21. jun - 1 - Dodir noći
    3. 21. jun - 2 - Dodir noći
    4. 21. jun - 3 - Dodir noći
    5. Jana Ilić - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Kruške u vinu Kruške u vinu

    Desert koji će vas osvojiti na prvi zalogaj.

    Zapečeni krompir Zapečeni krompir

    Uz meso ili salatu ovo može biti idealan obrok tokom vikenda.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 117.26 118.09 118.91
    CHF 101.87 102.59 103.30
    USD 100.95 101.66 102.37
  • Kupon.rs
  • Povezani članci
  • Glazirane krofne

    Krofnama sa glazurom niko neće moći da odoli.




    21-05-2018 | 15:05 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-jirkaejc

     

    Sastojci:

    - 2 šolje mleka ( 250 ml)
    - 1 kk  šećera
    - kockica kvasca (50g)
    - 4 šolje brašna (ja sam dodala još 1/2 šolje, zavisi od brašna)
    - 1 šolja instant krompir pirea
    - 1 kašičica soli
    - 1/2 šolje šećera.
    - 4 kašike ulja

    Priprema: Ugrejati mleko sa malo šećera. Rastopiti kvasac i ostaviti 5 min da nadođe. Pomešati brašno, instant krompir, so, šećer. Dodati mleko i 4 kašike ulja. Zamesiti testo. Pobrašniti površinu i razvući testo oklagijom na 1,5 cm debljine. Seći krofne uz pomoć šireg i užeg okruglog sekača.Prebaciti krofne na krpu posutu sa malo brašna. Ostaviti da se malo nadođu 10-15 min. Pržiti u zagrejanom ulju,  dok lepo ne porumene. Izvaditi na kuhinjski ubrus da se ocede od suvišne masnoće. Toplu krofnu staviti u toplu glazuru i malo okrenuti. Ostaviti da se osuši.
    Glazura: U većoj šolji zagrejati pola šolje mleka sa kašikom putera.
    limun glazura: dobro izmešati 1 šolju prah šećera, 2 kašike ugrejanog mleka, 1/4 kašičice ekstrata vanile, 1/4 kašičice soka od limuna
    čokolada: dobro izmešati 1 šolju prah šećera, 3 kašike ugrejanog mleka, 2 kašike čokolade u prahu

  • Pročitajte i...
    Kruške u vinu Kruške u vinu

    Desert koji će vas osvojiti na prvi zalogaj.

    Padobranci Padobranci

    Napravite ukusne kolačice koje možete servirati kao desert u koje god doba dana poželite.

    Brzi keks kolač Brzi keks kolač

    Napravite brzu poslasticu u vikendu koji nam predstoji.

    Šejk od malina Šejk od malina

    Ukusan šejk koji je pravo osveženje i užina koja će vam pomoći da povratite energiju.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: