Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Aleksandra Kovač - Ako Odlazis

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Aleksandra Kovač - Ako Odlazis
    2. Film - Zamisli život u ritmu muzike za ples
    3. Toše Proeski - Igra bez granica
    4. Dejan Cukić - Dolazi tiho
    5. Prljavo Kazalište - Moj bijeli labude
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Anja Alač - Ponedeljak - Mojih 50
    2. 29. maj - 1 - Dodir noći
    3. 29. maj - 2 - Dodir noći
    4. 29. maj - 3 - Dodir noći
    5. Sergej Ćetković - Petak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Čokoladni mus sa lešnikom Čokoladni mus sa lešnikom

    Desert za prave ljubitelje čokolade.

    Rolnice od patlidžana sa sirom Rolnice od patlidžana sa sirom

    Ukusan obrok u vikendu pred nama.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.77 117.60 118.42
    CHF 109.13 109.90 110.67
    USD 104.87 105.61 106.35
  • Povezani članci
  • Glazirane krofne

    Krofnama sa glazurom niko neće moći da odoli.




    21-05-2018 | 15:05 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-jirkaejc

     

    Sastojci:

    - 2 šolje mleka ( 250 ml)
    - 1 kk  šećera
    - kockica kvasca (50g)
    - 4 šolje brašna (ja sam dodala još 1/2 šolje, zavisi od brašna)
    - 1 šolja instant krompir pirea
    - 1 kašičica soli
    - 1/2 šolje šećera.
    - 4 kašike ulja

    Priprema: Ugrejati mleko sa malo šećera. Rastopiti kvasac i ostaviti 5 min da nadođe. Pomešati brašno, instant krompir, so, šećer. Dodati mleko i 4 kašike ulja. Zamesiti testo. Pobrašniti površinu i razvući testo oklagijom na 1,5 cm debljine. Seći krofne uz pomoć šireg i užeg okruglog sekača.Prebaciti krofne na krpu posutu sa malo brašna. Ostaviti da se malo nadođu 10-15 min. Pržiti u zagrejanom ulju,  dok lepo ne porumene. Izvaditi na kuhinjski ubrus da se ocede od suvišne masnoće. Toplu krofnu staviti u toplu glazuru i malo okrenuti. Ostaviti da se osuši.
    Glazura: U većoj šolji zagrejati pola šolje mleka sa kašikom putera.
    limun glazura: dobro izmešati 1 šolju prah šećera, 2 kašike ugrejanog mleka, 1/4 kašičice ekstrata vanile, 1/4 kašičice soka od limuna
    čokolada: dobro izmešati 1 šolju prah šećera, 3 kašike ugrejanog mleka, 2 kašike čokolade u prahu

  • Pročitajte i...
    Kuglice od smokava i kajsija Kuglice od smokava i kajsija

    Ukoliko želite da napravite pauzu od čokolade, kuglice od smokava i kajsija su izvrstan izbor za vas.

    Lava kolač Lava kolač

    Ukusan kolač koji će obožavati istinski ljubitelji čokolade.

    Oblande Oblande

    Ukusan kolač koji se lako i brzo priprema.

    Tulumbe Tulumbe

    Napravite tulumbe u domaćoj radinosti i uživajte u ovom slatkom zalogaju.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: