-
Poslednjih 5 pesama
- Gibonni - Posoljeni Zrak
- Riblja čorba - Gde si u ovom glupom hotelu
- Sandi Cenov - Ostat Cu Gospodin
- Parni Valjak - Ponovo
- Oliver Mandić - Pomagajte drugovi
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
Fenomenalna čokoladna torta
Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...
-
Zdravlje
Tajna dugovečnosti: Hrana koja potencijalno može da nam produži život!
Stručnjak za dugovečnost Dan Buetner već 20 godina proučava šest svetskih Plavih zona, uključujući oblasti u Grčkoj, Kostariki i Japanu, gde stanovnici imaju čak deset puta veću verovatnoću da dožive stotu godinu nego prosečan Amerikanac.
Zašto se javlja noćno znojenje i kada bi trebalo da se obratimo lekaru?
Ako se povremeno budite obliveni znojem to nije razlog za brigu, posebno ako se to dešava nakon ružnog sna ili tokom vrele noći. Ali, ako vam se to dešava redovno, moglo bi biti znak da nešto nije u redu.
-
Putovanja
Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu
U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
-
Preporučujemo
Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati!
Iako se čini da je kuvanje testenine najjednostavniji kulinarski zadatak, verovatno vam se bar jednom dogodilo da bude prekuvana, bezukusna ili potpuno neukusna. Uz ovih pet proverenih saveta, takve greške možete lako da izbegnete, a samo je važno da pratite svaki korak.
Vodič kroz brzinsko čišćenje: Ključne stvari koje treba da očistite pre dolaska gostiju
Neočekivana poseta? Nema panike, ne morate da čistite ceo stan da bi sve izgledalo uredno. Dovoljno je da obratite pažnju na nekoliko ključnih mesta koja gosti prvo primete. Evo šta bi trebalo brzinski očistiti pre posete...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 118.00 CHF 124.43 125.31 126.18 USD 98.79 99.49 100.18
-
Glazirane krofne
Krofnama sa glazurom niko neće moći da odoli.
21-05-2018 | 15:05 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-jirkaejc
Sastojci:
- 2 šolje mleka ( 250 ml)
- 1 kk šećera
- kockica kvasca (50g)
- 4 šolje brašna (ja sam dodala još 1/2 šolje, zavisi od brašna)
- 1 šolja instant krompir pirea
- 1 kašičica soli
- 1/2 šolje šećera.
- 4 kašike uljaPriprema: Ugrejati mleko sa malo šećera. Rastopiti kvasac i ostaviti 5 min da nadođe. Pomešati brašno, instant krompir, so, šećer. Dodati mleko i 4 kašike ulja. Zamesiti testo. Pobrašniti površinu i razvući testo oklagijom na 1,5 cm debljine. Seći krofne uz pomoć šireg i užeg okruglog sekača.Prebaciti krofne na krpu posutu sa malo brašna. Ostaviti da se malo nadođu 10-15 min. Pržiti u zagrejanom ulju, dok lepo ne porumene. Izvaditi na kuhinjski ubrus da se ocede od suvišne masnoće. Toplu krofnu staviti u toplu glazuru i malo okrenuti. Ostaviti da se osuši.
Glazura: U većoj šolji zagrejati pola šolje mleka sa kašikom putera.
limun glazura: dobro izmešati 1 šolju prah šećera, 2 kašike ugrejanog mleka, 1/4 kašičice ekstrata vanile, 1/4 kašičice soka od limuna
čokolada: dobro izmešati 1 šolju prah šećera, 3 kašike ugrejanog mleka, 2 kašike čokolade u prahu -
Pročitajte i...
Fantastični lešnik mafini!
Ljubiteljima mafina posebno će se dopasti fantastična kombinacija lešnika i čokalade. Ako imate dovoljno vremena probajte da pripremite ovaj slatkiš već danas.
Slavimo Svetski dan krofni: poslastica koja je obeležila istoriju!
Retko ko može da odoli ovom mirisnom, mekanom, prženom savršenstvu. Bilo da volite klasične, punjene, ušećerene, glazirane ili sa čokoladom, krofne su slatko zadovoljstvo koje spaja ljude širom sveta.
Fantastične badem kuglice
Ako volite slatkiše, ali želite da uvedete zdravije navike u ishranu, odlučite se za prirodne, sirove i jednostavne deserte. Oni su jednako ukusni kao industrijski slatkiši, ali bez viška šećera.
Ukusna torta sa kupinama
Stiže nam proleće i pravo je vreme da zimske čokoladne torte zamenimo laganijim voćnim tortama. Kako još nije sezona kupina, imajte na umu da će zamrznute podjednako biti ukusne.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: