-
Poslednjih 5 pesama
- Hari Mata Hari - Reci sreco
- Tony Cetinski - Tebi Sve Dugujem
- Van Gogh - Za Godine Tvoje
- Zdravko Čolić - Pusti pusti modu
- Merlin - Sa mojih usana
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa pršutom
Ruska salata tradicionalno se priprema za praznike, a nekada nije loše eksperimentisati sa ukusima i probati malo drugačije varijante jela koja su nam poznata. Ako volite eksperimente u kuhinji, slobodno dodajte pršutu u poznatu salatu.
-
ZdravljeAko brinete o zdravlju smanjite unos soli: Ova količina je dozvoljena na dnevnom nivou
Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, hipertenzija je vodeći faktor rizika za kardiovaskularne bolesti i smrtnost.
Ubrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafuNajveći broj ljudi započinje dan uz ovaj popularan napitak. Uz dva začina ne samo što možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
-
PutovanjaNeobičan hotel u Londonu: Ljudi plaćaju lošu uslugu, a osoblje ih vređa!
Noćenje u hotelu Karen košta 220 evra, ali ovde osoblje nije ljubazno. Upravo suprotno, jer koncept u kome se gost vređa i dobija minimalnu uslugu funkcioniše savršeno.
Sejšeli: Oaza prirodnih čuda u Indijskom okeanuMnogobrojni ljubitelji prirode, egzotike, predivnih plaža i tirkiznog mora sigurno su već posetili Sejšele. Oni koji još uvek nisu imali priliku da vide ovo čarobno mesto u ovom tekstu će samo pronaći dodatne razloge da ga posete.
-
PreporučujemoSačuvajte svežinu i hrskavost zelene salate
Da li se i vama desilo da vam zelena salata istruli posle samo dva dana? To će se verovatno desiti ako je ne skladištite pravilno. Uz trik koji vam predstavljamo, a za koji su vam potrebni samo papirni ubrusi salata može da ostane sveža i do pet dana.
Vratite nakitu sjaj: Srebro se najlakše čisti baš ovakoMnogi od nas nakit nose svakodnevno, a čini se da je zaista mali procenat onih koji nakit redovno čiste I održavaju.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.93 CHF 119.14 119.98 120.82 USD 108.60 109.37 110.13
-
Farbanje uskršnjih jaja: Radost za celu porodicu
Priprema obeležavanja Uskrsa podrazumeva farbanje jaja, koje je glavni simbol najradosnijeg hrišćanskog praznika. Ukoliko bojenje i dekoracija jaja predstavljaju nešto u čemu posebno uživate, pogledajte neke od primera koje možete isprobati ove godine. U proces ukrašavanja uključite i decu, pa neka ovo bude zabava za celu porodicu i povod da provedete kvalitetno zajedničko vreme.
18-04-2022 | 12:59 | Autor/Izvor: Naxi media-Red Ted Art YouTube- WM Design House YouTube- Aashpazi.com YouTube
Foto: Bigstock-Verrone
Pored klasičnih boja i bojenja, uvek možete primeniti i druge materijale i tehnike poput dekupaža, kolaža...a u svemu tome ukrašavati satenskim trakama, folijama, gliterima, nalepnicama...
Uskršnje zeke jesu izazov za roditelje, a ova jaja mališani će obožavati. Ukoliko želite da se isprobate u njihovom pravljenju, pogledajte video koji sledi. Za ovakav vid ukrašavanja jaja biće vam potrebno nešto više vremena, ali postupak nije previše komplikovan. Zahteva strpljenje i spretnost. Isti princip pravljenja možete primeniti i na nešto drugačije teme poput jednoroga, anđelčića...
Zlatni/srebrni listići - Tehnika lepljenja folije daje sjajan izgled i poslednjih godina se dosta popularizovala. U odnosu na boju jaja, odlučite se da li ćete koristiti zlatnu, srebrnu ili foliju u drugoj boji. Za realizaciju ovakvog dekorisanja pored folije, biće vam potreban poseban zaštitni sloj za premazivanje i učrvšćivanje. Foliju postavljate na već obojeno ili čisto belo jaje. Najpre na određene delove namažite sloj za premazivanje, odnosno poseban lepak i uvijte jaje u parče folije. Lagano utapkajte foliju i sačekajte 30-ak minuta. Kada se osuši, četkicom skinite višak folije, odnosno onaj koji se nije zalepio za jaje. Ukoliko je potrebno pojedine delove folije ponovo fiksirajte premazom.
Jaja ofarbana u lukovini - Jedan od tradicionalnih načina bojenja jaja jeste onaj u lukovini. Odvojite veću količinu lukovine, cveće i trave po želji, najlon čarape (koje ćete iseći na manje delove, tako da bude poseban deo za svako jaje). Jaje sa željenom biljkom za ukršavanje staviti u deo čarape i zavezati. U lonac za kuvanje staviti red lukovine, poređati umotana jaja, pa preko njih postaviti još jedan red lukovine. Preliti vodom tako da jaja budu u vodi, dodati kašičicu soli i dve kašike sirćeta. Ostaviti da provri, smanjiti vatru i pustiti da se tako kuva 20-30 minuta. Nakon toga skloniti sa ringle i ostaviti u toj vodi još pola sata, pa pojedinačno skidati čarapu sa svakog jajeta.
-
Pročitajte i...Uskrs sa najmlađima
Provedite Uskrs u krugu porodice i dragih ljudi, te osmislite interesantan sadržaj za decu koji će ih uključiti u pripremanje praznika i praznovanje. Stvorite sa njima divne uspomene, posvetite im se, uživajte u igri i vremenu provedenom sa njima.
Radno vreme pijaca za vaskršnje praznikeJavno komunalno preduzeće Beogradske pijace najavljuje da će sve pijace koje posluju u sastavu ovog preduzeća, u petak, subotu i ponedeljak 14, 15. i 17. aprila, raditi po uobičajenom radnom vremenu od 6 do 19 časova, navodi se na sajtu beograd.rs.
Radno vreme zanatskih i trgovinskih objekata za vreme vaskršnjih i prvomajskih praznikaPrema odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda, privredni subjekti koji obavljaju ove delatnosti radiće prema izmenjenom rasporedu za vaskršnje i prvomajske praznike, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu, navodi se na sajtu beograd.rs .
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: