Slušate: Jutro uz Svetu Stefanovića

Pesma: Generacija 5 - Ti i ja

Jutro uz Svetu Stefanovića
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Generacija 5 - Ti i ja
    2. Sergej Ćetković - Ako Te Zaboravim
    3. Djordje Balašević - Otilia (Lakonoga)
    4. Oliver Dragojević - Pred tvojim vratima
    5. Zdravko Čolić - Zbog tebe
  • Beograd Uzivo
  • Virtualni sajam
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Čipi - Utorak - Mojih 50
    2. 14. oktobar - 1 - Dodir noći
    3. 14. oktobar - 2 - Dodir noći
    4. 14. oktobar - 3 - Dodir noći
    5. Čipi - Ponedeljak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Pohovane kuglice od pirinča Pohovane kuglice od pirinča

    Priprema ovog jela nije nimalo komplikovana, a može biti sjajna zamena za klasične krokete.

    Pita od bundeve Pita od bundeve

    Jesen ne može proći bez ove poslastice.

  • Kids Fest
  • Pozoriste na Terazijama
  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.67 117.49 118.32
    CHF 106.12 106.87 107.62
    USD 105.80 106.54 107.29
  • Povezani članci
  • Đuveč sa junetinom

    Đuveč možete praviti sa ili bez mesa. Po današnjem receptu možete da ga pripremite sa mesom, a možete da skuvate obrok i bez ove namirnice i biće podjednako ukusno.




    09-06-2017 | 11:58 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: BIgstockphoto- svry


    Sastojci:


    - 300 g junetine
    - 3 veća krompira
    - 2 veće šargarepe
    - 1 paprika
    - 1 paradajz
    - glavica crnog luka
    - 2 čena belog luka
    - pola šolje pirinča
    - kašika brašna
    - ulje
    - list lovora
    - suvi biljni začin
    - biber
    - začinska paprika
    - peršun

    Priprema: U veću šerpu stavite krompire i šargarepu isečene na kolutove i polovinu paprike iseckane na kockice, pa nalijte vodu i kuvajte. Kada voda s povrćem počne da ključa, dodajte pirinač i list lovora, promešajte i ostavite da se kuva. U posebnoj šerpi prokuvajte meso nasečeno na kockice, pa ga dodajte povrću da se sve zajedno kuva. Kada je povrće napola kuvano, napravite zapršku. Na malo ulja prodinstajte iseckan beli i crni luk, na kolutove iseckanu preostalu šargarepu i pola paprike, pa dodajte brašno i pržite dok ne porumeni. Sklonite s vatre, dodajte začinsku papriku i isečeni paradajz, promešajte, nakratko vratite na vatru, a onda sjedinite s povrćem i mesom. Jelo promešajte, začinite po ukusu, ostavite da ključa nekoliko minuta, a onda preručite u pekač i odozgo pospite iseckanim peršunom. Kratko zapecite u zagrejanoj rerni.

  • Pročitajte i...
    Pohovane kuglice od pirinča Pohovane kuglice od pirinča

    Priprema ovog jela nije nimalo komplikovana, a može biti sjajna zamena za klasične krokete.

    Lovačke šnicle Domaće lovačke šnicle

    Ukoliko volite da meso bude softano, ne propustite priliku da uživate u ukusnim lovačkim šniclama. Kao stvoren obrok za jesen.

    Rolovana džigerica Rolovana džigerica

    Obrok za prave gurmane.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: