-
Poslednjih 5 pesama
- Oliver Dragojević - Gdje To Pise
- Alisa - U senci divljeg kestena
- Petar Grašo - Kada krenu vlakovi
- Poslednja igra leptira - Umiru Jeleni
- Neverne Bebe i Vanna - Samo za tvoje oci
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Kokos kuglof
Ako volite brze i mirisne kolače, ovaj jednostavan kokos kuglof biće vaš novi omiljeni desert za hladnije dane...
Kolač sa tikvicama i maslinama
Ako volite ukuse Mediterana i jela koja se brzo spremaju, ovaj slani kolač sa tikvicama, fetom i maslinama biće pravo otkriće za vas.
-
Zdravlje
Kako ostati budan bez kafe? Pet namirnica koje prirodno daju snagu
Hrana je gorivo za telo i um, ali ne deluje svaka isto: dok one bogate šećerom izazivaju brzi skok i još brži pad energije, postoje namirnice koje pružaju postojan osećaj budnosti i snage. Neke od njih sadrže blagu dozu kofeina uz dodatne hranljive koristi, dok druge telu obezbeđuju prirodnu energiju i pomažu ćelijama da je efikasnije koriste.
Ovo su poruke koje vam telo šalje kada nema dovoljno proteina
Najmanje 10% dnevnog unosa kalorija trebalo bi da potiče iz proteina.
-
-
Putovanja
Najlepši evropski grad za posetu ove godine - mediteranski dragulj koji je osvojio sve
Pariz, Berlin i Prag su već dobro poznate destinacije, ali prema izboru čitalaca magazina Condé Nast Traveller, najbolji grad za posetu u Evropi 2025. godine je - Valeta, glavni grad Malte.
Prelepi azijski grad proglašen najboljom destinacijom po odnosu cene i kvaliteta ove zime
Post Office je otkrio destinacije na kojima putnici dobijaju najviše za svoj novac.
-
Preporučujemo
Da li je bezbedno jesti smrznutu hranu kojoj je istekao rok?
Pitanje koliko dugo smrznuta hrana ostaje bezbedna za konzumaciju često zbunjuje mnoge. Dr Deina Figure nedavno je u videu na Instagramu objasnila šta zapravo znači kada u zamrzivaču pronađemo namirnice kojima je istekao rok.
Da li čuvate luk na pogrešnom mestu? Otkrijte najlakši trik za duži rok trajanja
Ako primetite da vam se luk pokvari već nakon nekoliko dana, verovatno ga ne skladištite pravilno. Mesto na kojem čuvate luk može značajno uticati na njegovu svežinu i trajanje.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.75 125.63 126.51 USD 99.91 100.62 101.32
-
Domaći slavski kolač
Period je obeležavanja slava, a jedan od neizostavnih delova slavske trpeze je kolač. Napravite slavski kolač sami, lako i brzo.
19-12-2016 | 10:17 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto- krsmanovic
Sastojci:
- 600 g brašna za kolač
- 400 ml mlake vode
- 30 g svežeg kvasca
- 100 ml ulja
- 1 kašičica soli
Priprema: Osnovno testo za slavski kolač je hlebno. Paketic svežeg kvasca razmutiti u šolji mlake vode, dodati kašičicu šećera i malo brašna i ostaviti da nadodje. Kad nadodje, zamesiti testo sa 600 g brašna, malo osvecene vodice, uljem i kašičicom soli. Mesiti testo sa dodavanjem brašna dok ne postane glatko i puno plikova. Voditi računa da testo ne bude tvrdo. Ostavite na toplom mestu da naraste. Narasli hleb opet premesiti i staviti u dublju šerpu prečnika 24 cm prethodno podmazanu uljem i posutu brašnom. Kad naraste ukrasavati, a mesta na koja stavljate ukrase malo kvasite vodom i utiskujte ukrase. Pecat-poskurnik možete direktno utisnuti na 4 mesta u kolač, a možete napraviti i 4 komada od testa za ukrase. Peći na 200° oko 45 min. -
Pročitajte i...
Najjednostavniji recept za slavski kolač
Sigurni smo da i najneiskusnija domaćica uz adekvatne trikove i uputstva može da pripremi savršen slavski kolač.
Recept za pijanog šarana
Jedan od najtraženijih recepata ovih dana upravo je recept za pijanog šarana.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: