-
Poslednjih 5 pesama
- Minea - Rano
- Boris Rezak - Pokora
- Neverne Bebe - Dvoje
- Denis & Denis - U ritmu me okreni
- Sergej Ćetković - Ako te nije pronašla ljubav
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Musaka sa pire krompirom
Musaka je mnogima od nas jedno od omiljenijih jela. Ako volite sočniju varijantu musake, pripremite je sa pire krompirom. Po želji, na kraju možete je posuti starim sirom ili trapistom za dodatni šmek.
Starinski kolač sa šljivama
Mirisan, mekan i jednostavan, ovaj kolač sa šljivama savršen je za popodnevnu kafu, posebno kada padaju kiše i jedva čekamo da se opustimo u svojoj kući, pročitamo nešto ili pogledamo omiljenu seriju...
-
Zdravlje
Namirnice koje ne treba da jedete nakon isteka roka trajanja
Nisu svi rokovi trajanja fleksibilni, a lekari i nutricionisti objašnjavaju koje namirnice postaju rizične čim pređu svoj bezbedni rok.
Nova istraživanja: Kako maslinovo ulje štiti mozak?
Veliko istraživanje, predstavljeno na sastanku Američkog društva za ishranu u Bostonu, otkrilo je da su učesnici koji su konzumirali više od pola kašike maslinovog ulja dnevno smanjili rizik od smrti usled demencije za 28 procenata u poređenju sa onima koji nikada ili retko koriste maslinovo ulje.
-
-
Putovanja
Tajni tuneli ispod Koloseuma otvoreni za javnost
Posetioci sada mogu da istraže tajne podzemne tunele ispod rimskog Koloseuma.
Dvadeset najsrećnijih gradova na svetu u 2025. prema mišljenju lokalnog stanovništva
Novinari magazina Time Out pitali su više od 18.000 stanovnika gradova koliko ih njihov grad čini srećnim, a evo šta su oni odgovorili.
-
Preporučujemo
Tri kućna trika sa sodom bikarbonom koji rešavaju probleme za tren
Soda bikarbona, odnosno natrijum-bikarbonat, pravi je heroj svake kuhinje, neizostavan je sastojak u mnogim receptima, ali i moćno sredstvo za čišćenje i neutralisanje neprijatnih mirisa. Jeftina je, lako dostupna i mnogo ekološkija od većine drugih sredstava za čišćenje, pa ne čudi što je stalni član gotovo svakog domaćinstva.
Koliko dugo mleko zaista može da traje? Evo pravog odgovora
Vreme je da jednom zauvek razrešimo dilemu: koliko dugo mleko zaista može da stoji? Neki tvrde da je bezbedno i nekoliko dana nakon isteka roka, dok drugi smatraju da ga treba baciti čim ga otvorite. Pa, gde je istina?
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 125.09 125.97 126.86 USD 100.10 100.81 101.51
-
Domaći slavski kolač
Period je obeležavanja slava, a jedan od neizostavnih delova slavske trpeze je kolač. Napravite slavski kolač sami, lako i brzo.
19-12-2016 | 10:17 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto- krsmanovic
Sastojci:
- 600 g brašna za kolač
- 400 ml mlake vode
- 30 g svežeg kvasca
- 100 ml ulja
- 1 kašičica soli
Priprema: Osnovno testo za slavski kolač je hlebno. Paketic svežeg kvasca razmutiti u šolji mlake vode, dodati kašičicu šećera i malo brašna i ostaviti da nadodje. Kad nadodje, zamesiti testo sa 600 g brašna, malo osvecene vodice, uljem i kašičicom soli. Mesiti testo sa dodavanjem brašna dok ne postane glatko i puno plikova. Voditi računa da testo ne bude tvrdo. Ostavite na toplom mestu da naraste. Narasli hleb opet premesiti i staviti u dublju šerpu prečnika 24 cm prethodno podmazanu uljem i posutu brašnom. Kad naraste ukrasavati, a mesta na koja stavljate ukrase malo kvasite vodom i utiskujte ukrase. Pecat-poskurnik možete direktno utisnuti na 4 mesta u kolač, a možete napraviti i 4 komada od testa za ukrase. Peći na 200° oko 45 min. -
Pročitajte i...
Najjednostavniji recept za slavski kolač
Sigurni smo da i najneiskusnija domaćica uz adekvatne trikove i uputstva može da pripremi savršen slavski kolač.
Recept za pijanog šarana
Jedan od najtraženijih recepata ovih dana upravo je recept za pijanog šarana.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: