Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Osvajači - Mozda nebo zna

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Osvajači - Mozda nebo zna
    2. Colonia - Za tvoje snene oči
    3. U Škripcu - Ako Ti Kazem (Je, Je, Je)
    4. Gibonni - Mirakul
    5. Bajaga - Moji su drugovi
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Sara Milutinović - Petak - Mojih 50
    2. 12. decembar - 1 - Dodir noći
    3. 12. decembar - 2 - Dodir noći
    4. 12. decembar - 3 - Dodir noći
    5. Sara Milutinović - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Posna salata od povrća Posna salata od povrća

    Ukusna posna salata, idealna za praznični post.

    Punjene urme Punjene urme

    Ukusan slatki zalogaj koji se brzo priprema.

  • Delta city
  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.70 117.52 118.35
    CHF 105.98 106.72 107.47
    USD 104.43 105.17 105.90
  • Povezani članci
  • Domaći slavski kolač

    Period je obeležavanja slava, a jedan od neizostavnih delova slavske trpeze je kolač. Napravite slavski kolač sami, lako i brzo.




    19-12-2016 | 10:17 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto- krsmanovic


    Sastojci:

    - 600 g brašna za kolač
    - 400 ml mlake vode
    - 30 g svežeg kvasca
    - 100 ml ulja
    - 1 kašičica soli

    Priprema: Osnovno testo za slavski kolač je hlebno. Paketic svežeg kvasca razmutiti u šolji mlake vode, dodati kašičicu šećera i malo brašna i ostaviti da nadodje. Kad nadodje, zamesiti testo sa 600 g brašna, malo osvecene vodice, uljem i kašičicom soli. Mesiti testo sa dodavanjem brašna dok ne postane glatko i puno plikova. Voditi računa da testo ne bude tvrdo. Ostavite na toplom mestu da naraste. Narasli hleb opet premesiti i staviti u dublju šerpu prečnika 24 cm prethodno podmazanu uljem i posutu brašnom. Kad naraste ukrasavati, a mesta na koja stavljate ukrase malo kvasite vodom i utiskujte ukrase. Pecat-poskurnik možete direktno utisnuti na 4 mesta u kolač, a možete napraviti i 4 komada od testa za ukrase. Peći na 200° oko 45 min.

  • Pročitajte i...
    Ukusne domaće krofne Ukusne domaće krofne

    Ovog vikenda, 13. januara obeležava se dolazak Pravoslavne Nove godine ili Srpske Nove godine, a prema jednoj od tradicija, krofne u ponoć učiniće vašu Novu godinu slatkom i berićetnom.

    Slavski kolač Slavski kolač

    Sezona je obeležavanja slava, a slavski kolač je centralni deo svake trpeze.

    Domaći medenjaci Domaći medenjaci

    Uz čaj, kafu ili limunadi, domaći medenjaci su uvek opcija da se zasladite.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: