Domaći ratluk

Rahat lokum je turska reč koja u bukvalnom prevodu znači "slatki zalogajčić". Obično se servira uz crnu kafu ili čašu vode.

26-08-2015

|

13:23

|

Autor / Izvor: Naxi media-Coolinarka


Sastojci:

 - 750gr šećera
 - 350ml vode
 - 125gr rastvorenog gustina
 - 1 limun
 - ulje za podmazivanje pleha
 - 300gr secera u prahu
 -  šaku badema, lešnika ili oraha dodajte po želji

Priprema: Preliti šećer vodom i kuvati gust sirup, pa dodati skrob (predhodno rastvoren u 1 čaši hladne vode, pažljivo da ne bude grudvica), i kuvati uz obavezno mešanje, dok ne počne da se "odvaja" od šerpe. Po želji umešati šaku seckanog badema, lešnika ili oraha. Izručiti masu u uljem podmazan pleh. Kad se ohladi seci kocke i svaku uvaljati u prah-šećer. (Izvor: Coolinarka)