
Domaći ratluk
Rahat lokum je turska reč koja u bukvalnom prevodu znači "slatki zalogajčić". Obično se servira uz crnu kafu ili čašu vode.
26-08-2015
|13:23
|Autor / Izvor: Naxi media-Coolinarka

Sastojci:
- 750gr šećera
- 350ml vode
- 125gr rastvorenog gustina
- 1 limun
- ulje za podmazivanje pleha
- 300gr secera u prahu
- šaku badema, lešnika ili oraha dodajte po želji
Priprema: Preliti šećer vodom i kuvati gust sirup, pa dodati skrob (predhodno rastvoren u 1 čaši hladne vode, pažljivo da ne bude grudvica), i kuvati uz obavezno mešanje, dok ne počne da se "odvaja" od šerpe. Po želji umešati šaku seckanog badema, lešnika ili oraha. Izručiti masu u uljem podmazan pleh. Kad se ohladi seci kocke i svaku uvaljati u prah-šećer. (Izvor: Coolinarka)