
Domaće tufahije
Ukoliko ste ljubitelj ovog istočnjačkog deserta, oprobajte se u njegovom pravljenju i kod svoje kuće.
24-11-2017
|13:22
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
- 8 jabuka
- 300 gr šećera
- 3 čase vode
- 1 vanilin šećer
- sok od pola limuna
- 150 gr mlevenih oraha
- 2 kašike šećera u prahu
- malo cimeta
- 2 kašike šlaga ili slatke pavlake
- 1 kašika meda
- 100 ml šlaga
Priprema: Vodu, šećer, vanilin i sok limuna staviti da lagano kuva. Jabuke očistiti, pa ih kuvati u pripremljenom šerbetu. Kuvati 10-15 min. Jabuke vaditi i staviti da se ocede i prohlade. Orahe i šećer pomešati, dodati cimet, šlag/pavlaku i med. Puniti jabuke i ukrasiti šlagom i posuti mlevene orahe.