Domaće mini Karađorđeve šnicle
Karađorđeva šnicla je jedan od domaćih specijaliteta koji ne ostavlja ravnodušnim prave gurmane. Napravite njihovu mini verziju u domaćoj radinosti.
06-05-2020
|14:35
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 500 gr mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 jaja
- kafena šoljica pirinča
- 150 gr kačkavalja u komadu
- prezle
- so, biber, biljni začini po želji
Priprema: Skuvati pirinač i ostaviti da se ohladi. Dodati ga u mleveno meso, kao i iseckane beli i crni luk, jedno jaje, začine i sve zamesiti. Ostaviti u frižideru da odstoji najmanje pola sata. Kačkavalj iseći na štapiće i oko svakog naneti smesu tako da se formira valjkasti oblik. Svaki uvaljati u brašno, umućeno jaje i prezle. Pržiti u dubokom ulju. Servirati uz tartar sos i prilog po želji.