Domaće mini Karađorđeve šnicle

Karađorđeva šnicla je jedan od domaćih specijaliteta koji ne ostavlja ravnodušnim prave gurmane. Napravite njihovu mini verziju u domaćoj radinosti.

06-05-2020

|

14:35

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:


- 500 gr mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 jaja
- kafena šoljica pirinča
- 150 gr kačkavalja u komadu
- prezle
- so, biber, biljni začini po želji

Priprema: Skuvati pirinač i ostaviti da se ohladi. Dodati ga u mleveno meso, kao i iseckane beli i crni luk, jedno jaje, začine i sve zamesiti. Ostaviti u frižideru da odstoji najmanje pola sata. Kačkavalj iseći na štapiće i oko svakog naneti smesu tako da se formira valjkasti oblik. Svaki uvaljati u brašno, umućeno jaje i prezle. Pržiti u dubokom ulju. Servirati uz tartar sos i prilog po želji.