Domaća sarma

Omiljeno jelo mnogih. Napravite domaću sarmu ovog vikenda.

04-11-2016

|

12:42

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

- 1 veća ili 2 manje glavice kupusa
- 500g mlevenog mešanog mesa
- 4 glavice crnog luka
- 6 kašika pirinča
- šolja ulja
- 100 gr suve slanine
- crvena mlevena paprika
- so, biber, vegeta

Priprema: Odvojiti listove kupusa i dobro ih operite. Na malo ulja prodinstati sitno iseckan luk,dodajte meso pa nastavite dinstanje. Na kraju dinstanja dodati so,vegetu,alevu papriku,biber a onda i pirinač. Promešajte i filujte jedan po jedan list kupusa uvijajući ih po želji. Ređajte ih u pogodnu posudu, tako da stanu u jednom redu. Slaninicu ređajte na režnjeve, pa je stavite između sarmi. Prelijte ih ostatkom ulja i vodom tako da sarme ogreznu. Pokrijte posudu folijom i stavite u rernu, pa pecite na umerenoj temperaturi oko 2 sata ili stavite na tihoj vatri da se kuvaju a pred kraj zapeći u rernu. Pre nego što sarme izvadite iz rerne, skinite foliju da sarme dobiju lepu rumenu boju.