Domaća pileća krem čorba

Ukusna domaća čorba, uvek je odličan izbor kao toplo predjelo.

25-10-2019

|

10:02

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- pileći file
- 2 veće šargarepe
- 1 manji koren peršuna
- 1/2 manjeg celera
- 1 crni luk
- 2 veća krompira
- 250 ml mleka
- 250 ml pavlake za kuvanje
- začini 
- ulje
- 1,5 l vode

Priprema: Svo povrće iseckati i staviti da se prži na tihoj vatri, oko 10-ak minuta. Dodati meso naliti sa 1,5 l tople vode, poklopiti i, na tihoj vatri, kuvati, dok meso potpuno ne omekša. Kada se meso skuva, izvaditi ga, iseckati i ispasirati sa povćem. U pripremljenu čorbu vratiti iseckano meso i povrće. Naliti sa mlekom i pavlakom za kuvanje i staviti, na tihu vatru, samo da proključa. Služiti toplo.