Domaća bundevara

Ukus domaće pite od bundeva poziva na detinjstvo, bakinu kuhinju i zimu.

14-12-2018

|

16:25

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

- 1 kg bundeve
- pakovanje kora
- 20 kašika šećera
- 100 ml ulja
- 100 ml vode
- cimet
- šećer u prahu za posipanje

Priprema: Bundevu iseći i izrendati, dodati šećer, cimet pa izmešati. Rernu uključiti da se zagreje na 220 stepeni. Uljem premazati pleh. Uzeti jedan deo kora, premazati filom, po preko staviti koru i tako raditi sve dok ima materijala. Poslednji sloj kora premazati smesom od ulja i vode i ostaviti da se peče 5-8 minuta na najačoj temperaturi (220), a onda postepeno smanjivati i proceniti kada je pita dovoljno pečena. Pre služenja posuti šećerom u prahu, a kao poseban dodatak može se servirati uz kuglu sladoleda od vanile.