Slušate: Jutro uz Svetu Stefanovića

Pesma: Haustor - Ena

Jutro uz Svetu Stefanovića
Naxi Radio
 • Poslednjih 5 pesama
  1. Haustor - Ena
  2. Tony Cetinski - Ko da je sudbina htjela
  3. Djordje Balašević - Ja luzer
  4. Yu Rock Misija - Za milion godina
  5. Zdravko Čolić - Niceg Nije Bilo Izmedju Nas
 • Beograd Uzivo
 • Delta city
 • Propuštene emisije
  Ostale emisije
  1. Slobodan Trkulja - Ponedeljak - Mojih 50
  2. 24. januar - 1 - Dodir noći
  3. 24. januar - 2 - Dodir noći
  4. 24. januar - 3 - Mojih 50
  5. Miona Marković - Petak - Mojih 50
 • Preporučujemo
  Žito sa šlagom Žito sa šlagom

  Ukusan desert, koji će voleti cela porodica.

  Domaće pituljice Domaće pituljice

  Domaće pituljice, u zavisnosti od priloga, mogu biti slatki ili slani obrok.

 • Kursna lista
  Kupovni Srednji Prodajni
  EUR 116.69 117.52 118.34
  CHF 109.04 109.81 110.58
  USD 105.85 106.60 107.35
 • Dijalog je bolji od borbe, ravnopravnost je bolja od ponosa

  Voditeljka Liu Sin sa CGTN-a (China Global Television Network) i Triša Regan sa Foks Biznis kanala jutros su imale direktnu televizijsku debatu o trgovinskom sukobu Kine i SAD-a. U debati koja traje 16 minuta tri su stvari bile ključne: uzajamno poštovanje, ravnopravna razmena i uklanjanje nesporazuma.
  30-05-2019 | 14:09 | Autor/Izvor: CRI-Wang Ping

  Foto: CRI promo

   

  Prva ključna reč: Uzajamno poštovanje


  Dve strane su u današnjoj debati pokazale dobru volju, ali nisu uspele da izbegnu i neke vruće teme, pa čak i da se fokusiraju na neka takva pitanja. U toku debate, Liu Sin je logično odgovorila na sva pitanja, uključujući pozicioniranje zemalja u razvoju, Intelektualno vlasništvo, itd. S druge strane, nastupi Triše Regan su poznati kao arogantni, ali je ovog puta pokazala poštovanje prema kineskoj koleginici. Dve voditeljke imaju različite stavove o ovim vrućim pitanjima, ali su takođe uspele i da postignu određen konsenzus, ali i da brane svoje interese i uspele su da izraze zajedničku želju za nastavkom dijaloga što je posebno važno, prenose CRI. 

  Druga ključna reč: Ravnopravna razmena


  Javno mnjenje poklanja veliku pažnju današnjoj debati, zbog toga što je debata dve voditeljke održana u kontekstu kinesko-američkih trgovinskih nesuglasica.
  Čini se da osobine američke i kineske voditeljke takođe šalju signal svetu: umesto da se sukobljavaju, bolje je da komuniciraju ravnopravno. Dijalog je uvek bolji od konfrontacije, a komunikacija licem u lice važnija je od svaljivanja krivice.
  Kinesko-američke ekonomske i trgovinske konsultacije takođe treba da rešavaju sve probleme kroz dijalog na ravnopravnoj osnovi.

  Treća ključna reč: Uklanjanje nesporazuma


  Svrha dijaloga je razumeti poziciju druge strane i tako premostiti razlike. Dijalog između Liu Sin i Triše Regan pokazuje da neki Amerikanci pogrešno shvataju Kinu, što je povezano sa nedostatkom stvarnog razumevanja Kine. Na kraju debate, Liu Sin je pozvala Trišu Regan da poseti Kinu, što svedoči o gostoprimstvu kineskih medija i otvorenosti Kine.


  Između Kine i SAD-a postoje brojni problemi zbog nesporazuma, pa čak i pogrešnih procena. Rešenje ne leži u sankcijama i sukobu, već u ravnopravnom dijalogu i uzajamnom poštovanju.


  Pripremila: Wang Ping

 • Pročitajte i...
  All I Want for Christmas: Prva na listi nakon 25 godina

  Nakon 25 godina od objavljivanja, hit Maraje Keri All I Want for Christmas Is You našla se na prvom mestu Billboard-ove liste Hot 100.

  Instagram razmišlja o sakrivanju lajkova Instagram razmišlja o sakrivanju lajkova

  Instagram je već u nekoliko navrata u različitim zemljama testirao opciju u kojoj bi se ispod objava sakrio broj trenutnih lajkova – on bi bio vidljiv samo osobama koje su objavu i postavile na ovu društvenu mrežu. Ovaj eksperiment mogao bi se ovih dana naći i na ekranima korisnika u SAD-u, najvećem svetskom tržištu za instagramere.

  O njegovim imitacijama priča ceo svet O njegovim imitacijama priča ceo svet

  Glumac-imitator Džim Meskimen oduševio je javnost neodoljivim imitacijama brojnih poznatih ličnosti.

  kafa-naxi Zemlje koje najviše konzumiraju kafu

  Kafa je piće koje se konzumira u mnogim kulturama, a kanal World Top Ten je objavio godišnje rezultate koji ukazuju koje zemlje najviše uživaju u njenom konzumiranju.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: