Slušate: Mojih 50

Pesma: Goca Tržan - Zagrli

Mojih 50
Naxi Radio
 • Poslednjih 5 pesama
  1. Goca Tržan - Zagrli
  2. Kićo Slabinac - Zbog jedne divne crne zene
  3. Bisera Veletanlic - Milo Moje
  4. Severina - Virujen u te
  5. Magazin - Kako sam te voljela
 • Beograd Uzivo
 • Odeon travel
 • Propuštene emisije
  Ostale emisije
  1. 21. avgust - 1 - Dodir noći
  2. 21. avgust - 2 - Dodir noći
  3. 21. avgust - 3 - Dodir noći
  4. Vesna Čipčić - Sreda - Mojih 50
  5. 20. avgust - 1 - Dodir noći
 • Preporučujemo
  Kroketi od piletine Kroketi od piletine

  Ukoliko volite krokete, obožavaćete ih i u ovoj kombinaciji ukusa.

  Mafini sa višnjama Mafini sa višnjama

  Neodoljivi mafini za celu porodicu.

 • Kursna lista
  Kupovni Srednji Prodajni
  EUR 117.01 117.84 118.66
  CHF 107.45 108.21 108.96
  USD 105.56 106.30 107.05
 • Dijalog je bolji od borbe, ravnopravnost je bolja od ponosa

  Voditeljka Liu Sin sa CGTN-a (China Global Television Network) i Triša Regan sa Foks Biznis kanala jutros su imale direktnu televizijsku debatu o trgovinskom sukobu Kine i SAD-a. U debati koja traje 16 minuta tri su stvari bile ključne: uzajamno poštovanje, ravnopravna razmena i uklanjanje nesporazuma.
  30-05-2019 | 14:09 | Autor/Izvor: CRI-Wang Ping

  Foto: CRI promo

   

  Prva ključna reč: Uzajamno poštovanje


  Dve strane su u današnjoj debati pokazale dobru volju, ali nisu uspele da izbegnu i neke vruće teme, pa čak i da se fokusiraju na neka takva pitanja. U toku debate, Liu Sin je logično odgovorila na sva pitanja, uključujući pozicioniranje zemalja u razvoju, Intelektualno vlasništvo, itd. S druge strane, nastupi Triše Regan su poznati kao arogantni, ali je ovog puta pokazala poštovanje prema kineskoj koleginici. Dve voditeljke imaju različite stavove o ovim vrućim pitanjima, ali su takođe uspele i da postignu određen konsenzus, ali i da brane svoje interese i uspele su da izraze zajedničku želju za nastavkom dijaloga što je posebno važno, prenose CRI. 

  Druga ključna reč: Ravnopravna razmena


  Javno mnjenje poklanja veliku pažnju današnjoj debati, zbog toga što je debata dve voditeljke održana u kontekstu kinesko-američkih trgovinskih nesuglasica.
  Čini se da osobine američke i kineske voditeljke takođe šalju signal svetu: umesto da se sukobljavaju, bolje je da komuniciraju ravnopravno. Dijalog je uvek bolji od konfrontacije, a komunikacija licem u lice važnija je od svaljivanja krivice.
  Kinesko-američke ekonomske i trgovinske konsultacije takođe treba da rešavaju sve probleme kroz dijalog na ravnopravnoj osnovi.

  Treća ključna reč: Uklanjanje nesporazuma


  Svrha dijaloga je razumeti poziciju druge strane i tako premostiti razlike. Dijalog između Liu Sin i Triše Regan pokazuje da neki Amerikanci pogrešno shvataju Kinu, što je povezano sa nedostatkom stvarnog razumevanja Kine. Na kraju debate, Liu Sin je pozvala Trišu Regan da poseti Kinu, što svedoči o gostoprimstvu kineskih medija i otvorenosti Kine.


  Između Kine i SAD-a postoje brojni problemi zbog nesporazuma, pa čak i pogrešnih procena. Rešenje ne leži u sankcijama i sukobu, već u ravnopravnom dijalogu i uzajamnom poštovanju.


  Pripremila: Wang Ping

 • Pročitajte i...
  lifestyle-mobilni telefon 15-godišnjakinji majka oduzela telefon, ona se snašla i tvitovala preko - frižidera

  Zabavna priča o modernoj tehnologiji, internetu i snalažljivim millenijalcima dolazi iz SAD-a. Kako prenosi britanski Guardian, sve je počelo pre dve nedelje kada je izvesna 15-godišnja Doroti izazvala požar u kuhinji jer je bila previše usredsređena na svoj telefon.

  Kada se dame sa remek dela osmehnu Kada se dame sa remek dela osmehnu

  Na većini svetskih remek dela modeli su obično oslikani sa facijalnom ekspresijom koja upućuje na ozbiljnost. To je podstaklo kreativni tim da na YouTube kanalu Flurry Panda pomoću savremene tehnologije napraved portrete na kojima se akteri smeju.

  Putanja po liku Fride Kalo Putanja po liku Fride Kalo

  Leni Magan pretvorio je svoju trkačku rutu u umetnost. Ovaj trkač iz San Franciska odabira rute na kojima se tokom trčanja na mapi iscrtavaju određeni oblici. Poslednja među njima bila je ruta koja je dala lik Fride Kalo.

  Roditelji su uvek sa nama, a to je dokazao filipinski diplomac Roditelji su uvek sa nama, a to je dokazao filipinski diplomac

  Paulo Džon, filipinski diplomac podelio je fotografiju sa svečane ceremonije dodele diploma, a ova fotografija je bila sve, samo ne uobičajena. Njome je mladi Paulo želeo da potvrdi jednu vrlo poznatu činjenicu - povezanost između roditelja i dece ne prestaje onog trenutka kada ih roditelji napuste.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: