Slušate: Dan sa Danijelom Milošević

Pesma: Moby Dick - Na rubu moje usne

Dan sa Danijelom Milošević
Naxi Radio
 • Poslednjih 5 pesama
  1. Moby Dick - Na rubu moje usne
  2. Bijelo dugme - Svi marš na ples
  3. Oliver Dragojević - Trag U Beskraju
  4. Galija - Kotor
  5. Elektricni Orgazam - Bejbe, ti nisi tu
 • Beograd Uzivo
 • Propuštene emisije
  Ostale emisije
  1. 12. decembar - 1 - Dodir noći
  2. 12. decembar - 2 - Dodir noći
  3. 12. decembar - 3 - Dodir noći
  4. Sara Milutinović - Četvrtak - Mojih 50
  5. 11. decembar - 1 - Dodir noći
 • Preporučujemo
  Posna salata od povrća Posna salata od povrća

  Ukusna posna salata, idealna za praznični post.

  Punjene urme Punjene urme

  Ukusan slatki zalogaj koji se brzo priprema.

 • Delta city
 • Kursna lista
  Kupovni Srednji Prodajni
  EUR 116.70 117.52 118.35
  CHF 105.98 106.72 107.47
  USD 104.43 105.17 105.90
 • Dijalog je bolji od borbe, ravnopravnost je bolja od ponosa

  Voditeljka Liu Sin sa CGTN-a (China Global Television Network) i Triša Regan sa Foks Biznis kanala jutros su imale direktnu televizijsku debatu o trgovinskom sukobu Kine i SAD-a. U debati koja traje 16 minuta tri su stvari bile ključne: uzajamno poštovanje, ravnopravna razmena i uklanjanje nesporazuma.
  30-05-2019 | 14:09 | Autor/Izvor: CRI-Wang Ping

  Foto: CRI promo

   

  Prva ključna reč: Uzajamno poštovanje


  Dve strane su u današnjoj debati pokazale dobru volju, ali nisu uspele da izbegnu i neke vruće teme, pa čak i da se fokusiraju na neka takva pitanja. U toku debate, Liu Sin je logično odgovorila na sva pitanja, uključujući pozicioniranje zemalja u razvoju, Intelektualno vlasništvo, itd. S druge strane, nastupi Triše Regan su poznati kao arogantni, ali je ovog puta pokazala poštovanje prema kineskoj koleginici. Dve voditeljke imaju različite stavove o ovim vrućim pitanjima, ali su takođe uspele i da postignu određen konsenzus, ali i da brane svoje interese i uspele su da izraze zajedničku želju za nastavkom dijaloga što je posebno važno, prenose CRI. 

  Druga ključna reč: Ravnopravna razmena


  Javno mnjenje poklanja veliku pažnju današnjoj debati, zbog toga što je debata dve voditeljke održana u kontekstu kinesko-američkih trgovinskih nesuglasica.
  Čini se da osobine američke i kineske voditeljke takođe šalju signal svetu: umesto da se sukobljavaju, bolje je da komuniciraju ravnopravno. Dijalog je uvek bolji od konfrontacije, a komunikacija licem u lice važnija je od svaljivanja krivice.
  Kinesko-američke ekonomske i trgovinske konsultacije takođe treba da rešavaju sve probleme kroz dijalog na ravnopravnoj osnovi.

  Treća ključna reč: Uklanjanje nesporazuma


  Svrha dijaloga je razumeti poziciju druge strane i tako premostiti razlike. Dijalog između Liu Sin i Triše Regan pokazuje da neki Amerikanci pogrešno shvataju Kinu, što je povezano sa nedostatkom stvarnog razumevanja Kine. Na kraju debate, Liu Sin je pozvala Trišu Regan da poseti Kinu, što svedoči o gostoprimstvu kineskih medija i otvorenosti Kine.


  Između Kine i SAD-a postoje brojni problemi zbog nesporazuma, pa čak i pogrešnih procena. Rešenje ne leži u sankcijama i sukobu, već u ravnopravnom dijalogu i uzajamnom poštovanju.


  Pripremila: Wang Ping

 • Pročitajte i...
  Instagram razmišlja o sakrivanju lajkova Instagram razmišlja o sakrivanju lajkova

  Instagram je već u nekoliko navrata u različitim zemljama testirao opciju u kojoj bi se ispod objava sakrio broj trenutnih lajkova – on bi bio vidljiv samo osobama koje su objavu i postavile na ovu društvenu mrežu. Ovaj eksperiment mogao bi se ovih dana naći i na ekranima korisnika u SAD-u, najvećem svetskom tržištu za instagramere.

  O njegovim imitacijama priča ceo svet O njegovim imitacijama priča ceo svet

  Glumac-imitator Džim Meskimen oduševio je javnost neodoljivim imitacijama brojnih poznatih ličnosti.

  kafa-naxi Zemlje koje najviše konzumiraju kafu

  Kafa je piće koje se konzumira u mnogim kulturama, a kanal World Top Ten je objavio godišnje rezultate koji ukazuju koje zemlje najviše uživaju u njenom konzumiranju.

  ginisova knjiga rekorda naxi Upoznajte Hamfrija, najmanjeg bika na svetu

  Ginisova knjiga rekorda zabeležila je još jedan interesantan rekord, a on nas vodi u Kaliforniju gde živi najkraći i najmanji bik na svetu - Enter Hajkins Ark Džupiter, za prijatelje Hamfri.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: