
Dezinfikujte dasku za sečenje
Daska za sečenje jeste predmet koji se svakodnevno koristi u domaćinstvu. Možda ne spremate hranu, ali svakako je koristite makar jednom u toku dana. Stoga, je nužno da, zarad zdravlje, obezbedite da ona bude dezinfikovana i čista. Naparavite sami sredstvo za njeno čišćenje.
11-10-2016
|13:57
|Autor / Izvor: Naxi media

Rupe od noža predstavljaju mesta pogodna za sakupljanje bakterija, dok mrlje koje nastaju od povrća i voća, ruše utisak čistoće, iako ste tečnošću oprali dasku. Ipak postoji rešenje i to efikasno, brzo i jeftino.
Sastojci:
- 2 kašike jabukovog sirćeta
- 1 čaša mlake vode
- 1 limun
- 2 kašike morske soli
- ulje za drvo, mineralno ili maslinovo ulje
- 2 krpe
Upotreba: Pomešajte sirće i vodu i jedan deo krpe umočite u mešavinu, te sa njom dobro istrljajte i prebrišite dasku. Limun prerežite na pola. Jednu polovinu umočite u so i njom dobro istrljajte dasku zadržavajući se na rupama od noža. Umočite limun u so nekoliko puta kako bi delovala kao piling za drvo. Dasku isperite vodom i osušite krpom. Drugu polovinu krpe umočite u ulje i kružnim pokretima istrljajte dasku, a na kraju višak ulja prebrišite suvom krpom. Ulje će poslužiti kao impregnacija koja štiti drvo od vode.