Ćuretina sa mlincima

Uživajte u ćuretini pripremljenoj na ovaj način.

28-09-2015

|

14:01

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

- 500 g ćurećeg belog mesa
- 250 g mlinaca
- 400 ml pavlake za kuvanje
- 200 g kačkavalja
- 400 g kisele pavlake
- kocka za supu
- 1 l vode
- 2 kašike maslinovog ulja
- peršun

Priprema: Rernu uključite na 180 C. Meso iseći na kockice i ispržiti na maslinovom ulju dok blago ne porumeni. Pomešati kiselu pavlaku i pavlaku za kuvanje i pomešati sa ćuretinom. Kocku za supu staviti u litar vode i staviti da provri. Mlince preliti vrućom supom i pustiti da se natope, ali vodite računa da ne postanu previše natopljeni. Mlince zatim procedite, ali sačuvajte supu u kojoj su se natapali. Proceđene mlince pomešati sa smesom sa pavlakom i mesom i dobro promešati. Zatim prebacite u pleh ili vatrostalnu činiju, prelijte sa 1,5 dl preostale supe pa preko narendajte kačkavalj. Pecite u zagrejanoj rerni dok ne porumeni,a zatim pospite peršunom.