Slušate: Jutro uz Svetu Stefanovića

Pesma: Nina Badrić - Rekao Si

Jutro uz Svetu Stefanovića
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Nina Badrić - Rekao Si
    2. Laki Pingvini - Pokreni me
    3. Goca Tržan - Sreco necija
    4. Merlin - Ostat će istine dvije
    5. Jelena Tomašević - Suncokret
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Miona Marković - Ponedeljak - Mojih 50
    2. 17. januar - 1 - Dodir noći
    3. 17. januar - 2 - Dodir noći
    4. 17. januar - 3 - Dodir noći
    5. Nikola Demonja - Petak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Domaća božićna česnica Domaća božićna česnica

    Ova vrsta obrednog hleba vezuje se za obeležavanje Božića, a mesi se na Badnje veče ili na Božićno jutro. Posebnost ovog hleba nije samo u pripremi, već i simboličnom značenju koje nosi. Ne zaboravite da, prema starom običaju, u česnicu stavite novčić, a onoga koji u česnici pronađe novčić, očekuje prosperitetna godina.

    Neodoljivi novogodišnji slatkiši Neodoljivi novogodišnji slatkiši

    Ukoliko uživate u prazničnoj atmosferi, a uz to ste ljubitelj poslastica, u narednom videu možete videti neke od ideja na koje sve načine možete napraviti neodoljive praznične poslastice.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.73 117.55 118.37
    CHF 108.59 109.36 110.13
    USD 105.15 105.89 106.63
  • Povezani članci
  • Čokoladni kolačići

    Sjajno idu uz kafu iličaj, pa se preporučuju kao užina.




    10-12-2015 | 12:24 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto- JoSanik


    Sastojci:

    - 180 g maslaca
    - 100 g šećera
    - 1 žumance
    - 100 g mlevenih oraha
    - 200 g brašna
    Fil
    - 140 g maslaca
    - 140 g šećera u prahu
    - 140 g čokolade
    - 1 jaje
    - 1 belance
    Glazura
    - 100 g čokolade
    - 3 kašike ulja


    Priprema: Mutiti penasto maslac, šećer i žumance, dodati mlevene orahe i na kraju brašno. Zamesiti testo i ostaviti da odstoji na hladnom 30 minuta. Rastanjiti koru i modlicom prečnika 3,5 cm iseći krugove. Ređati na pleh obložen masnim papirom i peći u prethodno zagrejanoj pećnici 12 minuta na 180 C. U međuvremenu pripremiti fil: umutiti penasto maslac, šećer i žumance, dodati rastopljenu čokoladu i penu od 2 belanceta. Sve lepo izmešati. Fil staviti u dresir kesu sa zvezdastim nastavkom i na ohlađene keksiće istisnuti po malo u obliku spirale ( na 60-65 keksica). Za čokoladnu glazuru rastopiti na tihoj vatri čokoladu i ulje, pa preostale keksice umakati u čokoladu i odmah stavljati preko filovanih kolačića ili preliti čokoladom samo sa jedne strane.

  • Pročitajte i...
    Neodoljivi novogodišnji slatkiši Neodoljivi novogodišnji slatkiši

    Ukoliko uživate u prazničnoj atmosferi, a uz to ste ljubitelj poslastica, u narednom videu možete videti neke od ideja na koje sve načine možete napraviti neodoljive praznične poslastice.

    Punjene urme Punjene urme

    Ukusan slatki zalogaj koji se brzo priprema.

    Nugat mafini Nugat mafini

    Ukusni mafini koji se lako pripremaju, a predstavljaju sjajan slatki zalogaj.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: