
Čokoladni išleri
Napravite neodoljive čokoladne išlere.
15-05-2017
|14:29
|Autor / Izvor: Naxi media-torteikolaci

Sastojci:
Za testo:
– 400 g margarina
– 400 g šećera
– 4 jajeta
– 2 kašike kakaoa
– 1 prašak za pecivo
– 850 g brašna
Za fil:
– 750 ml mleka
– 200 g šećera
– 150 gustina
– 250 g margarina
Za dekoraciju:
– 100 g čokolade
– 1 kašika masti
Priprema: Testo: Ostaviti margarin da omekne, pa ga ulupati sa šećerom. Dodavati jedno po jedno jaje, kako i brašno pomešano s praškom za pecivo. Rukama umesiti glatko testo, uviti u streč foliju i ostaviti da odmori u frižideru oko 30 minuta. Ohlađeno testo razviti oklagijom na debljinu prsta pa okruglom modlicom vaditi krugove i ređati u pleh postavljen pek-papirom. Peći u rerni na 180°C oko 8 minuta. Fil: U šerpu sipati šećer i 500 ml mleka te zagrevati dok ne provri. Ostatak mleka razmutiti sa gustinom, a zatim zakuvati u ključalo mleko. Mešati dok se ne zgusne, te ostaviti da se prohladi. Margarin ulupati mikserom i sjediniti s ohlađenim kremom. Ohlađene išlere spajati pripremljenim filom. Čokoladu rastopiti na pari s malo masti. Jednu polovinu išlera umakati u čokoladu, ređati na tacnu za serviranje.