Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Crvena jabuka - Ostani

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Crvena jabuka - Ostani
    2. Karolina Gočeva - Srescemo se opet
    3. Piloti - Leto
    4. Minea - Rano
    5. Boris Rezak - Tako lako
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Tajči - Ponedeljak - Mojih 50
    2. 10. oktobar - 1 - Dodir noći
    3. 10. oktobar - 2 - Dodir noći
    4. 10. oktobar - 3 - Dodir noći
    5. Dušan Kaličanin - Petak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Starinski kolač sa šljivama Starinski kolač sa šljivama

    Mirisan, mekan i jednostavan, ovaj kolač sa šljivama savršen je za popodnevnu kafu, posebno kada padaju kiše i jedva čekamo da se opustimo u svojoj kući, pročitamo nešto ili pogledamo omiljenu seriju...

    Krompir čorba sa pečurkama Krompir čorba sa pečurkama

    Ako ste ljubitelj krompir čorbe probajte ovu interesantniju verziju sa pečurkama, koje tradicionalnom jelu daju posebnu aromu.

  • Zdravlje
    Pet svakodnevnih navika u kuhinji koje vas nesvesno udaljavaju od zdrave ishrane Pet svakodnevnih navika u kuhinji koje vas nesvesno udaljavaju od zdrave ishrane

    Male promene u načinu pripreme hrane mogu značajno poboljšati nutritivnu vrednost vaših obroka.

    Kako odrediti najbolje vreme za spavanje? Kako odrediti najbolje vreme za spavanje?

    Idealno vreme za spavanje u zavisnosti od vašeg ustaljenog buđenja Količina sna koja vam je potrebna menja se tokom života. Zato vaš uzrast može pomoći u određivanju tačnog vremena odlaska na spavanje, kako biste se probudili odmorni i spremni za dnevne obaveze.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Dvadeset najsrećnijih gradova na svetu u 2025. prema mišljenju lokalnog stanovništva Dvadeset najsrećnijih gradova na svetu u 2025. prema mišljenju lokalnog stanovništva

    Novinari magazina Time Out pitali su više od 18.000 stanovnika gradova koliko ih njihov grad čini srećnim, a evo šta su oni odgovorili.

    Mala baltička zemlja nadmašila Portugal i Grčku po gostoprimstvu Mala baltička zemlja nadmašila Portugal i Grčku po gostoprimstvu

    Kada planirate svoje sledeće evropsko putovanje, šta vam prvo pada na pamet? Spektakularne obale, povoljna i ukusna hrana, ulice sa kaldrmom prepune galerija i vinskih barova? Sve su to odlični razlozi za put, ali ima nešto još lepše, osećaj dobrodošlice. Jer, budimo iskreni, ništa ne može da se meri s onim trenutkom kad zalutate u usku uličicu, uđete u mali bar i završite večer u razgovoru s meštanima do zatvaranja.

  • Preporučujemo
    Kako sprečiti kondenzaciju na prozorima i pojavu buđi uz pomoć sode bikarbone? Kako sprečiti kondenzaciju na prozorima i pojavu buđi uz pomoć sode bikarbone?

    Dolaskom hladnijih dana, mnogi primete kapljice vode koje se nakupljaju na prozorima klasičan znak kondenzacije. Ovaj problem najčešće se javlja od kraja septembra do aprila, kada je razlika između spoljne i unutrašnje temperature najveća, a vazduh u zatvorenom prostoru previše vlažan.

    Zaboravite usisivač: Stari kineski trik za savršeno čiste podove Zaboravite usisivač: Stari kineski trik za savršeno čiste podove

    I pored redovnog čišćenja i korišćenja savremenih sredstava, sitne čestice prašine brzo se ponovo skupljaju na raznim površinama u domu. Zbog toga se mnogi oslanjaju na jednu staru, ali izuzetno delotvornu tehniku čišćenja – tradicionalni kineski način mokrog brisanja podova.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.34 117.16 117.98
    CHF 124.93 125.81 126.69
    USD 100.09 100.80 101.50
  • Povezani članci
  • Čokoladni išleri

    Napravite neodoljive čokoladne išlere.




    15-05-2017 | 14:29 | Autor/Izvor: Naxi media-torteikolaci

    Foto: Bigstockphoto- STUDIO.eListing

     

    Sastojci:

    Za testo:
    – 400 g margarina
    – 400 g šećera
    – 4 jajeta
    – 2 kašike kakaoa
    – 1 prašak za pecivo
    – 850 g brašna
    Za fil:
    – 750 ml mleka
    – 200 g šećera
    – 150 gustina
    – 250 g margarina
    Za dekoraciju:
    – 100 g čokolade
    – 1 kašika masti

    Priprema: Testo: Ostaviti margarin da omekne, pa ga ulupati sa šećerom. Dodavati jedno po jedno jaje, kako i brašno pomešano s praškom za pecivo. Rukama umesiti glatko testo, uviti u streč foliju i ostaviti da odmori u frižideru oko 30 minuta. Ohlađeno testo razviti oklagijom na debljinu prsta pa okruglom modlicom vaditi krugove i ređati u pleh postavljen pek-papirom. Peći u rerni na 180°C oko 8 minuta. Fil: U šerpu sipati šećer i 500 ml mleka te zagrevati dok ne provri. Ostatak mleka razmutiti sa gustinom, a zatim zakuvati u ključalo mleko. Mešati dok se ne zgusne, te ostaviti da se prohladi. Margarin ulupati mikserom i sjediniti s ohlađenim kremom. Ohlađene išlere spajati pripremljenim filom. Čokoladu rastopiti na pari s malo masti. Jednu polovinu išlera umakati u čokoladu, ređati na tacnu za serviranje.

  • Pročitajte i...
    Kokos kuglof Kokos kuglof

    Ako volite brze i mirisne kolače, ovaj jednostavan kokos kuglof biće vaš novi omiljeni desert za hladnije dane...

    Džem od šljiva sa čokoladom Džem od šljiva sa čokoladom

    Jesen i zima su za mnoge nezamislivi bez tradicionalnog džema od šljiva. Evo jednog sjajnog recepta koji potpisuju iskusne domaćice, tvrdeći da će vas ukus očarati.

    Lagani kolač sa jabukama Lagani kolač sa jabukama

    Dan je sve kraći, a noći sve hladnije, pa je možda i pravi trenutak za jedan ovakav "jesenji" recept. Zato zauzmite svoje omiljeno mesto, pustite omiljenu seriju i uživajte u ovom laganom desertu.

    Kiflice Mekane kiflice sa kremom

    Da li postoji neko ko ne voli kiflice sa kremom? Ako ih ranije niste pripremali, imajte na umu da je ovaj recept veoma jednostavan i da je teško da pogrešite sa njim.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: