Čokoladna torta sa narandžom

Spoj čokolade i narandže oduševiće vaša čula.

01-06-2016

|

14:10

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

Biskvit:
- 4 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
- 200 g margarina
- 1 narandža
- aroma naranče
- 100 g čokolade za kuvanje
- 1 prašak za pecivo
- 4 kašike brašna
- 5 kašika mlevenih oraha
- 4 jaja
Fil:
- 500 ml slatke pavlake
- 300 g čokolade za kuvanje

Priprema: Penasto umutiti 4 belanca. Odvojeno umutiti žumanca, šećer i vanilin šećer. Mutiti dok se ne dobije čvrsta smesa, zatim u to dodati prethodno omekšali margarin i otopljenu čokoladu, narendanu koru narandže, sok ceđene narandže i orahe, pa na kraju dodatin brašno i prašak za pecivo. Aromu naranče nakapati po želji. Dodati penu od belanaca lagano mešajući. Peći u plehu (20x35cm) ili u kalupu za torte (20-26 cm) na 180°C oko 30 min. Fil: Pavlaku zagrejati na ringli, potom dodavati izlomljenu čokoladu i mešati dok ne proključa.
Skinuti s vatre i nastaviti sa mešanjem dok se smesa potpuno ne ujednači, odnosno čokolada ne otopi. Dodati aromu narandže po želji. Pustiti da se fil prohladi uz mešanje. Preliti preko još toplog biskvita. Totru je potrebno staviti u frižider kako bi se fil potpuno očvrsnuo. Možete i otopiti čokoladu i preliti površinu torte, ali i ukrasiti narandžom.