Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Zdravko Čolić - Šta mi radiš

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Zdravko Čolić - Šta mi radiš
    2. Tony Cetinski - Ko da je sudbina htjela
    3. Moby Dick - Nema nas više
    4. Riblja čorba - Kada padne noć
    5. Aleksandra Radović - Bivši dragi
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Miona Marković - Petak - Mojih 50
    2. 23. januar - 1 - Dodir noći
    3. 23. januar - 2 - Dodir noći
    4. 23. januar - 3 - Dodir noći
    5. Miona Marković - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Žito sa šlagom Žito sa šlagom

    Ukusan desert, koji će voleti cela porodica.

    Domaće pituljice Domaće pituljice

    Domaće pituljice, u zavisnosti od priloga, mogu biti slatki ili slani obrok.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.72 117.54 118.36
    CHF 108.90 109.66 110.43
    USD 105.64 106.39 107.13
  • Povezani članci
  • Čokoladna torta sa narandžom

    Spoj čokolade i narandže oduševiće vaša čula.




    01-06-2016 | 14:10 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-Alex_Ugalek


    Sastojci:

    Biskvit:
    - 4 kašike šećera
    - 1 vanilin šećer
    - 200 g margarina
    - 1 narandža
    - aroma naranče
    - 100 g čokolade za kuvanje
    - 1 prašak za pecivo
    - 4 kašike brašna
    - 5 kašika mlevenih oraha
    - 4 jaja
    Fil:
    - 500 ml slatke pavlake
    - 300 g čokolade za kuvanje

    Priprema: Penasto umutiti 4 belanca. Odvojeno umutiti žumanca, šećer i vanilin šećer. Mutiti dok se ne dobije čvrsta smesa, zatim u to dodati prethodno omekšali margarin i otopljenu čokoladu, narendanu koru narandže, sok ceđene narandže i orahe, pa na kraju dodatin brašno i prašak za pecivo. Aromu naranče nakapati po želji. Dodati penu od belanaca lagano mešajući. Peći u plehu (20x35cm) ili u kalupu za torte (20-26 cm) na 180°C oko 30 min. Fil: Pavlaku zagrejati na ringli, potom dodavati izlomljenu čokoladu i mešati dok ne proključa.
    Skinuti s vatre i nastaviti sa mešanjem dok se smesa potpuno ne ujednači, odnosno čokolada ne otopi. Dodati aromu narandže po želji. Pustiti da se fil prohladi uz mešanje. Preliti preko još toplog biskvita. Totru je potrebno staviti u frižider kako bi se fil potpuno očvrsnuo. Možete i otopiti čokoladu i preliti površinu torte, ali i ukrasiti narandžom.

  • Pročitajte i...
    Žito sa šlagom Žito sa šlagom

    Ukusan desert, koji će voleti cela porodica.

    Neodoljivi novogodišnji slatkiši Neodoljivi novogodišnji slatkiši

    Ukoliko uživate u prazničnoj atmosferi, a uz to ste ljubitelj poslastica, u narednom videu možete videti neke od ideja na koje sve načine možete napraviti neodoljive praznične poslastice.

    Punjene urme Punjene urme

    Ukusan slatki zalogaj koji se brzo priprema.

    Nugat mafini Nugat mafini

    Ukusni mafini koji se lako pripremaju, a predstavljaju sjajan slatki zalogaj.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: