Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Crvena jabuka - Nekako S Proljeca

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Crvena jabuka - Nekako S Proljeca
    2. Cacadou Look - Sama
    3. Cacadou Look - Tako Lako
    4. Bajaga - Samo Nam Je Ljubav potrebna
    5. Bajaga - Od sumraka do svitanja
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Nikola Demonja - Petak - Mojih 50
    2. 16. januar - 1 - Dodir noći
    3. 16. januar - 2 - Dodir noći
    4. 16. januar - 3 - Dodir noći
    5. Nikola Demonja - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Domaća božićna česnica Domaća božićna česnica

    Ova vrsta obrednog hleba vezuje se za obeležavanje Božića, a mesi se na Badnje veče ili na Božićno jutro. Posebnost ovog hleba nije samo u pripremi, već i simboličnom značenju koje nosi. Ne zaboravite da, prema starom običaju, u česnicu stavite novčić, a onoga koji u česnici pronađe novčić, očekuje prosperitetna godina.

    Neodoljivi novogodišnji slatkiši Neodoljivi novogodišnji slatkiši

    Ukoliko uživate u prazničnoj atmosferi, a uz to ste ljubitelj poslastica, u narednom videu možete videti neke od ideja na koje sve načine možete napraviti neodoljive praznične poslastice.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.73 117.56 118.38
    CHF 108.58 109.35 110.11
    USD 104.83 105.57 106.30
  • Povezani članci
  • Čokoladna torta sa jagodama

    Neodoljiva na pogled i prvi zalogaj.




    07-07-2016 | 14:17 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-merc67

     

    Biskvit:
    - 6 jaja
    - 6 kašika šećera
    - 4 kašike brašna
    - 2 kašike kakao
    - 1 pecivo
    - 100 g otopljene čokolade
    - 3 kašike mleka
    Fil:
    - 1/2 litre mleka
    - 5 kašika brašna
    - 150 g šećera
    - 2 vanil šećera
    - 150 g putera
    1/2 kg jagoda
    Glazura:
    - 4 dl slatke pavlake
    - 200 g čokolade za kuvanje

    Priprema: Umuti penasto jaja sa šećerom pa dodati prosejani kakao, brašno, pecivo, čokoladu i mleko i sve lagano pomešati. Smesu izliti u okrugli kalup i peći na 175 stepeni oko 30 min. Pečeni biskvit izvaditi iz kalupa i kada se ohladi preseći na pola kako bi se napravile 2 kore. Za Fil: Brašno, vanilin šećer razmuti u malo mleka da nema grudvica, a ostatak mleka neka proključa sa šećerom. Dodati smesu od brašna i skuvati. Smesu pokriti tankom folijom i dobro ohladiti. Dobro ohlađen fil izmiksati sa puterom. Jagode očistiti i iseći na četvrtine. Tortu filovati tako što se stavi jedna kora, koja se premaže polovinom fila. Poređati gusto četvrtine jagoda, pa premazati ostatak fila. Pokriti drugom korom. Oko torte staviti oblik od kalupa da bi se mogla istresti glazura. Za glazuru ugrejati pavlaku i staviti čokoladu, isečenu na kockice, te je otopiti u pavlaci. Preliti tortu i ostaviti na hlađenje najmanje 24 sata.

  • Pročitajte i...
    Neodoljivi novogodišnji slatkiši Neodoljivi novogodišnji slatkiši

    Ukoliko uživate u prazničnoj atmosferi, a uz to ste ljubitelj poslastica, u narednom videu možete videti neke od ideja na koje sve načine možete napraviti neodoljive praznične poslastice.

    Punjene urme Punjene urme

    Ukusan slatki zalogaj koji se brzo priprema.

    Nugat mafini Nugat mafini

    Ukusni mafini koji se lako pripremaju, a predstavljaju sjajan slatki zalogaj.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: