Slušate: Mojih 50

Pesma: Aleksandar Mezek - Ljubav preko zice

Mojih 50
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Aleksandar Mezek - Ljubav preko zice
    2. Azra - Usne vrele višnje
    3. Gibonni - Libar
    4. Sladjana Milošević - Recept za ljubav
    5. Željko Joksimović - Michelle
  • Beograd Uzivo
  • Virtualni sajam
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 18. Oktobar - 1 - Dodir noći
    2. 18. oktobar - 2 - Dodir noći
    3. 18. oktobar - 3 - Dodir noći
    4. Čipi - Petak - Mojih 50
    5. 17. oktobar - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Makaroni sa sirom Makaroni sa sirom

    Ukoliko vam je ponestalo ideja za brz obrok u pomoć pristižu makaroni kao nepogrešiv izbor.

    Kesten kuglice Kesten kuglice

    Ukusne kuglice koje se brzo pripremaju, a daće posebnu aromu vašoj jesenjoj trpezi.

  • Parni valjak koncert
  • Pozoriste na Terazijama
  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.81 117.63 118.45
    CHF 106.14 106.89 107.64
    USD 104.67 105.41 106.15
  • Povezani članci
  • Čokoladna torta sa jagodama

    Neodoljiva na pogled i prvi zalogaj.




    07-07-2016 | 14:17 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-merc67

     

    Biskvit:
    - 6 jaja
    - 6 kašika šećera
    - 4 kašike brašna
    - 2 kašike kakao
    - 1 pecivo
    - 100 g otopljene čokolade
    - 3 kašike mleka
    Fil:
    - 1/2 litre mleka
    - 5 kašika brašna
    - 150 g šećera
    - 2 vanil šećera
    - 150 g putera
    1/2 kg jagoda
    Glazura:
    - 4 dl slatke pavlake
    - 200 g čokolade za kuvanje

    Priprema: Umuti penasto jaja sa šećerom pa dodati prosejani kakao, brašno, pecivo, čokoladu i mleko i sve lagano pomešati. Smesu izliti u okrugli kalup i peći na 175 stepeni oko 30 min. Pečeni biskvit izvaditi iz kalupa i kada se ohladi preseći na pola kako bi se napravile 2 kore. Za Fil: Brašno, vanilin šećer razmuti u malo mleka da nema grudvica, a ostatak mleka neka proključa sa šećerom. Dodati smesu od brašna i skuvati. Smesu pokriti tankom folijom i dobro ohladiti. Dobro ohlađen fil izmiksati sa puterom. Jagode očistiti i iseći na četvrtine. Tortu filovati tako što se stavi jedna kora, koja se premaže polovinom fila. Poređati gusto četvrtine jagoda, pa premazati ostatak fila. Pokriti drugom korom. Oko torte staviti oblik od kalupa da bi se mogla istresti glazura. Za glazuru ugrejati pavlaku i staviti čokoladu, isečenu na kockice, te je otopiti u pavlaci. Preliti tortu i ostaviti na hlađenje najmanje 24 sata.

  • Pročitajte i...
    Kesten kuglice Kesten kuglice

    Ukusne kuglice koje se brzo pripremaju, a daće posebnu aromu vašoj jesenjoj trpezi.

    Pita od bundeve Pita od bundeve

    Jesen ne može proći bez ove poslastice.

    Domaći koh Domaći koh

    U susret vikendu, napravite kolač za celu porodicu.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: